Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy ona ma swój wątek? Prześlij mi informacje o piesku, o jego charakterze i podaj kontakt do tej Pani. Ja zrobię suni kilka ogłoszeń, moze ktoś ją zauważy? Jak ona ma na imię?

Posted

[quote name='Agnieszka Co.']Suczki mogę trafić do osobnych domów czy preferowana jest adopcja obu "w komplecie"?[/QUOTE]

Jeśli mogę się wtrącić... Znam dobrze wlaścicielke Nastii i Hexy i obie sunie również. Ich Pani nie wyobraża sobie rozdzielenia ich i marzy o jednym domku dla obu. One są razem od zawsze i dogadują się doskonale.

Posted

Witam zgłosił sie do mnie domek bardzo obiecujacy,panstwo maja jamniorke min dłwł rodowodowa 4 letnia od lat marza o szetlandzie , poprosili o pomoc w znalezieniu takowej suni.Wiek dobrze by było zblizony do jamniorki czyli nie szczeniak ale dorosła juz po sterylce,do 4 lat,tolerujaca lubiaca wszystko i wszystkich,nie pali sie ale prosze miejcie na uwadze mojego posta ,panstwo zdecydowani i konkretni,wszelkie propozycje lub pytania prosze na pw gdyz mam goracy okres w pracy i nie zawsze siadam do kompa dziekuje i pozdrawiam !!!

• 2 weeks later...
Posted

najnowsze wieści o suczkach z Warszawy, Pancia po długich dyskusjach z przyjaciółmi, różnych konsultacjach zadecydowała, że sunie mogłyby pójść do adopcji do oddzielnie. Każda oddzielnie jest tak urocza, że jeżeli trafi na kochającą osobę, a jeszcze gdyby w domu był inny psiak, to nowe życie byłoby też cudne. Ponieważ Wojtkowi nie działa na razie internet przypominam nr. tel. 507179434

Posted

[quote name='wrona']najnowsze wieści o suczkach z Warszawy, Pancia po długich dyskusjach z przyjaciółmi, różnych konsultacjach zadecydowała, że sunie mogłyby pójść do adopcji do oddzielnie. Każda oddzielnie jest tak urocza, że jeżeli trafi na kochającą osobę, a jeszcze gdyby w domu był inny psiak, to nowe życie byłoby też cudne. Ponieważ Wojtkowi nie działa na razie internet przypominam nr. tel. 507179434[/QUOTE]

Jak pisałam wcześniej, założyłam suniom wątek, zapraszam.
Link w moim podpisie.

Posted

[quote name='zozolina']Witam zgłosił sie do mnie domek bardzo obiecujacy,panstwo maja jamniorke min dłwł rodowodowa 4 letnia od lat marza o szetlandzie , poprosili o pomoc w znalezieniu takowej suni.Wiek dobrze by było zblizony do jamniorki czyli nie szczeniak ale dorosła juz po sterylce,do 4 lat,tolerujaca lubiaca wszystko i wszystkich,nie pali sie ale prosze miejcie na uwadze mojego posta ,panstwo zdecydowani i konkretni,wszelkie propozycje lub pytania prosze na pw gdyz mam goracy okres w pracy i nie zawsze siadam do kompa dziekuje i pozdrawiam !!![/QUOTE]

Zapraszam na shelties.pl, tam niestety coraz częściej pojawiają się ogłoszenia o szetlandach do oddania.Na pewno znajdzie się sunia dla tych państwa.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Boogie pilnie szuka transportu do nowej właścicielki! W tą niedzielę Boogie musi dotrzeć z Chojnic (lub okolic) do Koluszki przed godz. 11.30. Może tam po nią przyjechać nowa właścicielka z Mysłowic, o 11.30 może być tam pociągiem.
Prosimy o pomoc!

• 3 months later...
Posted

beta ata napisał(a):
"Wanilia- w-typie-sheltie" jest już od 5-ego lutego MOJA :-) Moja śliczna kochana! :-) Teraz ma na imie Tami i własnie przeciąga sie na kanapie. Dziekuję Wam za to, co robicie dla sheltusiów!

Nic szczegolnego nie mam do powiedzenia, tak tylko przypomnialo mi się, że to bylo 22 lutego 2011 r. i to był mój pierwszy post na dogomanii :-) Trafiłam tu, bo po adopcji Tami (w Fundacji Wanilii :-) ) sprawdzalam, czy ogloszenie jest jeszcze aktualne i przeglądarka wyrzucila mi link do ogloszenia na allegro, który wkleiła tu blacky. :-)
Tami jest naszym skarbem (w awaterze to ona :-) , choc trzeba powiedzieć, że ma wiele lepszych zdjęć :-) i w ogóle ma dużo zdjęć :-) ) , wierzcie mi, jestem bardzo wdzięczna losowi za nia :-)

• 2 months later...
Posted (edited)

Witam wstawię link, ponieważ nie potrafię wstawiać zdjęć. W linku w wielkim skrócie przedstawiona jest łódzka Tinka. Niewielka sunia podobna do Sheltie. Tinka ok 2 lata mieszkała w pustostanie po śmierci właścicielki. Była dokarmiana przez okolicznych działkowców. Pomimo dwóch lat samotności jest pełna wiary w ludzi. Obecnie przebywa w hotelu dla zwierząt Hauwaje w Łodzi, ale pilnie szukamy dla Tinki odpowiedniego domku. Tinka jest tam dopiero drugi dzień, ale już widać że jest całkowicie bezkonfliktowa, akceptuje wszystkich mieszkańców hoteliku. Z dawnego życia pamięta podstawowe komendy... Myślę, że mogłaby zamieszkać w rodzinie ze starszymi dziećmi, najlepiej w domku ( ale niekoniecznie) bo ostatnie 2 lata wybieg miała kiedy tylko chciała http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/655229,straznicy-uratowali-suczke-nie-chca-jej-oddac-do-schroniska,id,t.html

Edited by viktoria07
brak linku
  • 1 month later...
Posted

30 października w Pabianicach koło Łodzi [FONT=lucida grande]w okolicach szpitala ok. godz. 18,30 zaginął[/FONT]
[FONT=lucida grande]owczarek szetlandzki śniady, piesek. Wiek 1,5 roku. Tatuaż w lewej pachwinie. Reaguje na imię Miki.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Może być nieufny wobec obcych, nie zna terenu.[/FONT]

[FONT=lucida grande]Ktokolwiek widział lub coś wie, proszę o kontakt pod nr telefonu:[/FONT]
[FONT=lucida grande]696 163 929
[/FONT]

• 5 months later...
Posted

[h=1][SIZE=2]Narnia to nieduża suczka w typie sheltie, ma ok. 4 lata. Tułała się po okolicznych wioskach, przeganiana, głodna i zziębnięta. Ktoś poprosił o pomoc i Narnia zamieszkała tymczasowo na wsi u gospodarza. Dzięki temu ma ciepło i nie chodzi głodna. Po kilku dniach nieufności, Narnia otwiera się, patrzy miłośnie w oczy swojego opiekuna, klei się do człowieka tak bardzo pragnie jego bliskości.
[/SIZE][B]Narnia prawdopodobnie miała wypadek komunikacyjny, nie była leczona, bo tylna łapka jest niewładna, ale w niczym to suni nie przeszkadza.
[/B][B]Narnia jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana.
[/B]Jeśli chcesz pokochać i przygarnąć Narnię, zadzwoń lub napisz.
503 683 050
[EMAIL="marthaa2@interia.pl"]marthaa2@interia.pl[/EMAIL][/h]
[IMG]http://img805.imageshack.us/img805/1407/p4129758.jpg[/IMG]