Gosiapk Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Jest doprawdy przekochana, widać to w jej oczkach Quote
Gosiapk Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Mirabelka kochana panienka szuka domu Quote
morisowa Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Wczoraj dwie starsze panie wypatrzyły Mirkę (chodziłam z nimi i pokazywałam różne maluchy - ale "za stary", "za duży", "ale żeby był bardziej kudłaty", "ale nie szorstkowłosy", "ale za brzydki"...). Mirabelka wpadła w oko bo "ona to nawet jak jakaś rasowa!" No więc są już zdecydowane. Tja. Po tych ich tekstach wyciągnęłam je na spacer jeszcze. Tja. "no to ona. ale za duża. Ale co będę wybrzydzać. ale jak ją nosić. Ale na razie zdrowa. ale co na starość, no ale jak jej nie spasę? tak TAAK biorę. a nie macie mniejszych..? " ... Kazałam przemyśleć i odprowadziłam Mirkę do boksu. :roll: Quote
Gosiapk Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 morisowa napisał(a):Wczoraj dwie starsze panie wypatrzyły Mirkę (chodziłam z nimi i pokazywałam różne maluchy - ale "za stary", "za duży", "ale żeby był bardziej kudłaty", "ale nie szorstkowłosy", "ale za brzydki"...). Mirabelka wpadła w oko bo "ona to nawet jak jakaś rasowa!" No więc są już zdecydowane. Tja. Po tych ich tekstach wyciągnęłam je na spacer jeszcze. Tja. "no to ona. ale za duża. Ale co będę wybrzydzać. ale jak ją nosić. Ale na razie zdrowa. ale co na starość, no ale jak jej nie spasę? tak TAAK biorę. a nie macie mniejszych..? " ... Kazałam przemyśleć i odprowadziłam Mirkę do boksu. :roll: Ta kobieta nie wydaje się odpowiednim opiekunem dla Mirabelki. Dobrze zrobiłaś odsyłając ją. :/ Quote
Gosiapk Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Mirabelka wdzięcznasunieczka suka domu kochającego pieski Quote
KWL Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Mirka mogła by nam tu napisac: Codziennie rano gdy się budzę moje niewielkie serduszko przepełnia tęsknota za własnymi rękami do miziania, za posłankiem i nogami do których mogę się tulic... Biegac szaleńczo dookoła i jeszcze bardziej szaleńczo chcę pędzic na każde zawołanie, do Ciebie mój kochany opiekunie - bo niewielkie moje serduszko jest, ale całe jest dla Ciebie, a bije tak bardzo mocno ! Quote
Gosiapk Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Mirabeleczka jest newielka, ale serce ma ogromne. Quote
Ra_dunia Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Te panie to nie powinny żadnego psiaka dostać... :shake: Mirciu, gdzie ten super domek dla ciebie? Quote
Gosiapk Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Mirabeleczka nadal czeka. Ona jest jak słoneczko w lato - tyle w niej radości Quote
morisowa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 nowe ogłoszenia w necie, w gazetach i ... ani jednego telefonu :shake: Quote
Ra_dunia Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 praktycznie niemożliwe... a jednak :( Ona taka słodziutka jest :( Quote
morisowa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Migdalena wydała dziś Mirkę do adopcji ! :multi: Quote
migdalena Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Właśnie rozmawiałam z dziewczyną i jest b.dobrze!Mirabelka wracała do domu autobusem,była wszystkiego ciekawa,ale zachowywała sie spokojnie. W domku juz zapoznała się z psem sąsiada(szukali niekonfliktowego psa) i tez zdała egzamin.Ogródek juz poznała z każdej strony,pobiegała sobie i dostała juz swoje zabawki.Plan jest taki,że będzie sypiać w łózku,co dobrze wróży:pAha,spodobała się od razu,nie było wybrzydzania.Zarówno dziewczyna jak i jej chłopak powiedzieli,że jest bardzo fajna i ładna i zdecydowanie biorą.Poza tym,już kiedyś mieli psa z Palucha i wiedzą o co chodzi.Jak dla mnie ok.,zwłaszcza,że przyglądałam się im przed otwarciem schronu i widziałam jak bardzo dziewczyna chce psiaka.Dodam tylko,że na początku wybór padł na inną suńkę,która nie skończyła jeszcze kwaranntanny,ale zanim zaczęli oglądać kolejne" podbiurowce",zaprowadziłam ich do Mirki;)Tylko Wandzi mi żal,która nie mogła pojąć,dlaczego wychodzę z jej sąsiadką:crazyeye:a ona zostaje... KONIEC Quote
Daga&Maks Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 wspaniale że znalazła dom :multi: Quote
Gosiapk Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Miodzio!!! Teraz czas na jej koleżankę :razz: Quote
Ra_dunia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 O matko :) Dzisiaj mam jakiś normalnie szczęśliwy dzień co do corgipodobnych :) Właśnie przeczytałam, że Falbiś już w nowym domku, teraz Mirabelka :loveu: Tak się cieszę, że słodzina dostała wreszcie szansę :loveu: Powodzenia w nowym domku :multi: Quote
KWL Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Mam nadzieję że cudna Mirka ma już swoje wymarzone ręce które będą ją podnosić, miziać i tulić. I kolanka do wylegiwania :-) Quote
migdalena Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 KWL, mam tylko dobre wadomosci o Mirabelce.:multi:Chyba nie teskni za Toba,;)jest szczesliwa w nowym domu i juz calkiem zadomowiona. Quote
KWL Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 I super :-) No co to byłby za dom gdzie by za schronem tęskniła ? :evil_lol: Ale i tak przypominam Mira uwielbia być brana na ręce i na kolanka - ona uwielbia się wtulać i zwijać w kłębeczek :-) Quote
Recommended Posts