olekg89 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Mógłby mi ktoś polecić hodowle dobermanów ,które szkolą swoje psy bardziej niż wymaga tego zrobienie hodowlanki? W prawdzie myślę o dobku dopiero za 2-3lata ,ale lepiej wcześniej zacząć szukać tej hodowli z której chciałbym swojego wymarzonego szczyla.:cool3: Z góry dziękuje:) Quote
ara Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 W hodowli Tromelin była pierwsza suka z IPO2, obecnie suczka z takim wyszkoleniem jest w Akagerze, a Magda pewnie jeszcze będzie kryła "normalnymi" użytkami... chodzą też słuchy, że niektórzy mają przygotowane psy pod zawody, więc śledź listy startowe, zawsze najlepiej jest popatrzeć i pogadać osobiście z hodowcą:cool3: kiedyś poleciłabym jeszcze Diabelę, chociaż hodowca coś niedawno wspominał, że obecny styl w sporcie mu nie pasuje... ale psy miał ok, więc jeżeli jesteś poważniej zainteresowany, to skontaktuj się z nim, co to właściwie oznacza;) Quote
KarolGalek Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 najlepiej pojechać na wystawę i rozmawiać osobiście :) Quote
ara Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 KarolGalek napisał(a):najlepiej pojechać na wystawę i rozmawiać osobiście :) Wystawa nie jest najlepszym miejscem, do pytania o szkolenie;) wystarczy poczytać co pisze doświadczona hodowczyni eksterierów i zapytać jakiegokolwiek szkoleniowca, czy się z tym zgadza:cool3: nie spotkałam jeszcze nikogo, kto przyznałby, że jego IPO jest... hmmmm... lekko naciągane, chociaż patrząc na PTH, które na szczęście każdy może obejrzeć, trudno w to uwierzyć:evil_lol: Quote
Karilka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Olek a tak ogólnie to czemu nie pójdziesz z Czarkiem na jakiś chocby obóz IPo? Tak żeby zobaczyć jak to jest;) Quote
ara Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Karilka, nie wiem, jakiego psa ma Olek, ale z przeciętnym psem nie da się sprawdzić, jak się pracuje z takim, który "to coś" ma:cool3: Quote
Karilka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 ara Olek ma mix dobek/onek ;). Wiesz... nawet nie chodzi o psa. Czarek by się raczej nakręcił i wciągnął w IPO... Nawet jak nie bardzo by to psu wyszło, to Olek by się czegoś nauczył. Quote
ara Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Już wszystko wiem:eviltong: czytałam wątek DD7 :thumbs: Quote
Recommended Posts