Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bjuto możesz słać pieniążki, puszki się kończą więc sie przydadza.
Nie wiem czy nie bedziemy jednak kupowac tych doglesow bo skarbus ostatnio tak walnal okiem w sciane ze kilka dni nie otwieral oka a pozniej zrobil mu sie wielki wylew...

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Finanse Skarbusia na dzien dzisiejszy:
wplywy 270 zł
wydatki:
mocz - 80
puszki (do dzisiaj 11 puszek - w tym dzis kupione 5 szt)) - 110 zł
hepatiale (dzis kupione-40 szt) - 45 zł
razem 235 zł

Zostalo: 35 zł

Posted

Cioteczki Skarbus znow uderzyl sie w oko...tym razem wylew jest wielki, skarbus nie daje sie do oczka dotknac, ma caly czas zamkniete, juz trzeci dzien...bylysmy u okulistki i tak jak chyba Mysia mowila potrzebne są dogglesy. Jesli ktos chcialby sie dorzucic chociaz troszkę bedziemy wdzieczne, ja postaram sie wyskrobac cos na bazarek. Mam nadzieje ze Skarbus bedzie chcial nosic te okularki...

Posted

Mamy 50 od dobrego Anioła Skarbusiowego P.B. - wysyłam.

EDIT - Wchodzę Ci ja na kotno, a tam tajemnicze 50 od Małgosi ze Skierniewic z dopiskiem "Dla Skarbusia, spoza dogo". Dziękujemy!!! Wysyłam zatem okrągłą stówkę.

Posted

jaka plaża :D tylko gdzie morze?
Bjutko podziękowałam Pani Małgosi, bo dostałam wczoraj od niej maila, wczoraj nie odpisałam, bo byłam bardzo póżno w domu, ale teraz poodpisywałam na wszystkie wiadomosci :)

edit
Pozwolę sobie zacytować kawałek maila od Pani Małgosi, bo jest do wszystkich cioteczek:
"[...]Pierwszy raz na wątek Skarbusia trafiłam już dość dawno poprzez kliknięcie w banerek. Póżniej od czasu do czasu czytałam wątek. Podziwiam z jaką determinacją walczycie o niego. Życzę Skarbusiowi zdrowia a jego cioteczkom wszyskiego najlepszego,dużo siły i zdrowia."

Posted

super:)
Skarbuś jest coraz mniej poradny, praktycznie bez człowieka nie daje rady...widac że ślepota zajela tez drugiego oko...tyljko ciemność...jak sie przestraszy i z nienacka ktos go dotyka potrafi klapnac ząbkami ze strachu...biedny taki jest...nozki coraz slabsze...robi pare kroczkow i stoi...ale jeszcze z nami jest...
duzo spi i siusia pod siebie przez sen...trzeba go czesto myc mokrym recznikiem bo cala sztywna siersc od moczu...
ale na zapach kielbaski albo czegos innego niz karma renal , potrafi przytruptac szybko nie wpdając na żadną scianę, no prawie:D

Posted

Powiem Wam jeszcze taką ciekawostkę, u nas w domu zawsze każdy pies miał swoją piosenkę, dana piosenka albo nam odzwierciedlała chcrakter któregoś z naszych psów albo kojarzyła się nam z jakimis milymi wspomnieniami. Skarbus też ma u nas swoją piosenkę to Rod Stewart-Sailing. W zeszle lato jak jezdzilismy ze skarbusiem nad rzekę to pozniej obowiazkowo mial otwarta szybę w samochodzie i wiatr mial we wlosach i nostalgicznie rozmyslal i w radio leciala wlasnie ta piosenka:D
[video=youtube;53LnC9MDU6I]http://www.youtube.com/watch?v=53LnC9MDU6I[/video]

Czasamy na Skarba wołamy też Alejandro a to z tej piosenki Lady gagi hehe:)
[video=youtube;niqrrmev4mA]http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA[/video]

Posted

W związku z tym że Arktyka okazała się takim potworem, cień podejrzen spada na wszystkie dt. Martynka jest dt czesciowo platnym za karme i weta ale jednak jest...Chcialabym aby ktoś, ktokolowiek z dogo odwiedził nas i Skarbusia i sprawdził warunki w jakich przebywa...

Posted

[quote name='Kinia1984']W związku z tym że Arktyka okazała się takim potworem, cień podejrzen spada na wszystkie dt. Martynka jest dt czesciowo platnym za karme i weta ale jednak jest...Chcialabym aby ktoś, ktokolowiek z dogo odwiedził nas i Skarbusia i sprawdził warunki w jakich przebywa...

Dziewczyny spokojnie na pewno nikomu do głowy nie przyszło podejrzewanie was ani w 1 % o podobne zachowanie do tej wrednej baby. Nie zawracaj sobie głowy takimi myślami, rzadko udzielam się na wątku ale sledze go cały czas i świetnie opiekujecie się staruszkiem.

Posted

nie dziwę sie, ze dziewczyny obawiają się reakcji ludzi... Dogo to samonapędzająca się machina, cień momentalnie pada na wszystkie DT :-( Chociaż tutaj akurat Skarbuś ma właściwe BDT.... Jeśli o nas chodzi to się martwcie, bo o nic podobnego Was nie osądzamy. Mamy częste relacje, piękne zdjęcia, filmik, mnóstwo rachunków, faktur - tak trzymać :)

Posted

ok , ale chce żebyście wiedziały że do nas można wpaść bez zapowiedzi jakby co...:)
Skarbus ma znowu cos z okiem, caly czas zamkniete, troche tez skrecil główkę i nie wiemy czy to nie nawrot przedsionkowego znowu...jutro bedziemy u okulisty i zobaczymy..dzis czuje sie zdecydowanie źle...nawet jeść nie chce...
aha...i szelki sie zepsuły na domiar złego...