Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kolejny "numer" z wrzesinskiego schroniska....jak go wyciagałysmy ze schronu pracownik stwierdzil, ze ten psiak to juz tylko cyt:"chodzace zwloki" faktycznie byl bardzo slaby ...wlasciwie na wykonczeniu....

po przewiezieniu do zaprzyjaznionego schroniska psiaczek nawet nie miał siły sie podniesc......dostal antybiotyk, oraz kawałek spokojnego miejsca....o dziwo psiakowi wrociła chec do życia...co niektorzy mogli go podziwiac jak sobie swietnie daje rade, pomimo juz sedziwego wieku....
niestety po ok roku i na niego przyszedł czas.....KOJOT bo takie imie dostal w nowym miejscu ........JUZ za TM:-(...

• Zobaczcie jaki fajny piesio:p

Dziekuje pani Wandzie, ze zechciała przyjac i zaopiekowac sie naszym staruszkiem:Rose:

• 2 weeks later...
    Posted

niestety tej suni juz nie ma.... :-(....

• Kremówka - to sunia która w schronisku jest od niedawna, jeszcze na kwarantannie, wychudzona, wystraszona.......

• Posted

Kropeczka, to malutka sunia, której nawet nie wystawiałam na dogo , bo wiedziałam, ze zaraz po kwarantannie bedzie grzała dupke w niemieckim domku....,pomimo tego, ze była najmniejsza, w boksie była pania nr 1.....niestety Kropeczki już nie ma..... być może ropomacicze, być może nie mogła urodzić, być może.........:-(.....

• oto Kropeczka...

• Posted

i tym razem sie nie udało ...:-(....spóżniliśmy się....:-(....sunia za TM...

• wczoraj miała jechać do Wawy na tymczas....... Tanitko, jeszcze raz Dziękuję.....

Cegła - to nowo przyjęta do schroniska, przeurocza panienka (chyba:oops:) w typie wyżła szorstkowłosego, pierwszy raz widziałam aby psiak tak śmiesznie kręcił dupką......na razie na kwarantannie

YouTube - WYZEŁKA

• Posted

DLACZEGO TAK SZYBKO UMIERAJA ZDROWE PSY ????????????:placz::placz::placz::placz:

czy sa zagryzane,czy byly swiezo po kastracji ........???????????

Gdzie sa wetetrynarze tego schroniska?????????????:angryy::mad:

Posted

czy ta sunia była zdrowa nie wiadomo, ale na pierwszy rzut oka TAK....
    ona nie była w schronisku sterylizowana, nie była tez pogryziona, ani zagryziona.....umarła a my zastanawiamy sie dlaczego....... widziałam, ze jest coraz smutniejsza ale do głopwy mi nie przyszło, że może sie stać to co się stalo........

• 1 month later...
    • 1 month later...
    Posted

bardzo mlody, bezimienny, ok.7 miesieczny piesek....niestety:-(....(*)
    do schroniska trafil 25 kwietnia......
    zdjecia z 13 maja......psiak wyglada na wychudzonego, ale tryskajacego energia......

19 maja zabralysmy malucha do weta, niestety psiaczek nie przezyl nocy:-(:-( (prawdopodobnie silne zatrucie) testem wykluczylismy parwo...
    zdjecie u weterynarza....
    http://img141.imageshack.us/img141/7223/1819czerwiec2009095wrze.jpg

• 3 weeks later...
    Posted

to bodajże jeden z najważniejszych wątków na dogo.
    powinien go oglądać przymusowo każdy właściciel psa,aby wiedzieć czym jest "oddanie" psa do schroniska...wyrokiem śmierci często!

• 7 months later...
    Posted

Nasz dobermankowy chłopak w schronisku siedział prawie 2 lata, niestety nie było chętnych na niego.... , nawet za granicą.... Przez cały ten czas siedział w boksie z tymi samymi psami.... niestety tragedia, która wydarzyła się pewnej nocy nie pozwoliła mu obudzić się kolejnego dnia..... Piesek został zagryziony:-(

Nawet to zdjęcie nie chwyciło za serce.... Zegnaj pieskiu ......... (*)

Jego wątek gdzieś tu krązy na dogo ale niestety po jej "ulepszeniach" nie mogę go odszukać......

[SIZE=2]Tak pisała o nim KasiaO ósmego sierpnia 2009r.

ALAN - piękny, duży pies w typie dobermana. Alan jest już w schornie kilka miesięcy, przebywa w boksie z dwoma dużymi psami i nie wszczyna żadnych bójek. Za każym razem jak przyjeżdzam wydaje się być bardziej smutny, apatyczny..zrezygnowany... NADAL W SCHRONIE

[SIZE=2]

• 2 weeks later...
    Posted

Z ciężkim sercem wchodzę na ten wątek...................

Do schroniska została przywieziona ok 3 miesięczna sunia. W czwartek była jeszcze radosnym, jednak zziębniętym szczeniaczkiem. W niedzielę zabrałam ją na tymczas. Była osowiała. Zdążyłam ja wykąpać. Po 2ch godzinach siedziałam razem z koleżanką i sunieczką u weta. Mała miała bardzo zagazowane jelitka i cały czas postękiwała. Okazało się, że ma również wysoka temperaturę. U mnie jeszcze w domu raz zwymiotowała samą śliną. Dostała odpowiednie leki, nawet nie zareagowała na bolesny zastrzyk, dostała również surowice. O godzinie 12 tej następnego dnia została podłączona do kroplówki i zostawiłam ją w klinice weterynaryjnej. Około godziny 17 dowiedziałam się, że mała zaczęła więcej wymiotować, oraz z odbytu zaczęła się z niej wylewać sama krew. Poprosiłam weterynarza aby przy jej karcie napisał Jeżynka. Ona musiała już mieć bardzo zniszczone jelitka. Nigdy nie zapomnę tych małych oczek, które na nas patrzyły........ Z samego rana zadzwoniłam do weta aby dowiedzieć się jak malutka się trzyma. Niestety, usłyszałam, Jeżynka nie żyje..................:-(:-(:-(

Oto Jeżynka.... (*)

• 1 month later...
    Posted

Kolejne maleństwo, ok 6 miesięczna suczynka maluteńka..... Została wyciągnięta ze schroniska, była zbadana przez weta, wszystko wskazywało, że jest w porządku, stolec normalny, osłuchowo bez zmian, temperatura w normie, taki stan suczki stwierdził lekarz ok. godz 22 ej . Jedynie do czego można by się przyczepić, to to, że sunia była bardzo spokojna, i nie chciała jeść kurczaczka.
    Na drugi dzień rano bardzo lużna kupa. Sunia piła, ale nie chciała jeść. Dostała surowicę. Jej stan nadal się pogarszał. Zmarła na 3 dzień (od wyciągnięcia jej ze schronu) po południu :-(:-(, ........................

Karolka....................

• Znaleziona wczoraj w śmietniku !!!!
    Nie na śmietniku tylko w środku !! Tym wielkim kontenerze, które stoją przy blokach.
    Ktoś ją wrzucił i przykrył jeszcze kartonami

• 5 months later...
    • 7 months later...