Sylwia K Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Czy występują różnice w charakterze między jamnikami krótkowłosymi, szorstkowłosymi i długowłosymi (oprócz tych wizualnych)? Quote
gayka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Oczywiście , że istnieją, nawet bardzo wyraźne:lol: Quote
SuperGosia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Długowłose - uchodzą za najspokojniesze i najłatwiejsze do ułożenia, posiadające najmniejszy instynkt myśliwski. Krótkowłose - uchodzą za jamniki o umiarkowanym temperamencie, średnim bądź dużym instyncie myśliwskim. Szorstkowłose - uchodzą za najbardziej temperamentne, o największym instynkcie łowieckim. Napisałam "uchodzą", bo każdy pies to indywiduum - znam długowłose cierpiące na "ADHD" i spokojne, typowo kanapowe szorstkowłose jamniory. Quote
Iss Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Pragnę zapytać właścicieli szorściaków o przybliżenie specyfiki ich charakteru. Kocham jamniory , miałam doświadczenie z gładko i długowłosymi , ale szorstkowłosych nigdy nie miałam okazji poznać bliżej a przyznam najbardziej mi się podobają. Quote
kamilqax95x Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 biedne psisko jamnik pomozcie w szczecinskim schronisku Ma 12 lat chore oczka i uszy ...a na dodatek w schronisku !!! Pomóżcie !!! Quote
Recommended Posts