Jump to content
Dogomania

Corgi (prawie) - cudowna Mirabelka - ma dom :-)

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj dwie starsze panie wypatrzyły Mirkę (chodziłam z nimi i pokazywałam różne maluchy - ale "za stary", "za duży", "ale żeby był bardziej kudłaty", "ale nie szorstkowłosy", "ale za brzydki"...). Mirabelka wpadła w oko bo "ona to nawet jak jakaś rasowa!" No więc są już zdecydowane. Tja. Po tych ich tekstach wyciągnęłam je na spacer jeszcze. Tja. "no to ona. ale za duża. Ale co będę wybrzydzać. ale jak ją nosić. Ale na razie zdrowa. ale co na starość, no ale jak jej nie spasę? tak TAAK biorę. a nie macie mniejszych..? "
...
Kazałam przemyśleć i odprowadziłam Mirkę do boksu. :roll:

Posted

morisowa napisał(a):
Wczoraj dwie starsze panie wypatrzyły Mirkę (chodziłam z nimi i pokazywałam różne maluchy - ale "za stary", "za duży", "ale żeby był bardziej kudłaty", "ale nie szorstkowłosy", "ale za brzydki"...). Mirabelka wpadła w oko bo "ona to nawet jak jakaś rasowa!" No więc są już zdecydowane. Tja. Po tych ich tekstach wyciągnęłam je na spacer jeszcze. Tja. "no to ona. ale za duża. Ale co będę wybrzydzać. ale jak ją nosić. Ale na razie zdrowa. ale co na starość, no ale jak jej nie spasę? tak TAAK biorę. a nie macie mniejszych..? "
...
Kazałam przemyśleć i odprowadziłam Mirkę do boksu. :roll:

Ta kobieta nie wydaje się odpowiednim opiekunem dla Mirabelki. Dobrze zrobiłaś odsyłając ją. :/

Posted

Mirka mogła by nam tu napisac:
Codziennie rano gdy się budzę moje niewielkie serduszko przepełnia tęsknota za własnymi rękami do miziania, za posłankiem i nogami do których mogę się tulic... Biegac szaleńczo dookoła i jeszcze bardziej szaleńczo chcę pędzic na każde zawołanie, do Ciebie mój kochany opiekunie - bo niewielkie moje serduszko jest, ale całe jest dla Ciebie, a bije tak bardzo mocno !

Posted

Właśnie rozmawiałam z dziewczyną i jest b.dobrze!Mirabelka wracała do domu autobusem,była wszystkiego ciekawa,ale zachowywała sie spokojnie.
W domku juz zapoznała się z psem sąsiada(szukali niekonfliktowego psa) i tez zdała egzamin.Ogródek juz poznała z każdej strony,pobiegała sobie i dostała juz swoje zabawki.Plan jest taki,że będzie sypiać w łózku,co dobrze wróży:pAha,spodobała się od razu,nie było wybrzydzania.Zarówno dziewczyna jak i jej chłopak powiedzieli,że jest bardzo fajna i ładna i zdecydowanie biorą.Poza tym,już kiedyś mieli psa z Palucha i wiedzą o co chodzi.Jak dla mnie ok.,zwłaszcza,że przyglądałam się im przed otwarciem schronu i widziałam jak bardzo dziewczyna chce psiaka.Dodam tylko,że na początku wybór padł na inną suńkę,która nie skończyła jeszcze kwaranntanny,ale zanim zaczęli oglądać kolejne" podbiurowce",zaprowadziłam ich do Mirki;)Tylko Wandzi mi żal,która nie mogła pojąć,dlaczego wychodzę z jej sąsiadką:crazyeye:a ona zostaje...
KONIEC

Posted

O matko :) Dzisiaj mam jakiś normalnie szczęśliwy dzień co do corgipodobnych :)
Właśnie przeczytałam, że Falbiś już w nowym domku, teraz Mirabelka :loveu:
Tak się cieszę, że słodzina dostała wreszcie szansę :loveu:
Powodzenia w nowym domku :multi:

• 1 month later...
Posted

I super :-) No co to byłby za dom gdzie by za schronem tęskniła ? :evil_lol: Ale i tak przypominam Mira uwielbia być brana na ręce i na kolanka - ona uwielbia się wtulać i zwijać w kłębeczek :-)