Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saba, razem ze swoimi dziecmi, trafila na tymczas w Polsce, tak wyglądała po wyciagnieciu ze schroniska........

na tymczasie w Niemczech u naszej dogomaniaczki.......

w nowym domu:loveu::multi:

Posted

kolejny wrzesiński szczęściarz, który który znalazł Swoje Szczęście za naszą polską granicą w Niemczech.... DZIĘKUJEMY !!!:loveu:

tutaj jeszcze w schronisku.....

Posted

xxxx52 napisał(a):
cudownie ,ze sie dziadziusiowi sznaucerkowi udalo:placz::placz::placz:

Roma, to jest sznaucerowaty pies, ktorego zabierała Iza, a obecnie mieszka u Stefi.....
nie moge odnalesc z jego zdjec z nowego domu...:roll: może Ty masz u siebie na kompie ??

Posted

No no Anetko widze,że ostro tu działasz - SZACUN!!

Ja mam nadzieje, że za 2 tygodnie mi się odmieni i znów będe się bardziej angażować...:oops:

No a foty z tymczasów i nowych domków REWELACJA!!:lol:

Posted

Cegiełka jest w drodze do nowego domu :painting::bigcool:
jeszcze w schronisku.....

nasza cegiełka tuż przed wyjazdem, na zdjęcie załapał sie również Niko mój były tymczasowicz..... :loveu: POWODZENIA

teraz mam na imię Sonia i od dzisiaj mieszkam wraz ze Swoją panią w nowym domku....:multi::multi: to ja i moja Pani...;).....

Posted

KasiaO napisał(a):
No no Anetko widze,że ostro tu działasz - SZACUN!!

Ja mam nadzieje, że za 2 tygodnie mi się odmieni i znów będe się bardziej angażować...:oops:

No a foty z tymczasów i nowych domków REWELACJA!!:lol:

no. no Kasiu ja też mam taką nadzieję....:cool3:;)...

Posted

mój tymczasowicz Niko ,wyjechał dzisiaj razem z Cegiełka i 3 innymi pieskami po nowe życie......

jeszcze w schronisku......

u mnie na tymczasie.....

a tu na tymczasie u xxxx52

Niko ma już swoich ludzi:loveu: Dziękujemy !!!

• 2 weeks later...
Posted

Misiu teraz Balu ,podczas Swiat Wielkanocnych byl nad morzem, biegal po plazy bez linki,polubil rowniez jezdzic autem.Nowi opiekunowie sa zachwyceni pieskiem.Czekamy cierpliwie na zdjecia.

Posted

Cegielka -Sonja byla w ciazy z Niciem,ale dostala 3 hormonalne zastrzyki i jest okey

W niedziele Sonja wyprowadza sie do nowego domu:lol:

Nico ma duzo kamienia nazebnego,ktory musi podczas narkozy miec usuniety.
Dzisiaj idziemy na kontrole.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Przepiękna ok.roczna suczka Gumi,w schronisku od niedawna, milutka, zgadza sie z innymi psami...już nie siedzi w schronisku... MA wspaniały domek.. :-)

jeszcze w schronisku.....

ta wikowata pieknosc rowniez znalazla super domek.....hura..:-)

Posted

a to kolejny piesek, który w schronisku wrzesinskim przesiedział około 3 lata..... teraz już bezpieczny i szczęśliwy :multi::multi:
dogomaniacka kasimaga nazwała go Bezek

tu jeszcze we wrzesińskim schronisku

a tutaj na niemieckim tymczasie;)

Posted

Anetka i jej kolezanka jeszcze w schronisku....
Obecnie obydwie sunie mają dobre domki....

dwie urocze, przesympatyczne sunie od dluzszego czasu w schronisku...

Wrzesińska Anetka na niemieckim tymczasie...... :-)

widać, że dziewczyna szczęśliwa:multi::multi:

Anetka dogonila Swoich ludzi..... :-)

Posted

Jakiś czas temu schronisko opuscił taki piesek (pozwolilam sobie przekopiowac z innej strony)
Może tego nie widać ale to pies kolos..... :) WYADOPTOWANY PRZEZ SCHRONISKO

List od właścicielki Rudiego

Oto list jaki otrzymaliśmy wczoraj wieczorem.. Witam jestem szczęśliwą właścicielką psa o numerze 009.Proponuję wstawić na stronę zdjęcie zrobione przez nas, gdyż pies na nim jest wyraźnie szczęśliwym psem,a nie tak jak na tamtym zdjęciu spiętym ze strachu. Na imię ma Rudi-tak nazwały go dzieci. Myślę,że ta zmiana może być na korzyść schroniska.Pies jest naprawdę cudowny i jesteśmy bardzo wdzięczni młodemu wolontariuszowi, który pomógł nam w jego wyborze.Jeśli to możliwe, to proszę mu za to podziękować.Wszystko jest zgodne z opisem przez niego.Jest łagodny,delikatny i pierwszy raz mamy psa który nie merda ogonem tylko nim kreci jak helikopter,czym wywołuje u nas atak śmiechu.Całkiem ładnie radzi sobie z nauką nowych komend.Z chodzeniem na smyczy też już sobie poradziliśmy,chociaż nie ukrywam że kosztowało nas to sporo wysiłku zarówno cierpliwości jak i fizycznego-żeby opanować jego siłę i wagę. Jedyne szkody jakie nam zrobił to dwa razy rozwalone drewno do kominka na ogrodzie,rozszarpane w drobny mak dwa obrusy ze stołu w ogrodzie i zjedzona miotła;).Okazywał tym swój bunt przeciwko zostawaniu samotnie na ogrodzie, ale po zastosowaniu kary w postaci kagańca na pysku po każdym wyskoku,widać doszedł do wniosku że lepiej zająć sie swoją oponką ze sznurkiem.Wyleczył sie bez bicia.Mimo tego,że jest psem łagodnym i straszy wyglądem,ma fantastyczny słuch i świetnie pilnuje domu.Ma swoje honorowe miejsce na miękkim materacu pod grzejnikiem w moim pokoju i wygląda na szczęśliwego.Życzę tyle szczęścia innym psom.

Pozdrawiam Kamila.

Posted

Jamniczkowata sunia trafiło do wrzesinskiego schroniska z podejrzeniem ciązy.....została zabrana na tymczas, gdzie vet ja zoperowanal, okazało sie , ze to w ostatnim stadium romopacicze..... Na szczęście jakis dobry duszek czuwal nad ta suczka i obecnie sunia ma już swój docelowy domek:multi::multi:
chciałabym dodać, że sunia zyje minn dzięki kasimaga, która jamnisię wyciągnela ze schronu i pracownikowi, który ją jej pokazał, oraz pani Wandzie, która dała jej tymczas a dobry domek w niemczech znalazła dzieki xxxx52 i ludziom z niemiec, którym nie jest obojętny los naszych psiaków .....DZIĘKUJEMY.... :)

tutaj na niemieckim tymczasie

Posted

Niedawno i ten starszy sznaucerkowaty piesek, opuścił wrzesinskie schronisko....obecnie ma swój wymarzony domek w niemczech:multi::multi:

tu jeszcze w naszym schronisku w którym przesiedział ok. 4 lat.....

Posted

11 maja i 2 czerwca zabrałam na spacer z wrzesińskiego schroniska wspaniałą, młodą Tygrysicę.

Czujna,

energiczna,

ale bardzo łagodna

Tygrysica

tak wypatrywała kogoś, kto zabrał ją teraz do domku.

WYADOPTOWANA PRZEZ SCHRONISKO.