Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia1968 napisał(a):
Mam także tabletki jej dawać 1/2 od dzisiaj (już dostała) a nazywają się (pierwsza literka została obcięta lub dwie literki, a końcówka to ..operamid - chyba doperamid?).

loperamid, to na biegunkę, ale dla ludzi.. nie mieli nic psiego???

Posted

Basiu koniecznie trzeba podac małej surowicę, jak najszybciej. nie ma na co czekac, a tym bardziej na wyklucie sie jakiegoś choróbska. Zwłaszcza, że ma wymioty i biegunkę, bo to nie rokuje najlepiej. jakie by ono nie było, to po schronie może byc wszytsko.
Podjedz do weta i powiedz, że chcesz zeby pies dostał surowicę, a jak nie będzie miał, to moja szefowa ma na pewno.

wejdz na gg to powiem ci co robić

Posted

Basiu ja też miałam szczeniaka z Zamościa na DT ( teraz na DS bo pokochalismy malutką).
Nasza sunia była maleńka ważyła mniej niż dwa kilo.
Została zakroplona advokate i podejrzewam że to mogło ja podtruć. Dodatkowo miała lambie.
Dostawała lek na robale, który zwalczył i pierwotniaka.
Poźniej jeszcze były antybiotyki po drodze a udało się.
Jogi miała szczeniorka u siebie w tym samym czasie co ja. I ona podała surowicę i jej sunia szybciutko doszła do siebie, Moja pani wet nie chciała....
Moja miała okropną, cuchnącą biegunke ale nie wymiotowała.
Dostawała kleik ryżowy na mleku strzykawką do pysia bo też nie chciała jeść oraz royal canin intestinal dla rekonwalescentów-to taki proszek do rozrobienia z wodą i tą papką jeszcze ją karmiłam.

Te wymioty razem z biegunką nie wyglądaja najlepiej.

Pozdrawiam
Beata

Posted

u Toluni malusieńkie mikroskopijne zmiany tzn. poiłam ją wodą z cukrem (parę łyżeczek), nie zwymiotowała. Sama nic nie pije. Dzisiaj rano zjadła na leżąco gotowanego kurczaczka w wymiarze może 3 cm na 3 cm - i tyle:-( Po południu pójdę z nią do weta. Otuliłam ją kołdrą turystyczną (w kontenerku ma ją tak naokoło i ona śpi w środku, tak że ma bardzo cieplutko). Będę ją karmić strzykawką, bo innego wyjścia nie ma. Dobrze że weekend, to bęę z nią cały czas.

Ps.
Jesli ktoś mógłby mnie wesprzeć finansowo na leczenie suni, to byłabym wdzięczna. Wiem, że każdemu ciężko, ale gdyby można to proszę, jesli nie to dam radę sama.

Posted

Basia1968 napisał(a):
Rozmawiałam z weterynarzem. dzisiaj podana zostanie Toli surowica. Zostanie nawodniona. Trzymajcie kciuki mocno:-(:-(

Trzymajcie się Basiu.. Dobrze, że na Ciebie trafiła. Biedactwo :(

Posted

Basia1968 napisał(a):
Malusieńka coś zjadła:loveu::loveu: to dobry znak:multi:

Dzielna dziewczynka :) ma wokół tyle kochających osób, że na pewno da radę :)

Posted

poogłaszam pchełkę, tylko czy ktoś umie napisać wzruszający, krótki tekst - nie mam w tym zakresie talentu niestety:roll:
żeby nie był zbyt długi bo na wielu stronach jest ograniczona liczba znaków i nie można się tak rozpisać jak na Allegro

jak nikt nic nie napiszę to sklecę kilka zdań z pierwszej strony najwyżej

aha i czy pisać że była odrobaczona-trzeba czasem zaznaczyć i w końcu nie wiem bo Tolu pisałaś że po zabraniu maluchów na DT trzeba było i tak odrobaczać zazwyczaj

Posted

dziewczyny.. DO JEDZENIA KONIECZNIE DAJCIE JEJ CONVALESCENCE

CONVALESCENCE SUPPORT FELINE INSTANT REKONWALESCENCJA

WSKAZANIA:
- Anoreksja.
- Niedożywienie.
- Karmienie przez sondę.
- Niemożność pobierania pokarmu.
- Okres pooperacyjny.
- Ciąża, laktacja, okres wzrostu.

PRZECIWSKAZANIA:
- Brak.

ZALETY PRODUKTU:
- Convalecsence Instant Diet charakteryzuje się wysoką koncentracją energii (4780 kcal/kg suchej masy). łatwo rozpuszcza się w wodzie. Jest wysoce energetyczną, kompletną płynną dietą, o wyjątkowej smakowitości oraz wysokiej strawności.
- Kompleks współdziałających przeciwutleniaczy (witamina E, tauryna) minimalizuje skutki stresu oksydacyjnego oraz niekorzystny wpływ wolnych rodników.
- Wysoko strawne składniki rekompensują obniżoną aktywność enzymatyczną w obrębie jelit, zapewniając optymalną podaż składników odżywczych.

saszetka kosztuje ok 8 zł....

Posted

Jest coraz lepiej zaczela jesc dostala 6 zastrzykow nie podawal surowicy bo nie wymiotowala je coraz czesciej pije wychodzi z kontenerka
wszystko idzie ku dobremu :))

Posted

Basia1968 napisał(a):
Jest coraz lepiej zaczela jesc dostala 6 zastrzykow nie podawal surowicy bo nie wymiotowala je coraz czesciej pije wychodzi z kontenerka
wszystko idzie ku dobremu :))

:multi::multi::multi: ale się cieszę :)