Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='terra']W krakowskim schronisku jest sheltie mix. Cudem uniknął zagryzienia.
Nie poradzi sobie wśród psów walczących o przetrwanie.
Krakowska wolontariuszka chce go umieścić w hoteliku ale potrzebne są na to fundusze.
Nawet najmniejsze deklaracje pieniężne pomogą uratować tego pieska.
Jego wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f1160/sheltie-mix-zagryza-go-potrzebna-pomoc-krk-143045/#post12700741

Król jest już w hotelu. Czeka na dom. Ma ok. 4 lata, jest łagodny, lubi ludzi i psy. Zachowuje czystość w kojcu, najprawdopodobniej był psem domowym... Siada i podaje łapę. W stosunu do dzieci, z którymi miał styczność - również ok. Całkiem dobrze wychodzi mu już jazda samochodem. Za ok. dwa tygodnie - kastracja. Jest zaszczepiony, odrobaczony, zaczipowany.
Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu. Kojec to nie miejsce dla niego:shake:.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

"Nazywaliśmy go Reksio ale jest jeszcze mały więc można mu zmienić imię.

Jest bardzo żywiołowy. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Od urodzenia przebywał z dziećmi. Bardzo lubi się bawić.

Ma 2 miesiące.

0-608-434-087 "

Posted

oto ,co napisano na little-star.pl
Piesek nie ma tatuażu, ale ma chip. W tej chwili trwa ustalanie właściciela(podobno przy pomocy policji)
Tak więc na razie szeltas nie podlega adopcji. Zobaczymy, na ile przydatne są chipy.

Forum "Little Star" - Owczarek szetlandzki - Sheltie • Zobacz temat - Sheltie w schronisku w Gdańsku na Kokszkach

Wiadomo, że pies był chipowany w Polsce, w Gdańsku. Nie ma kontaktu telefonicznego z właścicielem, dlatego schronisko naciska na straż miejską i policję w celu szybkiej interwencji. (podejrzewam, że schronisko nie ma uprawnień, a również "urzędowości", aby nachodzić właściciela) Pies jest zadbany, okropny pieszczoch, potrafi zalizać na śmierć. ;) No taki bezstresowiec. Oczko ma zakraplane, to raczej nic poważnego.

• 2 weeks later...
Posted

Gdański sheltie jest pod opieką Fundacji Irasiad.
Właściciel jest znany policji i tylko ona może zadziałać w tej sprawie.:roll:
Więcej szczegółów na forum sheltie, pod podanym przez budziorre linkiem.

Posted

Witam.
Jestem właścicielką pieska 11- mesiecznego.
Dzieci bardzo chciały mieć psa, ale niestety skończyło się na chceniu.
Pies całymi dniami się nudzi, nie ma z kim nawet pójść na spacer, a ja zalatana czasem znajdę trochę czasu aby psiaka wyczesać, ugotować mu i trochę go wytarmosić. Szkoda mi psiaka, bo to żywe srebro i trzeba nad nim sporo popracować.
Myślę, że dzieci niestety nie dorosły do tego tematu i nie warto męczyć psiaka, na pewno znajdzie się ktoś, kto doceni tę rasę.
Pies, jest z rodowodem. Nie zarejestrowałam go jeszcze w związku. Jest szczepiony na nosówkę i wściekliznę.
Proszę o kontakt na pw.

Posted

dinolka
napisz skąd jest piesek, jego imię rodowodowe
może skontaktuj się z hodowcą

tylko ten piesek ze zdjęcia wyglada na więcej niż 11 m-cy ???

Edit: ogłoszenie jest już na forum L-S

Posted

Jakiś taki duży jak na szetlanda :D
ale u tej rasy są dość duże wahania wzrostu.
Sama się zastanawiam czy mój młody jest bardziej shelti-podobny czy collie-podobny...

I rzeczywiście nie wygląda na 11 miesięcy.
Nie wiem jak jest u sheltie ale u collie dopiero w wieku 2-3 lat można zaobserwować taką szatę (taką - mam tutaj na myśli szatę dorosłego psa)...

Posted

Tak, a wtedy miał 9 miesięcy, sama się zastanawiam czemu jest tak duży.
W papierach ma wyraźnie -owczarek szetlandzki. :shake:
Czyżby aż tak duże różnice występowały w obrębie rasy?
Pochodzenie Wspólny Dom- ojciec Rasty- Współny dom
Matka-Mucha -Wspólny Dom