gameta Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 nie macie szybkiego i dobrego domu czasem dla takiej panny?: [quote name='Lili8522']Szukam pilnie domu dla takiej 5-letniej laski :smile: Gdybyście miały kogoś kto szuka takiej psinki to będę wdzięczna za polecenie Majki suczki ideału... Uploaded with ImageShack.us Quote
terra Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Suczka mix sheltie na krótszych łapkach, o cudownym charakterze, czeka w schronisku na dom http://www.dogomania.pl/forum/threads/242540-Mix-collie-z-jamnikiem-musia%C5%82am-odwie%C5%BA%C4%87-j%C4%85-do-schroniska-POMOCY-%28 Quote
terra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Kopiuję z forum sheltie. Suczka potrzebuje pomocy zarówno finansowej jak i domu stałego, gdzie mogłaby godnie dożyć swoich dni. cyt.: [FONT=Lucida Grande]Właśnie zadzwoniła do mnie pani z pogotowia dla zwierząt. Pod koniec Czerwca w Otwocku koło ulicy Kubusia Puchatka została znaleziona suczka trikolor, starsza, bardzo osłabiona i ogólnie w kiepskim stanie. aktualnie sunia mieszka w wynajętym przez pogotowie gospodarstwie w Koretnicy, na dzień dzisiejszy jej stan jest bardo dobry. Co najważniejsze pani odczytała tatuaż S661." [/FONT] cyt.: [FONT=Lucida Grande]"Dziekujemy serdecznie za wstawienie tematu, może ja jednak troszeczkę sprostuję,, suczka znajduję sie pod moją opieką, Więc może od poczatku[/FONT] [FONT=Lucida Grande]to smutna historia , Matylda (tak ją nazwaliśmy} została znaleziona w rowie w lesie ,przez Panią zbierającą jagody, Mati nie chodziła, krótko po telefonie Pani wskoczyłam w auto i pojechałam po małą prawie 100km, chwilę potem byliśmy juz u weterynarza,, cóż mała to staruszka, ma zwyrodnienie kręgosłupa, załatwia sie pod siebie, ,nie chodziła, teraz jest pod stałą obserwacją weterynarza , bierze leki, jest troszeczkę lepiej powolutku drepta po podwórku , chwieje się przewraca, nie dowidzi , nie dosłyszy, jej stan jest zły ,, ale walczymy jest cudowna , ten los spotkał ją na starość, wyrzucono ją jak "śmieć" skazano ją na śmierć z wycieńczenia lub poprzez zagryzienie przez dzikie zwierzęta, nie miałaby szans, własciciel mie zasługuje na pobłazliwość, dlatego prosimy o pomoc w ustaleniu ,nie nazwałabym go człowiekiem, pies nie mógł oddalić sie sam, Od momentu znalezienia , przez kolejne 4-5 dni suczka noszona była prze ze mnie na rękach , Znaleziona została 27 czerwca . Jutro jeszcze raz dokładnie obejrzę tatuaz, [/FONT] [FONT=Lucida Grande]Bardzo slicznie dziekujemy za pomoc podaję swój numer telefonu [/FONT][FONT=Lucida Grande]535253002 " cyt.: "[/FONT][FONT=Lucida Grande]Witam [/FONT] [FONT=Lucida Grande]Przepraszam, pozwoliłam sobie napisać małe sprostowanie na Państwa forum, suczka jest pod moja opieką od momentu znalezienia, jej stan jest ciezki,,, jeszcze kilka dni temu zastanawialismy sie nad eutanazją,, naprawde było z nią żle ,, suczka nie chodziła,, przewracała sie po kilku kroczkach jakby coś ja paraliżowało , wrecz sztywniała mysle ze to jej choroba , załatwianie sie pod siebie , ogólny stan było przyczyna wyrzucenia,, zaraz gdy ja przejełam od Pani która ją znalazła udaliśmy sie do kliniki , zdjecie jej kręgosłupa przedstawia sie tragicznie , obawialismy sie ze jest równiez uszkodzony układ nerwowy , sunia bardzo zle widzi, nie słyszy,,, jednak postanowilismy walczyc , dać jej szanse , decyzja o jej odejsciu była dla nas nie do przyjęcia to ostateczność , mały sukces suczka bierze leki ,,zastrzyki dzieki nim odpowiedniej terapi i serca włozonego przez zespół weterynarzy zaczeła dreptać,, dalej załatwia sie pod siebie,, ale jest cudowna, w żadnym wypadku nie mogła oddalić się od własciciela, nie byłaby w stanie, nikt równiez nie ukradłby tak schorowanego psa[/FONT] [FONT=Lucida Grande], Pani która ja znalazła robi codzienne spacery w tym lesie, suczka miała szczescie,dodatkowo oprócz wszystkich innych zagrozen był to okres burz,,Jutro postaram sie jeszcze raz odczytac ten tatuaż,[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Przesyłam fotki Mati , jej wiek według weterynarzy to 12-14 lat Bardzo dziekujemy za pomoc , gdybym mogła prosic o zamieszczenie zdjęć Matyldy na Pana forum,[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Pozdrawiam bardzo ciepło[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Beata W.[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Pogotowie dla zwierzat" [/FONT] Quote
beta ata Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 I co? Udalo się po tatuażu ustalić tego "właściciela" lub hodowlę, z której pochodzi? Quote
terra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Niestety nie, to albo zagraniczny tatuaż, albo źle odczytany. Quote
phase Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Zdaję sobie sprawę, że to wątek w potrzebie, ale nie wszyscy zaglądają na wątek zwierząt zaginionych/znalezionych, dlatego wstawiam tutaj ogłoszenia: terra napisał(a):UWAGA ! Zaginął owczarek szetlandzki. [FONT=lucida grande] 3.01.2014 około południa Leo widziany był w LESIE W CHWAŁOWICACH. Prawdopodobnie pies krąży po polach i lasach na trasie Jelcz-Laskowice - Chwałowice - Miłocice Małe. [/FONT]Bardzo proszę osoby z tamtych okolic o pomoc w poszukiwaniach i o nie przeganianie psa. Kontakt dopiszę jak dostanę. Quote
terra Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [FONT=Tahoma] Zamieszczone przez terra UWAGA ! Zaginął owczarek szetlandzki. [FONT=lucida grande]3.01.2014 około południa Leo widziany był w LESIE W CHWAŁOWICACH. Prawdopodobnie pies krąży po polach i lasach na trasie Jelcz-Laskowice - Chwałowice - Miłocice Małe. [/FONT]Bardzo proszę osoby z tamtych okolic o pomoc w poszukiwaniach i o nie przeganianie psa. Kontakt 791- 970 727 lub 695-240- 292 edytowałam post i dodałam n-ry tel. [/FONT] [FONT=Tahoma] Zamieszczone przez Ventora To jest mój psiak, wczoraj 3 osoby widziały go w miejscowości GRĘDZINA koło JELCZ-LASKOWICE, maluch krąży po okolicy i jest widywany. Gdyby ktoś z tamtych rejonów widział Leo to podaje tu mój numer 791- 970 727 lub 695-240- 292 [/FONT] Jeszcze raz ogłoszenie już z numerami tel. Quote
terra Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [h=2]Owczarek szetlandzki suczka zaginęła w Pawłowicach[/h]Skopiowana wiadomość: "[FONT=lucida grande]!!!PROSIMY O POMOC!!! Dnia (28.12.2013) ok godz.15 w miejscowości Pawłowice w lesie między Leśniczówką a Zajazdem WODNIK ( DK81 - potocznie Wiślanka") ZAGINĘŁA [/FONT][FONT=lucida grande]suczka owczarek szetlandzki(mini collie) tricolor (czarna z podpalanym i białymi znaczeniami) .Suczka reaguje na imię Explosia, może być przestraszona. Być może da się skusić na żółty serek lub mięsko. Sunia (wysterylizowana) jest dość nieufna. Bardzo proszę o pomoc i informacje nr tel.530100482. OSOBY CHĘTNE POMÓC MI W POSZUKIWANIACH JUTRO TJ. 29.12.2013R. UPRZEJMIE PROSZĘ O KONTAKT NAJLEPIEJ TELEFONICZNY W CELU UMÓWIENIA SIĘ W ODPOWIEDNIM MIEJSCU, ROZDZIELENIA W POSZUKIWANIA! - za wszelką pomoc z góry dziękuję: Anna Cholewińska. Za sunią bardzo płacze 2 letnia dziewczynka" [/FONT] Quote
Ty$ka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Straszne, dwa psy w niemal w tym samym czasie... Quote
Agnieszka Co. Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Niestety taki okres, na FB jest zatrzęsienie ogłoszeń o psach które uciekły bezpośrednio lub pośrednio wystraszone hukiem wystrzałów. Mam nadzieję, że się odnajdą. Quote
terra Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 terra napisał(a):[FONT=Tahoma] Zamieszczone przez terra UWAGA ! Zaginął owczarek szetlandzki. [FONT=lucida grande]3.01.2014 około południa Leo widziany był w LESIE W CHWAŁOWICACH. Prawdopodobnie pies krąży po polach i lasach na trasie Jelcz-Laskowice - Chwałowice - Miłocice Małe. [/FONT]Bardzo proszę osoby z tamtych okolic o pomoc w poszukiwaniach i o nie przeganianie psa. Kontakt 791- 970 727 lub 695-240- 292 edytowałam post i dodałam n-ry tel. [/FONT] [FONT=Tahoma] Zamieszczone przez Ventora To jest mój psiak, wczoraj 3 osoby widziały go w miejscowości GRĘDZINA koło JELCZ-LASKOWICE, maluch krąży po okolicy i jest widywany. Gdyby ktoś z tamtych rejonów widział Leo to podaje tu mój numer 791- 970 727 lub 695-240- 292 [/FONT] Jeszcze raz ogłoszenie już z numerami tel. LEOŚ wrócił do domu ! Quote
terra Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 terra napisał(a):Owczarek szetlandzki suczka zaginęła w Pawłowicach Skopiowana wiadomość: "[FONT=lucida grande]!!!PROSIMY O POMOC!!! Dnia (28.12.2013) ok godz.15 w miejscowości Pawłowice w lesie między Leśniczówką a Zajazdem WODNIK ( DK81 - potocznie Wiślanka") ZAGINĘŁA [/FONT][FONT=lucida grande]suczka owczarek szetlandzki(mini collie) tricolor (czarna z podpalanym i białymi znaczeniami) .Suczka reaguje na imię Explosia, może być przestraszona. Być może da się skusić na żółty serek lub mięsko. Sunia (wysterylizowana) jest dość nieufna. Bardzo proszę o pomoc i informacje nr tel.530100482. OSOBY CHĘTNE POMÓC MI W POSZUKIWANIACH JUTRO TJ. 29.12.2013R. UPRZEJMIE PROSZĘ O KONTAKT NAJLEPIEJ TELEFONICZNY W CELU UMÓWIENIA SIĘ W ODPOWIEDNIM MIEJSCU, ROZDZIELENIA W POSZUKIWANIA! - za wszelką pomoc z góry dziękuję: Anna Cholewińska. Za sunią bardzo płacze 2 letnia dziewczynka" [/FONT] Tak, Explosia też już w domku :) Quote
Mary&Shena Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [FONT=comic sans ms] Dżeki [/FONT]P 198/07/12 Data rejestracji: 2012-07-31 Na stronie schroniska przedstawiony jest jako mieszaniec, jednak po przyjrzeniu się widać, że piesek ma w sobie dużo z sheltie. Miejsce pobytu: Schronisko w Krakowie Opis: (zestrony schroniska) : Dżeki to dorosły mały piesek, o bardzo ładnym umaszczeniu. Trafił do Schroniska z powodu trudnej sytuacji mieszkaniowej swoich wcześniejszych opiekunów. Trudno jest mu się zaaklimatyzować. Trzeba mieć do niego troszkę cierpliwości, bo obcych z początku nie lubi i utrzymuje dystans. Widać, że był troszke rozpuszczony - bo gdy czegoś chce potrafi głośno sie tego domagać - ale w tym cały jego urok ;) Jest to piesek, który nie potrzebuje dużo ruchu i fajnie dogaduje sie z innymi psami. Dom dla puchatego Dżekiego bardzo pilnie wypatrywany ! Po wyczesaniu zamienia się w prawdziwą psią piękność... Kontakt, więcej zdjęć i informacji >> http://www.schronisko.krakow.pl/Adopcje/ZWIERZAKI_DO_ADOPCJI/Psy/41326-D%C5%BBEKI.html Quote
Mary&Shena Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Norbi Psiak z Krakowa, schronisko. http://www.schronisko.krakow.pl/Adopcje/42319-NORBI.html Quote
terra Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Trzymam kciuki za Dżekiego i Norbiego, żeby szybko znalazły kochające domki. Quote
Mary&Shena Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Tak, mam nadzieję, że znajdą, bo strona internetowa schroniska nie zachęca do oglądania (małe zdjęcia, wiele stron), a pieski po zajęciu się nimi na pewno zyskałyby nawet w DT :) Quote
Mary&Shena Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Kolejne szetlandy szukają domu ! http://olx.pl/oferta/cola-piekna-sunia-w-typie-sheltie-szuka-dobrego-domu-CID103-ID5ZuPn.html#9ee0aa3f89 Cola - piękna, tricolorowa sunia w typie sheltie szuka domu ! Katowice. owczarek szkocki"sheltie"suczka 6 letnia wysterylizowana,suczka jest spokojna posluszna,ulozona.dobrze znosi jazde samochodem,potrzebuje duzo ruchu .pies jest zdrowy regularnie szczepiona odrbaczana.najlepszy bylby dom z ogrodem. Quote
terra Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Nieźle "owczarek szkocki sheltie" :crazyeye: Mam nadzieje, że znajdzie kochający dom taki już na zawsze. Quote
badmasi Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Jak na moje oko suka jest merle a nie tricolor. Merling jest słabo widoczny ale jest - w postaci kilku łat. Nazywa się to potocznie łaciaty merle. Swoją drogą piękny psiak, dobrze utrzymany - uczesany, łapki przystrzyżone, uszka załamane. Ktoś dbał. Bardzo podobna do mojej Lulki, jakby suczka miała papiery to bym myślała, że jakaś krewna. Quote
supergoga Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Kto oddaje takie wspaniałe psy jak shelciki. Nie moge jakos tego pojąć. gdyby moja Laguna nie była dużym cięzko chorym i nie tolerujacym innych zwierząt psem - sunia miałaby u mnie dom na zawsze. To moja ukochana rasa. Quote
badmasi Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 supergoga napisał(a):Kto oddaje takie wspaniałe psy jak shelciki. Nie moge jakos tego pojąć. gdyby moja Laguna nie była dużym cięzko chorym i nie tolerujacym innych zwierząt psem - sunia miałaby u mnie dom na zawsze. To moja ukochana rasa. Może rodzina oddaje? W rogu stoi wózek inwalidzki. Może właściciel nie może się już zajmować pieskiem a rodzina go nie chce. Ludzie są różni…Mój kolega się ożenił, jak żona zaszła w ciąże to powiedziała że nie chce jego psa bo brudzi, śmierdzi i ślini się a dziecko musi żyć w czystości. Całe szczęście starym psem zajęła się była dziewczyna kolegi. Szeltiki fajne psy i bardzo dobrze dogadują się z innymi zwierzętami domowymi. Moje szetlandy świetnie żyły z kotami, świnkami etc. no trochę się tylko o mysz obawialam...Ten jest wyjątkowo ładny, zgodny ze wzorcem i komuś szybko wpadnie w oko. Dobrze też, że jest po strerylce więc rozmnażacze spasują. Quote
Beata DM Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 http://www.szczecinek-schronisko.com.pl/ dwa staruszki w typie szetlandów Tinka i Cygan w dziale Adoptuj staruszka Quote
Recommended Posts