ZoSiA Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 ja zawsze do Katowic takie zwykle bralam ;) A eszcze takie pytanie, czy jedzie ktos z wawy PKP bo ja bym pojechala ale sama sie boje :oops: no chyba ze by mnie ktos samochode zabral ;) Quote
staff-ka Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 [quote name='Pat&Brutus']Czy jest może ktoś z oddziału Katowickiego? W potwierdzeniu zgłoszenia jest napisane, że warunkiem wstępu na wystawę z psem jest posiadanie aktualnego urzędowego świadectwa weterynaryjnego. W związku z powyższym mam pytanko: Czy wystarczy zaświadczenie od zwykłego weterynarza, u którego piesek jest pod stałą kontrolą? Czy konieczne jest zaświadczenie od urzędowego weterynarza? Proszę o odpowiedź Ja nie jestem z oddziału Katowice,ale corocznie jezdze na tamtejsza wystawe i corocznie mam podniesione cisnienie na tych -"ala" - ochraniarzy i stażystów z weterynarii ,ze nie chca wpuśccic na normalne zaswiadczenie od weta i aktualne szczepienie przeciwko wsciekliznie :evil: Zeszlego roku usłyszałam jak juz przeszłam na siłe przez ta ochrone,ze na drugi raz mnie nie wpuszcza - ja im rzeklam tylko,mze to jakas PARANOJA bo sa jedynym odzdziałek,ktory żada URZEDOWE SWIADECTWO :evil: ,a i dwa lata temu tez robili wyrzuty,ze nie mam takowego swiadectwa :o ,ale wytlumaczylam sie,ze nikt mnie nie poinformowal o tym,a potwierdzenia do mnie nie doszly :-? Dlatego tego roku moje psy beda wchodziły na PASZPORTY i jak sie którykolwiek doczepi to poprostu wywołam skandal przed ta brama ,a w tym czasie moje psy i inne osoby ze mna przejda zwykla dziura w plocie i JUZ !!!!!! Nie jak mi sie bedzie czepial,ze chce SWIADECTWO I PASZPORT nie przemawia do niego - to juz chyba bede miała do czynienia - przepraszam z imbecylami ,gdyz na te paszporty wchodziłam juz na zagranicznych wystawach i nic innego nie było nikomu potrzebne :) Koszmarny jest ten oddział jesli chodzi o wejsciówki z psami na teren spodka :o :evilbat: Quote
Pat-Brutus Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 ZoSiA Ktoś z Wawy ma wolne miejsce w piątek tu jest link http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=21779 Quote
Pat-Brutus Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 a dokładnie Moze ktos chce jechac ze mna samochodem, mam w sumie caly wolny tyl czyli osoba z psem spokojnie sie zmiesci... Wyjazd raczej rano bo o 10:15 wchodzimy na ring Jesli ktos by byl zainteresowany to na prv albo Iza 502095985 Quote
sheltomaniak Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 A to dziwne...nas nikt nie sprawdzał :o Quote
Agasia Posted March 14, 2005 Author Posted March 14, 2005 Ja cos pamietam ze w tamtym roku mnie ostrzegali o tym urzedowym swiadectwie, ale wiem ze nie mialam, tyle ze ine pamietam jak przeszlam ;) Ale w tym roku tez nie zamierzam miec.. Quote
tunio Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 Od nas sprawdzili tylko ksiazeczke i koniec.A byla identyczna formulka. Quote
NNikka Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 Yorkies napisał(a):A kiedy będą te nagusy? Bo ja będe w piątek i chciałabym to zobaczyć... Zależy jakie nagusy...? :wink: Chińskie ponieważ są w IX grupie, będą w niedziele, a meksykańskie są w V grupie więc będą w piątek. Quote
Yorkies Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 NNNikka: Dzięki za odpowiedź w takim bądź razie będę starała się zobaczyć Nagie meksykańczyki.... 8) pozdrawiam :fadein: Quote
Agasia Posted March 15, 2005 Author Posted March 15, 2005 A ja z pytankiem - w paszporcie sa takie tabeleczki ze pies jest zdrowy tralal i to do podpisu weta - czy to to samo co zaswiadczenie zdrowia ,,na papierku" :> Quote
SH Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Jeszcze raz napiszę -> wystarczy paszport z adnotascją weta, ze pies jest OK :) staff-ka napisał(a):Ja nie jestem z oddziału Katowice,ale corocznie jezdze na tamtejsza wystawe i corocznie mam podniesione cisnienie na tych -"ala" - ochraniarzy i stażystów z weterynarii ,ze nie chca wpuśccic na normalne zaswiadczenie od weta i aktualne szczepienie przeciwko wsciekliznie A ja akurat jestem z oddziału Katowice i corocznie pracuję przy tej wystawie :evilbat: problemy z wejściem bez urzedowego świadectwa były tylko w roku ataku pryszczycy (ale wtedy cyrki były wszedzie, na granicy również :P ) Natomiast w Krakowie ( dzięki oślemu uporowi ochroniarzy i jakiegoś nawiedzonego weta ) musiałam zabulić przy wejściu na teren wystawy za świadectwo urzedowe, którego nie miałam, bo wzięłam tylko zaświadczenie od "swojego" weta :evilbat: To tez fajna metoda na wyciagnięcie jeszcze odrobiny kasy od wystawców :P Generalnie różnie to bywa. Wiele zależy od szczęścia i podatności weta i ochrony na miły uśmiech i "bezradność blondynki" :lol: To działa :D Quote
sheltomaniak Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 A jeśli paszportu nie ma to wystarczy książeczka zdrowia?? Quote
SH Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Obawiam się, że może nie wystarczyć :-? Ale przy sporej dozie uroku osobistego... może się udać wejść bez tego :evilbat: Quote
Pirat_fila Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 czyli paszport może być z tego wynika... a czy da się wprowadzić na wystawę niezgłoszonego szczeniaka? chodzi mi o przyzwyczajanie go z wystawą itd.? Quote
SH Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Wystawa halowa nie jest dobrym miejscem do oswajania szczeniaka z wystawami => tłoczno, pogłos w halach, brak trawy do siusiania itp. Pracę nad "maleństwem" lepiej zacząć na jakiejś plenerowej imprezie :) Quote
Agasia Posted March 15, 2005 Author Posted March 15, 2005 a ja mam prosbe i w sumie pytanko : czy ktos moglby ,,uzyczyc" swojego psiaka na sobotnie JH :)? Quote
ZoSiA Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 a ja mam takie same pytanko tylko chodzi mi o niedziele :) Quote
Yorkies Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Słuchajcie ktoś pytał tu o zaświadczenie powiatowego weta o zdrowiu psa potzrebne do wystawy. Otóż dziś byłam u swojego weta i o to spytałam, dowiedziałam się ze teraz nie ma już powiatowych wetów bo wszyscy są lekarzami "z urzędu" (urzędowy lekarz weterynarii), czyli na wystawę potrzebne jest tylko zaświadczenie od "zwykłego" weta z pieczątka gdzie jest napisane lekarz urzędowy. Trochę mnie to zdziwiło na początku ale jak wet powiedział że miesiąc temu na takie świdectwo pies poleciał do USA to na wystawie nie powinni się chyba czepiać... :wink: pozdrawiam :fadein: Quote
tunio Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 SH,a mysmy w Krakowie weszli bez zaswiadczenia od powiatowego,czy weta :oops: Czyzby uroda Malenstwa ich powalila na kolana ? :wink: Quote
Ania i Psy Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Zosia, zależy o której godzinie masz tego młodego prezentera, mogę ci dać grzywaczkę owłosioną w niedzielę, ale nie wiem, czy pójdzie, bo zawsze chodziła tylko ze mną.Jak coś, to pisz na oranda@poczta.onet.pl Quote
Ania i Psy Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Acha i ja jestem spod Warszawy, więc w razie czego mogłabyś podjechać do mnie z nią poćwiczyć no i może byś się mogła z nami zabrać. Quote
SH Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 carragan napisał(a):mysmy w Krakowie weszli bez zaswiadczenia od powiatowego,czy weta Czyzby uroda Malenstwa ich powalila na kolana ? Może uroda :roll: A może rozmiar :wink: Albo i jedno, i drugie :lol: Quote
Pat-Brutus Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 WITAM Mam dla Wszystkich zainteresowanych ciekawą informację. Właśnie dzwoniłem do Katowic i pani powiedziała mi, że nie potrzeba zaświadczenia urzędowego (mają stare druki i dlatego tak jest to zapisane). Wystarczy książeczka zdrowia i zaświadczenie o szczepieniu przeciw wściekliźnie. Także jeżeli ktoś załatwiał zaświadczenie urzędowe to wyrzucił kasę w błoto. Pozdrawiam i do zobaczenia w piątek na ringu IV Dla zainteresowanych będę rozdawał ulotki na Klubową Wystawę Posokowców oraz Alpejskich Gończych Krótkonożnych w Elblągu 17 kwietnia 2005 Quote
Pirat_fila Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 mam jeszcze jedno pytanko, do ludzi organizująch wystawę: jaka będzie cena biletów i czy będą ulgowe? już się dowiedziałem, dziękuję :d Quote
ZoSiA Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Pat&Brutus napisał(a): Pozdrawiam i do zobaczenia w piątek na ringu IV O, ja tez bede na ringu 4 z gonczym polskim, jedyna suka z kl. championow :) jakby to kogos interesowalo :wink: Quote
Recommended Posts