Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jo-jo napisał(a):

Co jeśli pies dostaje nominacje we wrześniu (czyt ost. weekend) ale przeciwciał robionych nie ma, to czy jest jakakolwiek szansa żeby zdążyć zrobić wszelkie potrzebne badania i pojechać w marcu ??

O ile zdążysz pobrać krew na przeciwciała na 6 miesięcy przed przekroczeniem granicy z GB.

:p

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jo-jo napisał(a):
A ja mam trochę z innej beczki pytanie.

Co jeśli pies dostaje nominacje we wrześniu (czyt ost. weekend) ale przeciwciał robionych nie ma, to czy jest jakakolwiek szansa żeby zdążyć zrobić wszelkie potrzebne badania i pojechać w marcu ??

Nie czekaj do konca wrzesnia, tylko (jesli pies szczepiony na wscieklizne co najmniej 21 dni temu) juz pobieraj probki krwi i wysylaj do laboratorium.
Rozumiem, ze paszport i chip juz jest (chip musi byc przed szczepieniem)?
Nie jest to droga impreza, a bedziesz miala z glowy papierologie i spokojnie mozesz jechac na Cruft -liczy sie pol roku od pobrania probki krwi.

Posted

Reni napisał(a):
O ile zdążysz pobrać krew na przeciwciała na 6 miesięcy przed przekroczeniem granicy z GB.

:p

karjo2 napisał(a):
Nie czekaj do konca wrzesnia, tylko (jesli pies szczepiony na wscieklizne co najmniej 21 dni temu) juz pobieraj probki krwi i wysylaj do laboratorium.
Rozumiem, ze paszport i chip juz jest (chip musi byc przed szczepieniem)?
Nie jest to droga impreza, a bedziesz miala z glowy papierologie i spokojnie mozesz jechac na Cruft -liczy sie pol roku od pobrania probki krwi.

No to teraz już łapię, bo byłam pewna, że czas zaczyna się liczyć od odebrania wyników przeciwciał.

Zarówno paszport jak i chip są od dawna, szczepienie na wściekliznę również.

Wielkie dzięki za odpowiedź :)

Posted

Hmm, to może zrób badania teraz: dzisiaj lub jutro (piesek na czczo musi być, bo może się zdążyć, że krew po odwirowaniu będzie "bitumiczna" lub "zła faza księżyca" i trzeba będzie kłuć raz jeszcze :lol:). Potem postarajcie się o nominację i wyrobicie się na styk.

Posted

Krew pobrana dzisiaj rano, a do tego nominacja dostana w sobotę :)
Czyli teraz pora na załatwianie ATC... i tu mam pytanie ktoś wspominał że można zgłosić on-line, a czy ktoś mógł by podrzucić linka bo znaleźć nie mogę...

Posted

jo-jo napisał(a):
Krew pobrana dzisiaj rano, a do tego nominacja dostana w sobotę :)
Czyli teraz pora na załatwianie ATC... i tu mam pytanie ktoś wspominał że można zgłosić on-line, a czy ktoś mógł by podrzucić linka bo znaleźć nie mogę...

Ja też bardzo ale to bardzo proszę o linka ......zlitujcie się kochani pomóżcie jak ktoś wie jak to zrobić:placz:

Posted

obi napisał(a):
Ja też bardzo ale to bardzo proszę o linka ......zlitujcie się kochani pomóżcie jak ktoś wie jak to zrobić:placz:

Z tego co mi napisali z Anglii, nie ma w tej chwili możliwości zgłoszenia on-line.

Posted

Czy ktoś wie co to oznacza? Co mam dołączyć?

Czy certyfikat z nominacją ma być oryginalny czy może być xero?

O co chodzi z tym potwierdzeniem legalności paszportu?

Jak pies jest Championem to w jakiej klasie ma iść?

Posted

[quote name='Chefrenek']Czy ktoś wie co to oznacza? Co mam dołączyć?

Czy certyfikat z nominacją ma być oryginalny czy może być xero?

O co chodzi z tym potwierdzeniem legalności paszportu?

Jak pies jest Championem to w jakiej klasie ma iść?

Dołącz rodowód i championaty choć zgodnie z ich aktualnymi przepisami będziesz mieć uznany tylko Ch.PL
Ja dawałem wydruki skanów i przeszło.
Patrz w paszporcie część X - tam trzeba stemplować i podpisać
Co do klasy proponuję do nich napisać events@thekennelclub.org.uk

• 2 weeks later...
Posted

a czy można wystąpić o nr AKC bez nominacji na Crufta? żeby już go mieć, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda... ;)

i czy to prawda że interki nie muszą mieć nominacji żeby wziąć udział w tej wystawie?

• 2 weeks later...
Posted

limnolka napisał(a):
Gdyby ktos organizowal wyjazd do Birmingham w marcu 2010 chetnie sie pisze z moja sunia.. Moge tez zaczac organizowac busik z centralnej Polski.

Ja jestem jak najbardziej za jakims wspólnym transportem, bo nie mam ani noclegu, ani jak tam dojechac..:(
W sumie jeszcze nic nie wiem..:(

• 3 weeks later...
Posted

Toros napisał(a):
a czy można wystąpić o nr AKC bez nominacji na Crufta? żeby już go mieć, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda... ;)

i czy to prawda że interki nie muszą mieć nominacji żeby wziąć udział w tej wystawie?

Nr ATC potrzebny jest dla wszystkich psow wystawianych w UK, i to na wszystkich wystawach. Wiec nie musisz miec kwalifikacji na Crufts aby otrzymac ATC.

Interchampiony automatycznie kwalifikuja sie na Crufts. Tak samo jak np. Zwyc. Europy i Swiata.