Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Dziś minął miesiąc od adopcji Żabci.

Zadzwoniłam do DS i dowiedziałam się ,że sunieczka ma się bardzo dobrze.Jest grzeczna pieszczochą, leży na kolanach i się mizia.

Niestety pańcio jutro wypływa  w rejs na 6 tygodni ,ale idą święta i pańcia będzie więcej z sunią. Jadą pociągiem do rodziny na Pomorze.Pańcia na wszelki wypadek weźmie ze sobą podkład w razie W. Widzę ,że wszystko przemyślane. 

Zmieniłam tytuł , bo jestem spokojna ,że Żabcia ma najlepszy domek.

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
54 minuty temu, uxmal napisał:

:) super. Miło czyta się takie wiadomości.

Czyli Żabka nie szczypie w nogi?

Może do DS nie przychodzą goście?

Posted

Dziękuję za życzenia. Nadeszły też od pańci Żabki.

Dzień dobry,Jesteśmy z Żabką u moich rodziców pod M. Żabka bardzo dzielnie zniosła podróż. Nawet mały wędrowniczek jej się załączył i po pociągu z nią pochodziłam. Przy wejściu i wyjściu do pociągu trochę się bała, ale poza tym uszka ciągle w górze . Smaczki jadła, wodę piła. Chyba tylko miejsca jej bylo mało i nie miała jak się wygodnie ułożyć, więc swoje jej odstapiłam .

U rodziców Żabka trochę się boi, ale za to jak z nią wyjdę na podwórko i spuszczę ją że smyczy to szaleje ( rodzice mają ogrodzony ogród).

Chcielibyśmy życzyć Państwu ( razem z mężem i Żabką) wszystkiego dobrego w te święta. Jesteśmy Państwu bardzo wdzięczni za Żabkę i za wszystkie uratowane pieski. Mają Państwo wielkie serca. 
W załączniku zdjęcia Żabki ( również z pociągu).
Pozdrawiam 

Żabka w pociągu

571784040_abawDS4.jpg.5834b66eb8ac7356d7d79c0093805e05.jpg

1033121929_abawDS5.jpg.386bb7970468d2583779e4f632d35bb7.jpg

571114201_abawDS6.jpg.f13fb7a981c667f5955893b01fc4389b.jpg
  • Upvote 2
  • 1 month later...
Posted

Przy okazji przekazywania do DS Balbinki, odwiedziłam Żabkę. Będzie miała teraz czarniutką , mniejszą siostrzyczkę.

Żabcia nie poznała mnie albo była zbyt przejęta sytuacją. 3 godziny wcześniej wrócił pańcio po 2. miesięcznej nieobecności  i przyprowadzili sunię .

Żabka jest wpatrzona w pańcię jak w obrazek. Widać ,że się bardzo kochają.

Żabka ma wspaniały domek. Podczas wizyty dopiero się dowiedziałam ,że Żabka lała na dywan, więc go zlikwidowali. Stwierdzili , że nie muszą go mieć. Pańcia w rozmowie nigdy nie narzekała.

Żabcia ma siostrzyczkę w postaci małej , czarnej Balbinki. Dogadują się dobrze.20190213_194740.jpg.cee760507909f8451b291e20e3f06e22.jpg

• Like 2