Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z całego serca życzę temu, kto go uderzył w glowę, aby jeszcze dziś spadła na jego glowę belka z napisem "Z podziekowaniem za pobicie pieska, życzymy długiego cierpienia i kalectwa do końca dni" !

Posted

Z tego co czytałam to on trafia do miski z wodą i jedzeniem, jeszcze razem z łapkami, ale najważniejsze, że jest równowaga i polepszenie, szczeka :) jest szansa, że będzie wszystko dobrze! mimo tej traumy!
Karta z wizyty u Weta:

Posted

ciotki, chyba to jest mały mix ale może pomożecie, znalazłam takie ogłoszenie cyt:
"Oddam mojego najukochańszego pieska w dobre ręce, gdyż cierpi na cukrzycę i koszt jej leczenia przekracza moje możliwości finansowe. Nie jest to dużo, ale na prawdę jest mi cięzko, a suka jest wspaniała, bawi się, przynosi patyki, pływa, podaje łapę i jest bardzo przyjazna dla ludzi a szczególnie dla dzieci. Posiadam aktualną książeczkę szczepień. Na bieżąco jest szczepiona i nie sprawia problemów. Zainteresowanych proszę o kontakt

513-107-865"

[IMG]http://imgc.classistatic.com/cps/kjc/111210/309r1/7839c1h_19.jpeg[/IMG]

kopiuję stąd: [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Oddam-suczke-SHELTTIE-w-dobre-rece-W0QQAdIdZ337577175[/url]

• 4 weeks later...
Posted

W sprawie Tosi robię, co mogę.

A ta adresówka ze zdjęcia tez jest przecież metalowa i też będzie troche podzwaniać chwilami, zalezy jak sie uloży... Radziłabym jednak zamówić metalową grawerowaną , na mocnym kółku - taka przetrwa wszystko, nawet buszowanie po krzakach. Moja sunia ma taka już rok i wygląda jak nowa, a wszelkie inne juz dawno rozpadły sie lub zginęły w trawie. Na allegro jest paru sprzedawców, zamawia sie wysyłając dane, przysyłają gotową adresówkę, kształty i wielkości różne do wyboru. Niektóre punkty dorabiania kluczy też grawerują adresówki.

• 4 weeks later...
Posted

Ponieważ jestem na dogomanii proszono mnie o przekazanie tej informacji.
Z powodu choroby właścicielki jej przyjaciele pilnie poszukują domu dla dwóch zadbanych rodowodowych wysterylizowanych suczek rasy owczarek szetlandzki. Nastia i Heksa są siostrami i od szczeniaka są razem, mają ok.7,5 lat. każda ma inny charakter. Jak to babeczki są przesłodkie.
Dotychczas mieszkały ze swoją starszą Panią w bloku na parterze mając do dyspozycji mały ogródek przed balkonem. Dlatego idealny byłby domek z ogrodem. Sunie są w Warszawie.
One jeszcze nie wiedzą, że ich dotychczasowe życie zupełnie się odmieni.
wszelkich dodatkowych infromacji można uzyskać pod adresem
mistrzwojciech2@o2.pl, lub pod telefonem 507179434
foto pod adresem bozenkat@neostrada.pl

Posted (edited)

[quote name='wrona']Ponieważ jestem na dogomanii proszono mnie o przekazanie tej informacji.
Z powodu choroby właścicielki jej przyjaciele pilnie poszukują domu dla dwóch zadbanych rodowodowych wysterylizowanych suczek rasy owczarek szetlandzki. Nastia i Heksa są siostrami i od szczeniaka są razem, mają ok.7,5 lat. każda ma inny charakter. Jak to babeczki są przesłodkie.
Dotychczas mieszkały ze swoją starszą Panią w bloku na parterze mając do dyspozycji mały ogródek przed balkonem. Dlatego idealny byłby domek z ogrodem. Sunie są w Warszawie.

Przekopiowałam wiadomość na forum sheltie.

Zdjęcie sunieczek

Edited by terra
Posted

Wydaje mi się, że lepiej dla nich, aby trafiły do jednego domu. To siostry miotowe, razem od urodzenia. Nie wiadomo jak zniosłyby rozłąkę. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Posted

[quote name='wrona']Ponieważ jestem na dogomanii proszono mnie o przekazanie tej informacji.

Wiele domków zgłosiło się e sprawie adopcji Tosi. Może przeniosą się na ten wątek. Najlepiej, gdyby suczki trafiły do jednego domu. To są pieski, które bardzo kochają właściciela i rozstanie z nim będzie dużym przeżyciem. Zatem gdyby trafiły do tego samego domu stres będzie mniejszy.
,

Posted

terra bardzo dziękuję za przekopiowanie, dziękuję Wam za zainteresowanie suniami, niestety niepewne losy właścicieli to niepewne losy zwierząt, tym bardziej, że Panie nie ma bliskiej rodziny. Prośba jest o to żeby suczki nie musiały się rozstawać. One mają bardzo różne charaktery i stanowią świetny duet. Ich dalszy los, a nie własny spędza sen z oczu właścicielki, na szczęście przyjaciele są w pobliżu. bezpośredni kontakt z suniami ma osoba, której dane podałam. Niestety nie potrafie przebrnać przez wklejenie zdjęcia, które dostałam. Mogę wysłać komuś na PW żeby tu wkleić.

Posted

Zdjęcia to połowa sukcesu w adopcjach, więc zdjęcia muszą być. Choc nie tyle tu, co w ogloszeniach.

I jeszcze jedno, sunie są wysterylizowane? Jeśli nie, to przed adopcja muszą zostać wysterylizowane, inaczej może byc groźnie dla nich i trzeba to potraktować bardzo powaznie.

Posted (edited)

[quote name='wrona']terra bardzo dziękuję za przekopiowanie, dziękuję Wam za zainteresowanie suniami, niestety niepewne losy właścicieli to niepewne losy zwierząt, tym bardziej, że Panie nie ma bliskiej rodziny. Prośba jest o to żeby suczki nie musiały się rozstawać. One mają bardzo różne charaktery i stanowią świetny duet. Ich dalszy los, a nie własny spędza sen z oczu właścicielki, na szczęście przyjaciele są w pobliżu. bezpośredni kontakt z suniami ma osoba, której dane podałam. Niestety nie potrafie przebrnać przez wklejenie zdjęcia, które dostałam. Mogę wysłać komuś na PW żeby tu wkleić.

Prześlij zdjęcia na mojego maila to wstawię

Edited by terra