Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żabcia ma wyraźną zaletę. Bardzo lubi dzieci. Dziś umizgiwała  się do 4.letniej wnusi i dała jej buzi. Fakt ,że wnusia ma niesamowite podejście do zwierzaków. Ma w swoim  domu psa i 2 koty.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
18 minut temu, Poker napisał:

Żabcia ma wyraźną zaletę. Bardzo lubi dzieci. Dziś umizgiwała  się do 4.letniej wnusi i dała jej buzi. Fakt ,że wnusia ma niesamowite podejście do zwierzaków. Ma w swoim  domu psa i 2 koty.

Super zaleta :)

To choc wiadomo juz, ze Zabka moze trafic do rodziny z dziecmi. 

Posted
Dnia 16.09.2018 o 11:07, Poker napisał:

chodzę na spotkania z panią Barbarą Borzymowską i trochę się uczę.

Pisz proszę, jak się dowiesz co ciekawego, i jak to robisz z Żabką - to i ja skorzystam, I napisz proszę co to za spotkania.

Posted

Spotkania z panią Borzymowską są w naszym CALu czyli Centrum Aktywności  Lokalnej. Mieści się niecałe 100 metrów ode mnie.

Będę musiała  na  poważnie  skorzystać z jej porady , bo Żabucha dała  ponownie popisy złego zachowania.

Wczoraj rzuciła się do nóg koleżanki 2 razy, na szczęście nic nie zrobiła .Dziś uszczypnęła córkę w łydkę, jest siniak. Ona tak reaguje na zdecydowany krok. Co dziwne , na nasze łydki nigdy się nie rzuciła.

Po tym zdarzeniu zamknęłam ją w osobnym pomieszczeniu, bo bałam się o raczkującą wnusię.

443980778_aba20180919.jpg.b07a8e23d8a130335c8d8a759cee8c87.jpg

Z 4.letnią wnusią

1121514257_aba(2).jpg.0766378c74825ceb23417507e2231101.jpg

Przy Loczce widać jaka jest mała

1373452559_aba(1).jpg.4a479be1bdf3e7651d246c4e278e5d19.jpg

1568091289_aba(3).jpg.6fb54af1ede28c2c69952e2bdd7ccbda.jpg

plażing na tarasie w  ostatnich promieniach letniego słonka

1888769193_aba(4).jpg.b42d789164b7c4785d2e48e0dab2a10d.jpg

No a gdzie porządny pies się wyleguje?  Oczywiście w łóżku pańciów.

• Like 2
Posted

Może ona tak robi z ekscytacji? Lerka jak wychodzimy, łapie za pęciny Bliss i mnie. TZ ta i innych osób, nie. Nie są to w moim przypadku łapania zębami, raczej szturchnięcia nosem, ale z Bliss czasami jakiegoś kłaka wyrwie. Ogólnie, odbieram to u Lerki, jako poganianie swoich najbliźszych, żeby szybciej maszerowali. Ot, taki mazowiecki lancashire heeler ;). Czasami na nią fuknę, ale to poganianie nas, w sumie nieszkodliwe, sprawia jej tyle radości, że często odpuszczam. 

Posted

Odwiedza, tylko nie pisze. Małomowna jestem.

A co poradziła Pani Borzymorska? Mnie na szkoleniu uczą żeby pajacyka robić i nagradzać kiedy pies nie atakuje poruszających się członków. :)

Posted

Dzięki za odwiedziny.

Żabka ma dziś sterylkę o 18.30. Kciuki wskazane.

Oprócz rzucania się na niektóre łydki, sunia jest naprawdę bardzo grzeczna, miła i słodka.  Może iść do  domu z rozumnymi dziećmi , kotami i psami.

Posted

Trzymam, jak za każdą sunieczkę. To jednak poważna operacja o czym często nie pamiętamy. Wierzę, że wszystko będzie ok i..... z pomocą Poker ;) znajdzie wkrótce wspaniały dom.

Kciuki mocno zaciśnięte 

Posted

Od pół godziny jesteśmy w domciu. Wszystko poszło  dobrze. Żabulka już sama weszła na górę po schodach. Co to znaczy młodość.

Mój ulubiony wet powiedział,że to złoty pies.Zawsze tak mówi, gdy pies podczas wychodzenia z narkozy jest łagodny. A Żabcia faktycznie była cały czas bardzo grzeczna.

Jak przyjechaliśmy ją odebrać, to mało ogonek się nie urwał na mój widok.

Doktor powiedział, że Żabka ma dużo tłuszczu w brzuszku ,aż się zdziwił. Będę musiała odchudzić ją z kilogram.

Myślę ,że trzeba będzie ją ogłaszać, bo ona i my za bardzo się przywiązujemy do siebie.

Na dniach ułożę tekst i może ktoś się zlituje i porobi jej ogłoszenia.

Posted
2 minuty temu, Poker napisał:

Na dniach ułożę tekst i może ktoś się zlituje i porobi jej ogłoszenia.

Jak będzie tekst to pomogę :)

Bardzo się cieszę,że wszystko OK :)  {ufff}