Ss Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Skarpi już po kwarantannie, można go ogłaszać i czeka na kochającego wyrozumiałego właściciela, który wynagrodzi mu krzywdy jakie go spotkały. Pies bardzo łagodny, nieco bojaźliwy. Nie potrafi chodzić na smyczy, ale będzie tego uczony bo na razie to ucieka na jej widok. Skarpi ma 5 lat , do adopcji zostanie wydany wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany. szukamy równiez domu tymczasowego ktos mógłby zajac sie jego socjalizacją i nauką chodzenia na smyczy wtedy mialby wieksze szanse na znalezienie domu Płeć: pies Wiek: 5 lat Kontakt: 515242723, adopcje.bielsko@interia.pl Forum Owczarka Szkockiego Collie :: Zobacz temat - Śniady pies - Bielsko Biała "Skrapi" Oglosznia: darmobranie.pl/ adopcjapsa.pl/ ogloszenia.tresura.pl/ ogloszenia.aleokazja.pl/ dwukropek.pl/ kotopied.webd.pl/ ogloszeniasuwalki.pl/ psy.low.pl/ eoferty.com.pl/ ale.gratka.pl/ rozglos.net/ adpost.pl/polskastrefa.eu / neeon.pl / zwierzęta.hiperogloszenia.pl / psy.elk.pl / gumtree.pl/ / kupsprzedaj.pl / kupiepsa.pl / animalia.pl / najpewniej.pl / petworld.pl Quote
Dorothy Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 zaglądam. Może jakieś ładneijsze zdjęcia i allegro? Quote
Ana04 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Cudowny... I nawet z mojego miasta. Popytam znajomych, którzy szukają psiaka. ;d Quote
ala56 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Pytajcie dziewczyny bo on już długo w schronisku. Quote
BUDRYSEK Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ss napisał(a):nikt tu nie zagląda :( tutaj moze nie ale jestesmy u niego codziennie prosze wykasowac ze jest w schronie-w ogłoszeniach napisalam juz wczesniej ze same zalozymy mu watek Quote
ala56 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Obiecałam Skarpiemu ,że będę o nim pamiętała . Quote
ala56 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Chciałyśmy Wam pomóc bo jakoś cicho o nim. On juz dość długo nie ma domku a widzę, że pieski z założonymi wątkami szybciej znajdują domy. Ludzie szukający pieska mieszkają w całym kraju i muszą się o nim dowiedzieć.To miłe, że go odwiedzacie ale on czeka na domek jak wszystkie inne pieski w schronisku.Chciałyśmy więc pomóc.Jeżeli robimy coś nie tak to wycofuję się. Bardzo mi leży na sercu jego los i prosiłam dziewczyny żeby założyły mu ten wątek. Quote
BUDRYSEK Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 nie odwiedzamy go w sensie "odwiedziny" tylko zapieprzamy w schronie watku nie bylo bo czekalismy na info od zainteresowanych ktos tam zadawał o to pytanie na naszym watku i napisalysmy ze zajmiemy sie tym jest ogłaszany,zainteresowane domy sprawdzamy nic złego sie z Nim nie dzieje czeka na kastrację-dopiero po niej pojdzie do adopcji a ze nie ma info? przeciez nie bedziemy pisaly ze dzisiaj machnał ogonkiem w prawo a jutro machnie w lewo ;) szukamy równiez domu tymczasowego ktos mógłby zajac sie jego socjalizacją i nauką chodzenia na smyczy wtedy mialby wieksze szanse na znalezienie domu Quote
BUDRYSEK Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 allegro owczarek szkocki Collie - przerażony Skrapi (596354744) - Aukcje internetowe Allegro Quote
ala56 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ja wiem co oznacza słowo" odwiedziny" wolontariuszek i chwała Wam za to. Wiem, że piesków szukających domy jest dużo. Wierzę , że krzywda mu się nie dzieje. Ja zadawałam pytania o niego, dostałam zgodę na ogłaszanie go. Nic więcej pomóc nie mogę. Mieszkam w Katowicach a nie znam dziewczyn z forum collie mieszkających blisko Skarpiego. Jeżeli sobie radzicie to usuwam się. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Spokojnie, bez nerwów :) Jesteśmy Wam bardzo wdzięczne za pomoc Skrapiemu. Pomagając innym zwierzętom, które w danym momencie pilniej potrzebują pomocy, inne psiaki niestety muszą poczekać. A złość BUDRYSKA spowodowana jest pewnie tym, że gdy wątek zakłada osoba nie do końca znająca psa to mogą z tego wyniknąć potem jakieś błędne informacje, czy niepotrzebne zamieszanie. Ale jeśli wątek został założony to uważam, że powinien żyć - to przecież zwiększenie szansy na cudowny domek dla Skrapiego! Może warto by dodać informacje, które zamieściła BUDRYSEK do pierwszego wątku, zwłaszcza te o socjalizacji(bo Skrapi bardzo się boi) i o poszukiwanym domu tymczasowym. Quote
ala56 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 O założenie wątku poprosiłam dziewczyny z FC bo ja z racji wieku za mało znam internet, myślę że Sylwia, która ten wątek założyła odezwie się. Ja miałam nadzieję, że możemy współpracować. Wy jesteście blisko niego i macie duzo piesków do opieki. Forum collie i wątek collie tu, zajmuje się colaczkami, pomaganiem im i jest ich zdecydowanie mniej. Dzięki dziewczynom z FC większość collie znajduje domy bo na FC są osoby z całego kraju, z małych i dużych miejscowości. Im więcej wiadomości o nim to większa szansa na domek.Uważam, że osobny wątek / przypominany/ dotrze do większej ilości osób w całym kraju. Ile osób będzie zaglądało na stronki schronisk całego kraju ? Na wątku podaje się kontakt do schroniska albo wolontariuszki a wolontariuszki udzielają jak najwięcej informacji na wątku. Tak wygląda wg mnie wzajemna współpraca żeby osiągnąc cel w postaci domku. Quote
_bubu_ Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 ala56 - racja im wiecej osób się interesuje tym lepiej. Budrysek tak odpisała bo piszecie na watku owczarków że się Skrapim nie interesujemy i nie podajemy informacji o nim jakbysmy go olewały. Podałyśmy wszystkie informacje jakie o nim mamy. To co najważniejsze jest wiadome. Niestety to nie jedyny psiak którym sie zajmujemy i nie możemy całego czasu poświęcic na pisanie o nim. Tymbardziej że nic w jego sytuacji się nie zmienia, nic sie nie dzieje. Ogłaszam go cały czas na allegro. Jak napisała Budrysek na pisanie w którą strone dzisiaj machnie ogonem po prostu czasu nie mamy. Rozglaszajcie gdzie się da, dzięki za to. Im nas wiecej do szukania mu domu - tym lepiej. Jak są potrzebne jeszcze jakieś konkretne informacje to pytajcie. Jutro może sie uda go znowu zabrac na spacer to pewnie jakieś fotki nowe zrobie. Quote
ala56 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Cały czas podkreślam ,że macie dużo piesków a Skarpi jest jednym z nich. Ludzie na FC pytają o niego a ja pytam Was bo na wątku żywieckiego schroniska, które śledzę w poszukiwaniu tych informacji jest niewiele.I nie chodzi mi o machanie ogonkiem. Wątek był obiecany ale nikt nie napisał dlaczego go jeszcze nie ma, myślałam że z braku czasu.Tak naprawdę to najwięcej dowiedziałam się wczoraj jak koleżanka się zdenerwowała. Nawet żeby go ogłaszać to powinniśmy uzgodnić gdzie my ogłaszamy a gdzie Wy. Ja podałam wszystkie stronki z ogłoszeniami . Czy ogłaszać ponownie ? Nowe zdjęcia by się przydały rzecz jasna . Quote
_bubu_ Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 watku nie bylo wlasnie z braku czasu. ja ogłaszam tylko na allegro, cafeanimal i blogu krakowskim. inne ogloszenia odnawiac oczywiscie. Quote
ala56 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 No właśnie i mogłaś tak napisać, żebyśmy założyły bo nie masz czasu a tak wyszło, że wychodzę przed orkiestrę i poczułam sie głupio. Przekaże dziewczynom ,żeby odnowiły ogłoszenia. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 ala56 napisał(a):No właśnie i mogłaś tak napisać, żebyśmy założyły bo nie masz czasu a tak wyszło, że wychodzę przed orkiestrę i poczułam sie głupio. Przekaże dziewczynom ,żeby odnowiły ogłoszenia. nie denerwuj się ala56, tak samo ty budrysku. budrysek jest tak zabiegana, że czasami jest poddenerwowana. nie dziwię jej sie wcale, ale super ze psiak ma juz swoj wątek, byle do przodu. Quote
_bubu_ Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 ala56 napisał(a):No właśnie i mogłaś tak napisać, żebyśmy założyły bo nie masz czasu a tak wyszło, że wychodzę przed orkiestrę i poczułam sie głupio. Przekaże dziewczynom ,żeby odnowiły ogłoszenia. a ja sie czuje głupio jak wypisujecie ze sie Skrapim nie interesujemy.. Quote
BUDRYSEK Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 _bubu_ napisał(a):a ja sie czuje głupio jak wypisujecie ze sie Skrapim nie interesujemy.. zwłaszcze ,ze takie pierdoły wypisujecie na FC Quote
Ss Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 No dobrze... by skończyć tą cała nieprzyjemną sytuacje. Proszę zdecydować czy wątek ma zostać.. Jeśli dla kogoś to na prawdę problem, to proszę o napisanie szczególowych informacji o piesku i edytuje pierwszy post i wszystko bedzie jasne i klarowne... przeciez nie jest istotne kto watek zalozyl. Kontak poda sie do odpowiedniej osoby ktora zna psa.... Czekam na decyzje Quote
Ss Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 No dobrze... by skończyć tą cała nieprzyjemną sytuacje. Proszę zdecydować czy wątek ma zostać.. Jeśli dla kogoś to na prawdę problem, to proszę o napisanie szczególowych informacji o piesku i edytuje pierwszy post i wszystko bedzie jasne i klarowne... przeciez nie jest istotne kto watek zalozyl. Kontakt poda sie do odpowiedniej osoby ktora zna psa.... Czekam na decyzje Quote
_bubu_ Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 oczywiście że wątek zostaje, nie widze powodu żeby go usuwac. W końcu psiak tu jest najwazniejszy. Quote
Recommended Posts