Jump to content
Dogomania

Nie ma już dziarskich dziadeczków :( :( :(. Lapiś i Pysio odeszły za Tęczowy Most..

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.01.2019 o 21:25, Radek napisał:

Smutno, że nic nie jest lepiej z Lapisiem. Dzisiaj przelałem styczniową deklarację.

Tak bardzo bardzo smutno Radku, miało przecież być inaczej...

Dnia 7.01.2019 o 21:03, Isadora7 napisał:

Zapisuję. Musze poczytać o Lapisiu.

Dziękuję że zaglądnęłaś.

Dnia 7.01.2019 o 22:13, Zagrodowy pies polski napisał:

Podeślij konto, wpłacę po 20 zł na Pysia i Lapisia. Trzymam kciuki za Lapisia

Bardzo dziękuję.

Dnia 8.01.2019 o 14:27, Madie napisał:

Zapłacę za zapas karmy dla Lapisia na dwa tygodnie. Poproszę konto osoby która będzie kupowała (Rozumiem, ze mówimy o tej płynnej)

Dziękuję Madie za oferowaną pomoc.

Posted
Dnia 5.01.2019 o 19:38, elik napisał:

Biedactwo :(   Czyżby przyszedł jego czas?

Tak Elu, z bólem serca muszę napisać , że niestety tak :((.

Dzisiaj Lapiś był w klinice, miał mieć pełną diagnostykę m.in. usg, badanie krwi ale już samo USG wykazało, że jest w ciężkim stanie -  guzy na jelicie :(. Nie przeżyłby operacji ze względu na swoje chore serduszko.

Dopóki Anetka nie zadzwoniła do mnie z kliniki jeszcze liczyłam na cud,

ale cud się nie zdarzył. Lapiś jest już bardzo słaby, lekarz powiedział że może się już męczyć :( :( :(.

Więcej napiszę później bo po prostu nie mogę teraz smutny-emotikon-ruchomy-obrazek-0045.gif.

Posted

Jest mi bardzo smutno i źle.Sporo trudu się zadało aby Lapisiowi pomóc.Sądziłam,że po wykaraskaniu się z tej potwornej rany teraz już będzie tylko lepiej.No ale widocznie przyszedł ten czas na który nie ma się wpływu.

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Niech nie męczy się niepotrzebnie. Czas mu ulżyć.

3 godziny temu, Aska7 napisał:

Tak, nie powinien cierpieć. Najważniejsze, że odejdzie w kochających ramionach. 

Też tak uważam, ale jeśli to możliwe, dobrze byłoby, gdyby wet przyjechał do Lapisia, żeby piesio usnął u siebie.

37 minut temu, Gabi79 napisał:

Smutno, serce pęka............

To bardzo trudne chwile, bardzo trudne     287081446_pacz1.gif.3e8410afa490de51edac3915089f3006.gif

Posted

Żegnaj okruszku kochany.

Onaa, anecik - dziękuję za to ,że dzięki Wam przeżył parę miesięcy jako kochany, szanowany psiak i odszedł otoczony miłością.

Posted

Wczoraj wiedziałam już, że nadszedł czas kiedy Lapisiowi trzeba pozwolić spokojnie odejść za Tęczowy Most.

To miało być dzisiaj, strasznie było o tym myśleć, takie decyzje są ciężkie ale najważniejszy był przecież Lapiś.

Ale nad ranem Lapiś zaczął coś stękać, Anetka położyła się obok niego, głaskała go, mówiła do niego.

I tak umarł tulony i trzymamy za łapkę przez Anetkę.

...

Żegnaj Lapisiu - uroczy dziadeczku łobuziaku.

Posted

Renatko dziękuję Ci za Lapisia. Dzięki Tobie przynajmniej ostatnie miesiące żył godnie i odszedł za Tęczowy Most w otoczeniu znanych, kochających go osób.

Anetko dzięki za opiekę i bycie przy nim do końca jego dni.

258870053_wspczucie.png.3e72449f9db04b88f8ba3bb17cd3c22b.png