Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czita została znaleziona błąkająca się w lesie. Podobno ludzie widzywali ją tam od miesiąca. Obecnie znajduje się w DT, w którym nie bardzo może zostać,badał ją wet-jest zdrowa,choć dosyć chuda. Suczka jest nadal przestraszona i lękliwa. Ktoś musiał ją bardzo skrzywdzić, bo pies nie daje się nawet pogłaskać, płoszy się i chce uciekać, stroni od człowieka, ale agresji nie wykazuje żadnej, ani do dorosłych,ani do dzieci,ani do psów i kotów.
Domek tymczasowy robi co może, jednak Czita potrzebuje ruchu, czasu i miłości na stałe od zaraz.

Wieczorem będą zdjęcia ślicznego wilczego pycholka.
P.S. Może ktoś da mi na pw linka do jakiegoś forum husky'owego.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dobre wieści :) Najprawdopodobniej będzie potrzebna wizyta przedadopcyjna w Sosnowcu :) Czekam tylko na maila z wiadomością, czy potencjalni nowi właściciele zgadzają się na sterylizację.

Posted

Sosnowiec się nie odzywa narazie :/ aleeee :D są chętni ze Świętoszowa - to niedaleko nas :)
Dzisiaj przyjadą zobaczyć sunię i porozmawiać :) Wieczorem dam znać ,co i jak.

Po umieszczeniu suni na allegro, dostaję pełno maili z pytaniami,gdzie i kiedy ją znaleziono i jakie ma znaki szczególne. Dużo ludzi szuka swoich psów. One mają taką tendencję do ucieczek?

masienka napisał(a):
ale odleglosc do Lowicza czy Sosnowca to chyba zadna wielka roznica, co?

Różnica jest taka,że Sosnowiec mimo braku samochodu wykazał chęć przyjazdu po sunię,a Łowicz nie.

Jeżeli Łowiczowi zalezy na suni, to proszę troszkę się wysilić, a nie czekać ,aż ktoś psa pod dom podwiezie z kokardą na szyi. Trochę dobrej woli i zaangażowania - zawsze coś można wymyślić.

>EDIT<
Sosnowiec się odezwał. Nie mają nic przeciwko sterylizacji. Mają też doświadczenie z trudnymi psami. Ciężki wybór przed nami widzę.

Posted

Koleżanka ze świętoszowa dała znać, że stara się o Waszą sunię :)

Chciałam tylko potwierdzić, że to bardzo dobry domek :)
Zwierzolubny, poza tym mieszkają w okolicach gdzie taka rasa może się wychasać :p
Ręczę za nich w 100% :)

Posted

Dziś ok 17:00 Czita jedzie do nowego domku :)
Domek jest super :) Domku ,domku - odezwij się tu na wątku :)
Liczymy na szybkie fotki z domku :)

Wieczorem dam znać i będzie można przenieść wątek do "już w domu" :)

Posted

Ania się już zalogowała - może się odezwie :razz:
Pomogę we wstawianiu zdjęć jak będzie trzeba :)
tylko przez weekend nie mam dostępu do netu - mogę wklepać w poniedziałek jak dostanę ;)

Posted

Mam nadzieję, że Czita szybko się u nas zadomowi. Z nami nie będzie miała nudnego życia;)
Oczywiście postaram się jak najszybciej wkleić fotki z naszego domku:lol:

Posted

Czita jest naprawdę wspaniała:loveu: Już sie chyba oswoiła z nowym miejscem.

Niestety gorsze są wieści po wizycie u weterynarza, jest podejrzenie ropomacicza i w poniedziałek będzie sterylizowana. Narazie dostała jakieś antybiotyki, bo ma lekką gorączkę.:-(

Wybaczcie, fotki będą innym razem, dziś już i tak się rozdwajam;)