Porki Posted July 9, 2018 Posted July 9, 2018 Witam mam pytanie zaadoptowałem psa welshcorgi, który ma 4 lata ale nie jest nauczony zabawy z zabawkami. Wiec pytanie do was jak takiego psa nauczyć zabawy z zabakami? drugie pytanie czy takiego psa można nauczyć jeszcze podstawowych komend typu siad leżeć ? Dzięki za podpowiedz . Quote
Joanienka Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 Ja zaadoptowałam 6-letniego. Też nie potrafi się bawić. Ale nauczyłam go już komendy siad. Teraz uczę go "podaj łapę" więc na pewno może się jeszcze sporo nauczyć :) Quote
dwbem Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 Każdego psa nawet starego można wiele nauczyć, potrzebna cierpliwość i serce. A ten pies jak widać tego nie miał wcześniej skoro nie wie do czego służą zabawki. Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 Mo przygarnięty 5 lat temu, też nie bawi się zabawkami, Za to uwielbia się miziać. Nie musi się bawić skoro nie chce. Może idż z nim do szkoły, wtedy nawiążecie bliższy kontakt i prawidłowo nauczysz go komend. Szkolenie psa to też fajna zabawa:) Quote
Recommended Posts