Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Opiekunka otwarcie mówi ,że nie będie ryzykowała ,że Tofik ją pogryzie. Ma pod opieką inne pieski i nie może sobie pozwolić na to ,że Tofik zmasakruje jej rękę tak jak guccio.

To nie jest behawiorystka , opiekuje się Tofikiem w ramach jego potrzeb.

Posted

Ja to doskonałe rozumiem. Opiekunka zapewnia podstawową opiekę, ale nie jest przygotowana do pracy z psem nadpobudliwym i gryzącym . Nie jest w stanie skutecznie zablokować atak Tofika. Niestety dla Tofika,  ale bardzo niewiele hotelików posiada doświadczenie i umiejętności, żeby pracować z takim ananasem. Moim zdaniem i tak dużo odwagi wymagało przyjęcie tego nicponia pod swój dach gdzie są inne psiaki wiedząc jaki on jest. Opiekunka daje z siebie tyle ile może, to zrozumiałe, że boi się pogryzienia. Moim zdaniem osoba chcąca adoptować Tofika powinna mieć doświadczenie w prowadzeniu psów ras agresywnych, albo odpowiednią wiedzę i predyspozycje . Niestety, ale idealny opiekun dla Tofika najczęściej na swojego towarzysza wybierze psa innej rasy jak chociażby stafik i nawet nie spojrzy na ogłoszenie Tofika :( Niemniej wierzę, że w końcu trafi na kogoś kto go nie tylko pokocha , ale też będzie umiał pokazać Tofikowi kto tu rządzi.

• Like 2
Posted
11 minut temu, ewu napisał:

Mam te zdjęcia w telefonie, głupio mi ciągle nękać elik:(

A nie możesz z telefonu wysłać komuś na email?

Posted
Przed chwilą, rozi napisał:

A nie możesz z telefonu wysłać komuś na email?

Mam zapchaną pamięć , czyszczę i czyszcę i dalej nie działa. Poporosiłam koleżankę żeby mi wysłała na maila.

Posted
1 minutę temu, ewu napisał:

Mam zapchaną pamięć , czyszczę i czyszcę i dalej nie działa. Poporosiłam koleżankę żeby mi wysłała na maila.

Ja mam taki telefon, że do mnie nie można, ale jak przyślesz na pocztę email, to Ci wkleję tutaj.

Posted
2 minuty temu, ewu napisał:

Dziękuję:)

Nie ma za co. Ale niech Ci raz ktoś pokaże, jak się zmniejsza, będziesz sobie wklejać co chcesz :)  

Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

Nie ma za co. Ale niech Ci raz ktoś pokaże, jak się zmniejsza, będziesz sobie wklejać co chcesz :)  

Muszę się nauczyć bo wstyd tak ciągle nie umieć:)

• 2 weeks later...
Posted

Koniec w miarę dobrych wieści. Tofik zaatakował trzy razy Opiekunkę. Udało się uniknąć pogryzienia ale musimy go zabrać:(

Dodatkowo suczka , która wzbudzała respekt w Tofiku  kilka dni temu została adoptowana i Tofik zaczął atakować inne psiaki. One mu ustępują, boją się go.

Jestem załamana:(