Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:oops: Muszę zmienić tytuł wpisu. Po złapaniu - bo się udało, okazało się że to collie - nie taki wielki stąd wydawało się koledze, jak biegał z lisami, że szelcik facet. A nie.
Niestety złą wiadomością jest to, że nie udało mi się przejąć psa. W łapance uczestniczyli pracownicy schroniska - i zabrali collaczka do schroniska. Stamtąd to kanał żeby go wyciągnąć. Nie wiemy co się z nim stanie. Ładny pies, więc kto wie.

Przepraszam za alarm. Dzięki za wsparcie. Tak mi jakoś przykro. Chciałam go zabezpieczyć, już wstępnie hotelik dogadywałam.:shake:

Posted

Raczej nie sądze, żeby zginął. Ktoś by jednak szukał.
A nic nie było na ten temat. Niestety w poznańskim schronisku nie mam mozliwości ustalenia co z nim jest. Szkoda że tam trafił.

Posted

Supergoga - czy schronisko nie pozwala na ogłaszanie psów?
czy jest mozliwość żeby ktoś tam poszedl i zrobił zdjęcia psa. czytałałam wczoraj na stronie schroniska, że tam dziala wolontariat. Ale aktualnych zdjęć psów niestety nie było.

Posted

Wiem, że ze zdjeciami były kłopoty. TYm bardziej psów z kwarantanny.
Nie znam wolontariuszy ze schronu. Postaram się poszperać na dogomanii, kto tam chodzi.
Też mi ten collak lezy na wątrobie.

• 3 weeks later...
Posted

Aż dziw bierze, że takiego wątku jeszcze nie ma :eviltong:

Pieski po suczce Huski i psie Owczarku Colie
maja 9 tygodni są bardzo wesołe i samodzielne jędzą już wszystko same
mam ich aż 9 i proszę o dom dla tych słodkich szczeniaczków
pieski do odebrania we wsi Kłopot
tel 683912750 lub
508234933

Posted

Na dworze śnieg i mróz, a one niestety w budzie. Tylko tyle możemy im zapewnić. Niestety dobra karma, buda ze słomą i opieka weterynaryjna to nie wszystko.
Maluchy potrzebują socjalizacji.
Nadal są z mamą, ale właściwie mogą już być od niej odłączone.
Mają około 9 tygodni i są po pierwszym szczepieniu na wirusówki.
Tylko jeden z nich- najciemniejszy to chłopak.

Kontakt: 600-964-797
l_i_l_i_t_h@o2.pll

Mamusia:

Szczeniaki:

• 3 weeks later...
Posted

Panczo jest mały - jakieś 40 -45 cm w kłębie - wygląda jak miniaturka colaka. Piesek jest młody, trochę wstydliwy. Zgadza się z innymi psami. Jest bardzo fajnym psiakiem - na pewno na początku trzeba będzie z nim trochę popracować, żeby wróciło mu zaufanie do człowieka. Wyciągnięty z kojca nie chciał na smyczy iść, uciekał. Lubi dzieci - były w schronisku młode dziewczyny - całkiem ufnie do nich podszedł . Zero agresji.
[SIZE=3]604439129
Obecnie przebywa w bezpiecznym hoteliku, ale potrzebuje domu i kochanego człowieka.

Posted

W schronisku w Lublinie znajduje się 13-letnia sunia. Pani kierownik twierdzi, że sunia jest rodowodowa i pochodzi z hodowli "Od Aneczki i Jędrusia". Próbowałam taką hodowlę znaleźć, ale bez skutku... Nie wiem, czy już nie istnieje, czy ktoś coś pomylił i nigdy nie istniała, a chciałabym, żeby hodowca wiedział, co dzieje się z jego "dzieckiem".
Niezależnie od tego, skąd sunia jest - potrzebuje pmocy i to dość pilnie. Młoda nie jest, szans na adopcję w schronisku wielkich nie ma...
My, czyli Fundacja Dr Lucy, postaramy się znaleźć jej jakieś bezpieczne tymczasowe schronienie - ale potrzebna będzie pomoc w szukaniu domu dla małej. Niech dożyje swoich dni w kochającym domu...

Posted

Przeslodki jest Pilkarzyk! Szkoda ze tak trudno znalezsc mu dom. Mam nadzieje ze tym razem juz go znajdzie. Z wioelka checia wzielabym go ale neistety nie mam gdzie Juz mam 3 psy w mieszkaniu! Szetlandy to wyjatkowe psy i zasluguja na wiele mlosci. Sa bardzo wrazliwe i bardzo uczuciowe! Widze ze ktos sie skusil skrzyzowac merli i sniadego szetlanda.. Boshe ludzka glupota nie zna granic!!
Znajdz Pilkarzyku szybciutko domek!Mocno trzymam kciouki!

• 4 weeks later...
Posted

W dn. 29.05.09 w Warszawie, w okolicach lotniska Okęcie, zginął sheltie tricolor. Uszy miał podklejone plastrami, był na czarnej ringówce.
Gdyby ktoś cos wiedział proszę o kontakt
Tel. kontaktowy 510 136 276

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='terra']W schronisku w Mielcu czekają na domy, ok. 2-3 miesięczne szczeniaczki w typie.

Ja z zapytaniem o ich losy? Czy nadal są w schronisku?