Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam,

mam nadzieje, ze ktos moze mi pomoc,

a mianowicie dzisiaj rano zauwarzylem u mojego goldena( 3 mies.) dziwna wysypke miedzy tylnymi lapami! :cry:

Te plamy sa lekko zaczerwienione i i jest ich dosc duzo .

Wie moze ktos co to moze byc?

Mam odczekac dzien, dwa i jak nie zejdzie to wtedy smigac do doktora, czy lepiej od razu?

Dzieki za wskazowki.

Posted

Pepsi miała taka wysypkę po kąpieli w stawie, jakimś tam bajorku, czerwone chrosty i ogólnie skórka podrazniona i zaogniona. Byłam z tym u weta, brała Efaderm i dostała zastrzyk, ale Pepsi ma dość delikatną skórkę :-?

Posted

po poludniu bardziej sie mu przyjrzalem i ta wysypke ma na calym ciele :o , jak to jest u psow? Trzeba zaraz jechac do doktora, czy odczekac, a.. !! ta wysypka mu chyba nie dokucza bo nie widzialem zeby sie drapal. Jak macie jakies doswiadczenia to napiszcie!

pozdrawiam

Posted

Moja goldenica jeszcze za szczeniaka miała taka wysypke(2 tygodnie po tym jak ja odebrałam z hodowli) i czekanie aż samo przejdzie nie ma sensu :wink: Ja tak czekałam z Diorą i doczekałam sie wiecej czerwonych krostek na jej łapkach ...vet powidział ze to uczulenie :-? -jak się pożniej okazało suńka była uczulona na dywanik z owczej skóry na którym uwielbiała spać :angel: Weterynarz dał nam jakis środek w strzykawce posmarowałam psice tym ze trzy razy ,zabrałam skóre i czerwone plamki znikneły :lol: