Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
11 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Olena84 trzymaj się tego optymizmu. Myślę że warto przedłużyć do końca września ,ludzie powracali z wakacji może ktoś jeszcze pomoże Dysi. Murko zdrowia a za Dysię trzymam kciuki

Ja też sądzę,że warto przedłużyć.Udostępniam zrzutkę.

Posted
11 godzin temu, Murka napisał:

Testy z badania kału wyszły negatywne - Dysia jest wolna od pasożytów:)

Ja jestem nadal w szpitalu, ale żeby nie generować większych kosztów TZ jutro pojedzie po Dysię. 

Będziemy się też powoli rozliczać z kliniką, na szczęście nie musimy od razu.

Dysiu, dzisiaj już będziesz u Murków. Bez robali. Jak dobrze... happy.gif

Murko, dziękujemy. icon2_serce.gif  Wracaj szybko do zdrowia.

Posted
15 godzin temu, Tola napisał:

Przedłużyłam o tydzień

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dysiapsiszkielet

Teraz jest 664 zł, do wypłaty byłoby 624,16 zł - tak mi wyskakuje w okienku wypłat

Jest już ponad 700 zł:) Super!

Klinika będzie mogła na Was wystawić rachunek.

Potem będzie można zorganizować kolejną zbiórkę, na kolejną operację - będą nowe zdjęcia, wyniki badań - będzie bardziej wiarygodnie.

Posted

Dysia wygląda nieco lepiej (już tak nie straszy wystającymi żebrami), ale poraniła sobie w klinice o kraty kennela ogon i ma zabandażowany. W jednym miejscu też gorzej goi się rana po operacji. Dr mówił, że sunie miewa też rozwolnienia. Być może to po mokrej karmie lub robalach, mam nadzieję, że się ustabilizuje z czasem.

Dysia została wczoraj przed opuszczeniem kliniki jeszcze zaszczepiona.

Dostałam z kliniki podsumowanie całości kosztów. Dług wynosi 3951 zł... Z tego faktura na 200 zł została wystawiona na SMON, więc pozostaje do zapłaty 3751 zł. Faktury na tę kwotę nie mam na razie, ale potem wrzucę oświadczenie z kliniki o takim długu.

Jak klinika wystawi na nas pierwszą fakturę (podzielimy na raty) to wrzucę i ujmę w rozliczeniu. Całości długu nie wliczam, bo część będzie spłacona ze zbiórki Fundacji ZEA.

Od wczorajszego dnia liczymy już hotelowanie i rozliczenia będą co 30 dni.

Stan konta na 30 sierpnia wynosi +1679,74 zł

+100 zł Baltimoore

+40 zł bakusiowa (bazarek Nadziejki)

+100 zł Elisabeta

-90 zł przejazd do Lublina (odbiór Dysi z kliniki)

Stan konta na 11 wrzesień wynosi +1829,74 zł (dług w klinice -3751 zł).

Posted
5 godzin temu, Elisabeta napisał:

Straszny ten dług... Invision-Board-France-111.gif A przecież teraz będą bieżące koszty... Hotelik, na pewno wet... A Dysia nic nie ma...

Bez przesady, ma nas :) Przecież na "większą połowę" długu kasa jest. A reszta "jakoś" się znajdzie. postaram się jakiś bazarek na forum ogrodniczym zrobić.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, dobra wróżka napisał:

Bez przesady, ma nas :) Przecież na "większą połowę" długu kasa jest. A reszta "jakoś" się znajdzie. postaram się jakiś bazarek na forum ogrodniczym zrobić.

Tak. happy.gifhappy.gif Musimy dać razem radę. Jak się ma Dobrą Wróżkę na wątku, to musi być dobrze. icon2_serce.gif

• Upvote 1
Posted
34 minuty temu, Elisabeta napisał:

Tak. happy.gifhappy.gif Musimy dać razem radę. Jak się ma Dobrą Wróżkę na wątku, to musi być dobrze. icon2_serce.gif

To prawda - Dobra Wróżka ma przecież wielką moc, z pewnością pomoże we wszystkim...

Posted
9 godzin temu, dobra wróżka napisał:

Dokładnie :)

Zrobimy kolejną zrzutkę :)

Posted
Podobny obraz
                        Dysiu Dysienko
 iskierenko
 jak cud jak dobrze na sercu
 ze juz jestes u Mureczkow
 stokrosci zdrowka Mureczko

i Dysi stokrosci serca

rozlizcam kramiczek dla iskiereczki

Cegielki Zycia polecialy z kramiku

prosto do Mureczki

Posted

Wrzucam oświadczenie o zadłużeniu w klinice:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d74c4f2fcec35698

A tutaj pierwsza rata, faktura z kliniki na 1551 zł, którą opłacę z zebranych pieniędzy:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cdb4824dfe97a52f

Koszt hotelowania wynosi 15zł/doba, bo Dysia to duża sunia... Jest zalecenie z kliniki, aby dostawała coś na wspomożenie stawów. Jeśli nie macie innych propozycji to mogę jej kupić u naszego weta tani, ale sprawdzający się preparat Dolfos Arthrofos (90 tabl. za 33 zł, dla Dysi wychodziłoby 1,5-2 tabl. dziennie).

A poza tym Dysia pozdrawia:)

dysiaa.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

To jest dobry sprawdzony lek,warto podawać.

Dolfos Arthrofos (90 tabl. za 33 zł, dla Dysi wychodziłoby 1,5-2 tabl. dziennie).

Jeżeli nie będzie zastrzeżeń co do zakupu to zasponsoruję go.Przeleje Kasi pieniążki.Zawsze to będzie mniejsza kwota wydatków.

• Like 1