KRAM Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Bura napisał(a):A w jakim wieku musi być pies aby można było je wykonać??? badanie mozna wykonac w kazdym wieku zazwyczaj bada sie psy uzywane do hodowli lub takie ktore maja byc uzywane pokoik1 napisał(a):Ja również mam pytanie... Czy te badania dotyczą tylko malamutów? Jeśli nie, to od jakiego wieku psiaki mogą być badane? jak wyzej badania organizujemy dla wszystkich ras AnkaW napisał(a):co jest jeszcze potrzebne, oczywiście oprócz psa i kasy? oryginał rodowodu Quote
aleb Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 A czy opłatę za badania chorób dziedzicznych oczu (70 zł) należy wnieść na wystawie czy jakoś wcześniej? Quote
konikowa Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Marchewkowy napisał(a):Ja będę w obydwa dni, jest ktoś zianteresowany fotorelacją wystawową :) ? Zapraszam Seterki, seterki!!:multi: Quote
Shetanka Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 KRAM napisał(a):badanie mozna wykonac w kazdym wieku zazwyczaj bada sie psy uzywane do hodowli lub takie ktore maja byc uzywane Czy u szczeniaków (6 mies.) również się takie badania wykonuje? I czy to jest jakby "ważne" do końca życia, czy np. jak zbadam szczeniaka to przed ewentualnym kryciem mam powtórzyć badanie, żeby było ważne? Quote
Iwona Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Badania wykonuje się u dorosłych psów- i ważne są 1 rok- czyli trzeba je powtarzać . Quote
Judit Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='Marchewkowy']Ktoś jeszcze zbieram zapisy za wczasu :lol: seterki irlandzkie czerwono-białe, baaaaardzo proszę :cool3::cool3: Quote
Bura Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Iwona napisał(a):Badania wykonuje się u dorosłych psów- i ważne są 1 rok- czyli trzeba je powtarzać . Czyli nie ma sensu robić ich u małej dzidzi?? Quote
panienkabubu Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Martyna, pamiętaj, że bostony były pierwsze na liście :cool3: Quote
cockermanka Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Bura napisał(a):Czyli nie ma sensu robić ich u małej dzidzi?? Kliniczne badania oczu robi się w psów powyżej 18 miesięcy (chyba,że coś podejrzanego dzieje się z oczami u młodszego psa...ale to raczej oczywiste;) ) i badania takie ważne są rok. Czy tylko ja mam problem z formularzem zgłoszeniowym? :angryy: Quote
panbazyl Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 cockermanka napisał(a): Czy tylko ja mam problem z formularzem zgłoszeniowym? :angryy: no wiesz, dziś chyba jest 13.... co prawda nie piątek, ale zawsze to trzynasty...:cool3: Quote
Grey* Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 nam zgłoszenie przeszło bez problemów i przyszło już na maila , że przyjęte Quote
panbazyl Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 a nie na maila jeszcze nic nie przyszło.... Tylko sprawdzałam na stronie, że weryfikacja pomyślna. Quote
Asiaczek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Viris napisał(a):Możecie jeszcze się zgłosić, do 14 przyjmują na wystawę. Jeszcze takie testy robią. Niestety, z uwagi na syt. rodzinną - zrezygnowałam w tym roku z wystaw po 2.10.2009 r. Pzdr. Quote
Shetanka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Aha w takim razie my na badania piszemy się za rok :lol: dokładnie 18 miesięcy będzie :lol: A mi potwierdzenie na maila przyszło dawno temu, dzień po tym jak wysłałam formularzem, czyli ze trzy tygodnie temu, natomiast zgłoszenie na MP wysłałam dwa razy, i oprócz automatycznego potwierdzenia nic nie przyszło :shake: chyba zgłoszę jeszcze raz dzisiaj, do 3 razy sztuka :lol: najwyżej będę 3 razy w katalogu :lol::lol: Quote
konikowa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Czy trzeba przesyłać do oddziału kopię rodowodu? Nigdzie nie mogę się tego doczytać... Quote
pati1033 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='konikowa']Czy trzeba przesyłać do oddziału kopię rodowodu? Nigdzie nie mogę się tego doczytać... [FONT="]UWAGA ![/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Prosimy NIE PRZESYŁAĆ kopii potwierdzenia wpłaty. Opłaty za wystawę będą uznawane wyłącznie na podstawie wyciągu bankowego.[/FONT] [FONT="] Załączniki do zgłoszeń prosimy przesłać faxem na nr: 089-6790-128 W razie problemów poprawność transmisji faksu można potwierdzić w Wydawnictwie pod nr tel. 0601-44-89-66 w godz. 10.00 - 16.00 lub e-mailem na adres: wystawa.kielce@zkwp.pl Wyłącznie pliki JPEG lub PDF. Łączna wielkość plików max 1 MB. Inne pliki nie będą brane pod uwagę. [/FONT] Quote
Bura Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Nie wiem dlaczego na www nadal stoi, że moje zgłoszenie w trakcie autoryzacji... Ktoś wie, co to znaczy?? Quote
Saga200 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Marchewkowy napisał(a):Ktoś jeszcze zbieram zapisy za wczasu :lol: Dalmatyńczyki ^^, MP oraz BOBy i BiSy oczywiście XD EDIT: Nie chce mi się dokonać przelew Oo Tzn. niby dokonany, ale nie ma ani w operacjach do potwierdzenia, ani w ogóle nigdzie.... Oo Jutro jeszcze zobaczymy... Quote
cockermanka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 panbazyl napisał(a):no wiesz, dziś chyba jest 13.... co prawda nie piątek, ale zawsze to trzynasty...:cool3: Heh...próbuję od paru dni :shake: może to sprawka naszego netu albo komputera :roll: - w każdym razie nie pozostaje mi nic innego,jak wysłać pocztą tradycyjne zgłoszenie i mieć nadzieję,że zostanie przyjęte...:cool3: Quote
panienkabubu Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 cockermanka napisał(a):Heh...próbuję od paru dni :shake: może to sprawka naszego netu albo komputera :roll: - w każdym razie nie pozostaje mi nic innego,jak wysłać pocztą tradycyjne zgłoszenie i mieć nadzieję,że zostanie przyjęte...:cool3: Wyślij co trzeba na PW, zrobię to za Ciebie ze swojego komputera:cool3: Quote
EFMAN Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Bura napisał(a):Nie wiem dlaczego na www nadal stoi, że moje zgłoszenie w trakcie autoryzacji... Ktoś wie, co to znaczy?? Znaczy na czerwonym tle nieautoryzowane? Ja też tak miałam dopóki nie doszła moja wpłata,wtedy ukazało się na zielonym tle autoryzowane. Quote
dzasta Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 agnethka napisał(a):czy jest tu ktoś z kieleckiego oddziału? czy będzie przedłużony termin zgłoszeń? jeśli tak to do kiedy? bardzo proszę o info Sama pytałam oddziału telefonicznie ( tydzień temu) i podobno termin zgłoszeń ma nie być przedłużany niestety Quote
Bura Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 EFMAN napisał(a):Znaczy na czerwonym tle nieautoryzowane? Ja też tak miałam dopóki nie doszła moja wpłata,wtedy ukazało się na zielonym tle autoryzowane. Nie, na zielonym. Znaczy dobrze? Quote
EFMAN Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Bura napisał(a):Nie, na zielonym. Znaczy dobrze? TAK. Do widzenia w Kielcach. Quote
Recommended Posts