Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bura napisał(a):
A w jakim wieku musi być pies aby można było je wykonać???

badanie mozna wykonac w kazdym wieku

zazwyczaj bada sie psy uzywane do hodowli lub takie ktore maja byc uzywane

pokoik1 napisał(a):
Ja również mam pytanie... Czy te badania dotyczą tylko malamutów? Jeśli nie, to od jakiego wieku psiaki mogą być badane?

jak wyzej

badania organizujemy dla wszystkich ras

AnkaW napisał(a):
co jest jeszcze potrzebne, oczywiście oprócz psa i kasy?

oryginał rodowodu

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KRAM napisał(a):
badanie mozna wykonac w kazdym wieku

zazwyczaj bada sie psy uzywane do hodowli lub takie ktore maja byc uzywane

Czy u szczeniaków (6 mies.) również się takie badania wykonuje?
I czy to jest jakby "ważne" do końca życia, czy np. jak zbadam szczeniaka to przed ewentualnym kryciem mam powtórzyć badanie, żeby było ważne?

Posted

Iwona napisał(a):
Badania wykonuje się u dorosłych psów- i ważne są 1 rok- czyli trzeba je powtarzać .

Czyli nie ma sensu robić ich u małej dzidzi??

Posted

Bura napisał(a):
Czyli nie ma sensu robić ich u małej dzidzi??

Kliniczne badania oczu robi się w psów powyżej 18 miesięcy (chyba,że coś podejrzanego dzieje się z oczami u młodszego psa...ale to raczej oczywiste;) ) i badania takie ważne są rok.

Czy tylko ja mam problem z formularzem zgłoszeniowym? :angryy:

Posted

Viris napisał(a):
Możecie jeszcze się zgłosić, do 14 przyjmują na wystawę.
Jeszcze takie testy robią.

Niestety, z uwagi na syt. rodzinną - zrezygnowałam w tym roku z wystaw po 2.10.2009 r.

Pzdr.

Posted

Aha w takim razie my na badania piszemy się za rok :lol: dokładnie 18 miesięcy będzie :lol:

A mi potwierdzenie na maila przyszło dawno temu, dzień po tym jak wysłałam formularzem, czyli ze trzy tygodnie temu, natomiast zgłoszenie na MP wysłałam dwa razy, i oprócz automatycznego potwierdzenia nic nie przyszło :shake: chyba zgłoszę jeszcze raz dzisiaj, do 3 razy sztuka :lol: najwyżej będę 3 razy w katalogu :lol::lol:

Posted

[quote name='konikowa']Czy trzeba przesyłać do oddziału kopię rodowodu?
Nigdzie nie mogę się tego doczytać...

[FONT=&quot]UWAGA ![/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Prosimy NIE PRZESYŁAĆ kopii potwierdzenia wpłaty. Opłaty za wystawę będą uznawane wyłącznie na podstawie wyciągu bankowego.[/FONT] [FONT=&quot]
Załączniki do zgłoszeń prosimy przesłać faxem na nr: 089-6790-128
W razie problemów poprawność transmisji faksu można potwierdzić w Wydawnictwie pod nr tel. 0601-44-89-66 w godz. 10.00 - 16.00
lub e-mailem na adres: wystawa.kielce@zkwp.pl
Wyłącznie pliki JPEG lub PDF. Łączna wielkość plików max 1 MB. Inne pliki nie będą brane pod uwagę.

[/FONT]

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Ktoś jeszcze zbieram zapisy za wczasu :lol:

Dalmatyńczyki ^^, MP oraz BOBy i BiSy oczywiście XD

EDIT:
Nie chce mi się dokonać przelew Oo Tzn. niby dokonany, ale nie ma ani w operacjach do potwierdzenia, ani w ogóle nigdzie.... Oo Jutro jeszcze zobaczymy...

Posted

panbazyl napisał(a):
no wiesz, dziś chyba jest 13.... co prawda nie piątek, ale zawsze to trzynasty...:cool3:

Heh...próbuję od paru dni :shake: może to sprawka naszego netu albo komputera :roll: - w każdym razie nie pozostaje mi nic innego,jak wysłać pocztą tradycyjne zgłoszenie i mieć nadzieję,że zostanie przyjęte...:cool3:

Posted

cockermanka napisał(a):
Heh...próbuję od paru dni :shake: może to sprawka naszego netu albo komputera :roll: - w każdym razie nie pozostaje mi nic innego,jak wysłać pocztą tradycyjne zgłoszenie i mieć nadzieję,że zostanie przyjęte...:cool3:

Wyślij co trzeba na PW, zrobię to za Ciebie ze swojego komputera:cool3:

Posted

Bura napisał(a):
Nie wiem dlaczego na www nadal stoi, że moje zgłoszenie w trakcie autoryzacji... Ktoś wie, co to znaczy??

Znaczy na czerwonym tle nieautoryzowane?
Ja też tak miałam dopóki nie doszła moja wpłata,wtedy ukazało się na zielonym tle autoryzowane.

Posted

agnethka napisał(a):
czy jest tu ktoś z kieleckiego oddziału?

czy będzie przedłużony termin zgłoszeń? jeśli tak to do kiedy? bardzo proszę o info

Sama pytałam oddziału telefonicznie ( tydzień temu) i podobno termin zgłoszeń ma nie być przedłużany niestety

Posted

EFMAN napisał(a):
Znaczy na czerwonym tle nieautoryzowane?
Ja też tak miałam dopóki nie doszła moja wpłata,wtedy ukazało się na zielonym tle autoryzowane.

Nie, na zielonym. Znaczy dobrze?