Paulina_mickey Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 ojej mam nadzieję, że to nic poważnego... taka bidulka a tu jeszcze taką ją męczy...:-( Quote
Asior Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Basia1968 napisał(a):Mam także tabletki jej dawać 1/2 od dzisiaj (już dostała) a nazywają się (pierwsza literka została obcięta lub dwie literki, a końcówka to ..operamid - chyba doperamid?). loperamid, to na biegunkę, ale dla ludzi.. nie mieli nic psiego??? Quote
Torusia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Ojej tak mi przykro,ale wet nic nie powiedział? Miejmy nadzieję,że po tych zastrzykach i tabletkach będzie lepiej,powodzenia i zdrówka życzę. Quote
Tola Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Pisałam do beki, ale ma pełna skrzynkę; ona miała od nas szczeniaka, tez były wielkie problemy z jedzeniem. Moze cos by doradziła:roll: Quote
jogi Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Basiu koniecznie trzeba podac małej surowicę, jak najszybciej. nie ma na co czekac, a tym bardziej na wyklucie sie jakiegoś choróbska. Zwłaszcza, że ma wymioty i biegunkę, bo to nie rokuje najlepiej. jakie by ono nie było, to po schronie może byc wszytsko. Podjedz do weta i powiedz, że chcesz zeby pies dostał surowicę, a jak nie będzie miał, to moja szefowa ma na pewno. wejdz na gg to powiem ci co robić Quote
beka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Basiu ja też miałam szczeniaka z Zamościa na DT ( teraz na DS bo pokochalismy malutką). Nasza sunia była maleńka ważyła mniej niż dwa kilo. Została zakroplona advokate i podejrzewam że to mogło ja podtruć. Dodatkowo miała lambie. Dostawała lek na robale, który zwalczył i pierwotniaka. Poźniej jeszcze były antybiotyki po drodze a udało się. Jogi miała szczeniorka u siebie w tym samym czasie co ja. I ona podała surowicę i jej sunia szybciutko doszła do siebie, Moja pani wet nie chciała.... Moja miała okropną, cuchnącą biegunke ale nie wymiotowała. Dostawała kleik ryżowy na mleku strzykawką do pysia bo też nie chciała jeść oraz royal canin intestinal dla rekonwalescentów-to taki proszek do rozrobienia z wodą i tą papką jeszcze ją karmiłam. Te wymioty razem z biegunką nie wyglądaja najlepiej. Pozdrawiam Beata Quote
Basia1968 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 u Toluni malusieńkie mikroskopijne zmiany tzn. poiłam ją wodą z cukrem (parę łyżeczek), nie zwymiotowała. Sama nic nie pije. Dzisiaj rano zjadła na leżąco gotowanego kurczaczka w wymiarze może 3 cm na 3 cm - i tyle:-( Po południu pójdę z nią do weta. Otuliłam ją kołdrą turystyczną (w kontenerku ma ją tak naokoło i ona śpi w środku, tak że ma bardzo cieplutko). Będę ją karmić strzykawką, bo innego wyjścia nie ma. Dobrze że weekend, to bęę z nią cały czas. Ps. Jesli ktoś mógłby mnie wesprzeć finansowo na leczenie suni, to byłabym wdzięczna. Wiem, że każdemu ciężko, ale gdyby można to proszę, jesli nie to dam radę sama. Quote
Basia1968 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Rozmawiałam z weterynarzem. dzisiaj podana zostanie Toli surowica. Zostanie nawodniona. Trzymajcie kciuki mocno:-(:-( Quote
Soema Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Basia1968 napisał(a):Rozmawiałam z weterynarzem. dzisiaj podana zostanie Toli surowica. Zostanie nawodniona. Trzymajcie kciuki mocno:-(:-( Trzymajcie się Basiu.. Dobrze, że na Ciebie trafiła. Biedactwo :( Quote
ewatr Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Trzymam baaardzo mocno :kciuki: Dobrze , ze malenka juz u Basi w ciepłym i kochajacym DT. Quote
Basia1968 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Malusieńka coś zjadła:loveu::loveu: to dobry znak:multi: Quote
Soema Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Basia1968 napisał(a):Malusieńka coś zjadła:loveu::loveu: to dobry znak:multi: Dzielna dziewczynka :) ma wokół tyle kochających osób, że na pewno da radę :) Quote
robkowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 poogłaszam pchełkę, tylko czy ktoś umie napisać wzruszający, krótki tekst - nie mam w tym zakresie talentu niestety:roll: żeby nie był zbyt długi bo na wielu stronach jest ograniczona liczba znaków i nie można się tak rozpisać jak na Allegro jak nikt nic nie napiszę to sklecę kilka zdań z pierwszej strony najwyżej aha i czy pisać że była odrobaczona-trzeba czasem zaznaczyć i w końcu nie wiem bo Tolu pisałaś że po zabraniu maluchów na DT trzeba było i tak odrobaczać zazwyczaj Quote
Paulina_mickey Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Tak na szybkiego, potem może coś ładniejszego uda mi się wykombinować ;) Quote
Torusia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Trzymam kciuki za maleńką i wierzę że będzie dobrze :loveu: Quote
Paulina_mickey Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Tu jeszcze dwa banerki dla malutkiej: Quote
Paulina_mickey Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 I ogłoszenia: hienkowata Tola (szkielecik) - bardzo wycie�czona, Inne Miasta, Spo�eczno��, zwierzaki, Podkarpacie Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj hienkowata Tola (szkielecik) - bardzo wycieńczona Psy Szczeniaki Kundelki Rzeszów Podkarpackie - Petsy Dzia� og�osze� serwisu BONO POLSKA. Og�oszenia, kupi�, sprzedam, oddam, zaopiekuj� si� Og�oszenia: Gie�da Og�osze� :: drobne og�oszenia: motoryzacja :: darmowe og�oszenia: praca hienkowata Tola (szkielecik) - bardzo wycieńczona :: (S002317) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl hienkowata Tola (szkielecik) - bardzo wycie�czona - Og�oszenia drobne w Internecie - darmowe ogloszenia praca motoryzacja zwierz�ta anonse hienkowata Tola (szkielecik) - bardzo wycie�czona / Psy > Pozosta�e - Tarnobrzeg Darmowe og�oszenia drobne Quote
Asior Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 dziewczyny.. DO JEDZENIA KONIECZNIE DAJCIE JEJ CONVALESCENCE CONVALESCENCE SUPPORT FELINE INSTANT REKONWALESCENCJA WSKAZANIA: - Anoreksja. - Niedożywienie. - Karmienie przez sondę. - Niemożność pobierania pokarmu. - Okres pooperacyjny. - Ciąża, laktacja, okres wzrostu. PRZECIWSKAZANIA: - Brak. ZALETY PRODUKTU: - Convalecsence Instant Diet charakteryzuje się wysoką koncentracją energii (4780 kcal/kg suchej masy). łatwo rozpuszcza się w wodzie. Jest wysoce energetyczną, kompletną płynną dietą, o wyjątkowej smakowitości oraz wysokiej strawności. - Kompleks współdziałających przeciwutleniaczy (witamina E, tauryna) minimalizuje skutki stresu oksydacyjnego oraz niekorzystny wpływ wolnych rodników. - Wysoko strawne składniki rekompensują obniżoną aktywność enzymatyczną w obrębie jelit, zapewniając optymalną podaż składników odżywczych. saszetka kosztuje ok 8 zł.... Quote
Asior Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 mój post przeskoczył.. dziewczyny spróbujcie z tym convalescencem... naprawde rewelacyjne ma działanie Quote
Basia1968 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Jest coraz lepiej zaczela jesc dostala 6 zastrzykow nie podawal surowicy bo nie wymiotowala je coraz czesciej pije wychodzi z kontenerka wszystko idzie ku dobremu :)) Quote
Soema Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Basia1968 napisał(a):Jest coraz lepiej zaczela jesc dostala 6 zastrzykow nie podawal surowicy bo nie wymiotowala je coraz czesciej pije wychodzi z kontenerka wszystko idzie ku dobremu :)) :multi::multi::multi: ale się cieszę :) Quote
Asior Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 posty skaczą i możecie przeoczyć mój wpis wyzej!!!! Quote
Tola Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Cieszę się, ze z małą lepiej:lol: Trzym kciuki i czekam na dalsze dobre wiesci:lol: Quote
Recommended Posts