GOSIA09 Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Moja Emi ma prawie półtora roku a zachowuje się cały czas jak szczeniak. Ja wiem, że takie są bulle, ale moja mnie molestuje i chce żeby sie z nią bawić non stop. Przychodzi z zabawkami, piłeczkami itd i nic tylko zabawa i zabawa. Napisałam ten temat dlatego że bawię się z nią właśnie i już nie mam na to siły, a ona mnie szturcha nochem i nie daje pańci spokoju :roll: Dodam, że bryka często na dworze bo myślałam że to pomoże, że jak się zmęczy że nie będzie chciała się już ze mną bawić. Powiedzcie mi czy Wasze psiaki też takie są czy ja mam wyjątkowo zabawowego bullka? :wink: Quote
Bartosz Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 To chyba powinnaś się cieszyć :lol: :lol: moja jakoś nie przepada za zabawą - czasami to chwilę się pobawi sznurkiem ale jak pańcio wygrywa to jej już się nie chce , chwilę nawet chętnie posiłuje się z pańciem też gryzakiem ale woli oglądać TV i leniuchować :evil: nawet jak idziemy na dwór to paniusia wącha i wącha i bawić to nie chce się z pańciem no chyba że śnieg jest. Czasami to jest taki spokój ,że zastanawiam się czy ja mam psa czy jakąś roślinke :evilbat: :evilbat: dlaczego ona jest takim abstynentem zabaw ? :evil: :evil: Quote
GOSIA09 Posted December 23, 2004 Author Posted December 23, 2004 Ja się ciesze, że Emi chodzi za mną jak cień i z pańcią jest najlepsza zabawa..............ale czasami mi się już nie chce z nią bawić bo ile można :wink: Mi nawet ciężko jest siedziec przy komputerze bo mnie szturcha nochem cały czas. Quote
banjo Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Gosiu nie przesadzaj nie jest tak źle, jak już padasz na ziemię ze zmęczenia to Emiśka daje Ci spokój i... idzie mnie molestować :lol: (a tak serio to rzeczywiście chyba duracell jakieś super wytrzymałe jej wsadzili :wink: ) Quote
axe Posted December 24, 2004 Posted December 24, 2004 moja sunia ma 4,5 roku i jest dokladnie ta sama (no prawie) sytuacja: 23h, pancia czyta ksaizke w lozku, mala podchodzi i szurcha az sie z nia nie pobawie. i niestety na to nie ma sposobu, t taka rasa. a przede wszystkim nie ignoruj tych sygnalow, bo bullki bez zabawy staja sie marudne i ospale a do tego doprowadzic nie chcemy :) powodzenia ;) Quote
Cola Posted December 25, 2004 Posted December 25, 2004 Mój ast jakoś do zabawy się nie garnie. No może czasami jak go sama zaczepiam, to zaraz przynosi zabawki......chwilkę się pobawi i zaraz chce iść spać (oczywiście musi się wtedy przytulić do pańci). Ogólnie to jest wielki śpioch :wink: w pobliżu pańci. Inaczej jest z labikiem. On by się bawił cały czas...24 h :wink: Asta dostałam w "spadku". Poprzedni właściciel nie miał dla niego zbyt dużo czasu i piesek stał się złośliwy. Teraz jest kochanym pieskiem poduszkowcem. :D Raczej woli się przytulić i spać niż bawić. Przyznam, że czasami chciałabym aby był bardziej zabawowy...ale taki leniuch przytulaniec też jest kochany :) Quote
Sajko Posted December 26, 2004 Posted December 26, 2004 Gosia, ja mam tylko jedną radę dla Ciebie- kup drugiego misia, od razu pół czasu ze sobą będą się bawili :lol: albo jakiegoś moloska, wtedy swobodnie można go popychać, szturchać i gryźć, być sponiewieranym po glebie, wytarmoszonym na końcu szmaty itp 8) a Tobie zafunduje to 24h na dobę rozrywki w najlepszym wydaniu :D Quote
GOSIA09 Posted December 27, 2004 Author Posted December 27, 2004 Hihi mieszkamy razem z Emi i z malamutem, ale Vanity nie chce się bawić za bardzo z Emi troszkę się pobawi a potem vanity chce Emi zjeść (podobno malamty są troszkę agresywne do zwierząt, więc ładna zabawa nie trwa za długo) Ale dzięki Sajko za rade to naprawde byłby super pomysł jakbym np miała drugiego bulka hehe :wink: Quote
lapis Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Lapidło teraz to już jest z tych stateczniejszych (kanapa, tv itp.), ale przychodzi taka chwila, że jest pełne szaleństwo i wtedy ratuj się kto moze Quote
GOSIA09 Posted December 28, 2004 Author Posted December 28, 2004 Moja siostra mówi, że tucze świnke żeby nie miała siły na zabawy hehe. A Emi po prostu ma większy apetyt i więcej zjada :lol: Quote
banjo Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Byłam pewna że Gosia tuczy Emi na święta :lol: ... jednak bulek biega dalej (pomimo tego że zrobiła sie cięższa...znacznie cięższa :wink: )... mój kochany mały psycholek skaczący :wink: :lol: Quote
bazyli Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 Nasza pociecha ma 10 miesiecy i tez caly czas chce sie bawic. Przynosi zabawki i szturcha nas żeby sie bawic. najlepsze jednak jest to, że czesto przynosi sznur do tzw. "przeciagania sie" i podwarkuje sobie pod nosem żeby sie z nim poprzeciagac. Czesto jest zazdrosny o rozmowe przez telefon, siedzenie przy komputerze lub ogladanie telewizji - pcha sie wtedy na sile na kolana :) Quote
wi_wa Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Nie narzekajcie na bulki, że chcą sie bawić. Bulki tok do 2 lat zachowuja sie jak szczeniaki, ale i później też im odbija. Moja 10 letnia Tośka, starsza pani tez czasem chce sie bawić, a wtedy ratuj sie kto może. Wpada w jakiś amok i biega jak oszalała po mieszkaniu. Ci z Was, którzy widzieli moją Tośkę mogą sobie wyobrazić jak ten pocisk pędzi, zwlaszcza z taką masą. Czasem boję się, że sobie łeb rozwali o kaloryfer, ale jakoś nic takigo się do tej pory nie stało. Cieszcie się, że bulki chcą się bawić, bo by było nudno. Najlepsze życzenia na Nowy Rok dla wszystkich bullomaniakow. Quote
Recommended Posts