Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki tak jak ktoś już pisał trzeba zmienić tytuł może na Skarbuś i jego dom Tymczasowy potrzebują pieniążków. Martynko my wszyscy jesteśmy oczywiście bardzo Tobie wdzięczni za Skarbusia :)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziś przyszło 30 zł od BasiD:loveu: - od razu przekierowałam do Marytnki, ale widzę że ciągle kiblują w "przygotowanych do wysyłki", no nic, jutro sprawdzę.

Posted

[quote name='Kinia1984']moze czas troche pospamowac?:razz: tylko potrzebna zmiana tytulu. Proponuje: "Skarbus na cito potrzebuje pieniedzy na leczenie"[/QUOTE]

Dobry pomysł! Ciekawe, czy dogo łaskawie pozwoli Mysi zmienić tytuł...

Posted

Kochane Skarbuś nie był w boksie, a na placu z tyłu budynku administracyjnego, żeby ciągle był na widoku, żeby go ratować kiedy inne psiaki by go znów napadły. Na tym placyku biega około 20 psów, więc niestety nikt nie był w stanie zaobserwować, która kupa należy do Skarbusia. Na początku Skarbek mieszkał w kociarni, wtedy wyprowadzałam go na spacery i na 100% nie miał biegunki, o tym, ze miał silny świąd na który dostawał lekarstwa juz kiedys tu pisałam. Wydaje mi się że jego stan zdrowia znacznie się pogorszył kiedy trafił na ten placyk, o którym wyzej pisałam, on jest taki, że wszystko zje, a z tego placyku jest wejście do kotłowni gdzie głównie Skarbuś spał, przypuszczam, że nie raz nie dwa zjadł jakiś śmieć, jakiś papierek po jedzeniu czy coś już wręcz zepsutego co szło do spalenie, a poprostu wypadło z worka czy pojemnika, nieraz przyłapałam go na grzebaniu w trocinach od kotów, które szły do spalenia. Do tego wszystkiego na tym placu jest chłodnia, z której pracownicy wyciągają surowe mięso do gotowania, pewnie i Skarbuś często nim się częstował... Gdybym wiedziała co mu dilega oczywiście bym o tym napisała, bo zawsze to robię, mamy w schronisku mnóstwo leczonych psów, aż trudno sobie wyobrazić ile wydajemy w aptekach i u weterynarza. Mamy psiaki z alergiami, psiaki z chorymi trzustkami, z chorymi serduchami, itd. itd. Są na specjalnych dietach, na lekach.. Przypuszczam, że w schronisku mogą byc jeszcze inne psiaki z jakimś problemami, ale naprawde niełatwo jest wyświetlić każdą chorobę.. Tak samo jak pisała Bjutka o Heksie, którą ma ze schroniska - ja chodziłam z nią na spacery, spędzałam z nią maksymalnie tyle czasuile mogłam, a pomimo to nie byłam w stanie zauważyc pewnych niepokojących objawów - ona była taka radosna, pełna zycia, wydawałoby się, że okaz zdrowia. No to by było chyba na tyle :)

Oczywiście rozumię Martyne, że inaczej sobie to wyobrażała, ale niestety często nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć - ja też wziełam ze schroniska kota, który okazałam się alergikiem i je najdroższą z możliwych kocich karm :/
Martynko, jednego mozesz byc pewna napewno Cię nie zostawimy i bedziemy w miarę naszych mozliwości wspierac finansowo, bo wiem, że U cIEBIE sKARBEK MA RAJ. Mnie niestety tez się nie przelewa, ale jakoś to bedzie.. Może jakieś bazarki jeszcze?

Posted

tylko, żebym ja jeszcze miała tą edycję postu.. Nie wiem co mi się porobiło... Mam tylko takie opcje - opublikuj na blog, odpowiedź, odpowiedź z cytatem, multi-cytat ;(

Posted

Włąśnie zrobiłam przelew dla Skarbusia. 10 zł to moja grudniowa deklaracja i 10 zł to wpłata jednorazowa dodatkowa (niestety tylko tyle mogę)

Posted

[quote name='Kinia1984']napisz do administratora o zmiane tematu oraz o przeniesienie watku do mazowieckiego...[/QUOTE]

dobry pomysł... Qrcze, nie moge edytować żadnych postów :( w innych wątkach też.. A w jedym musze wpisać rozliczenie.

[quote name='eski']Włąśnie zrobiłam przelew dla Skarbusia. 10 zł to moja grudniowa deklaracja i 10 zł to wpłata jednorazowa dodatkowa (niestety tylko tyle mogę)[/QUOTE]

dziękujemy bardzo :)

Posted

[quote name='eski']Włąśnie zrobiłam przelew dla Skarbusia. 10 zł to moja grudniowa deklaracja i 10 zł to wpłata jednorazowa dodatkowa (niestety tylko tyle mogę)[/QUOTE]
Doszło, doszło i wczoraj pchnęłam do Martynki. Dziękujemy!!!

Posted

[quote name='bjuta']skarbusiu, dostaniesz 50 zł od czerdy (która wspiera naszych dina i kajtka!) masz więc pod choinką być zdrowy i śpiewać martynce piękne kolędy!!!![/quote]

:d :d :d :d

Posted

Czerda nie zapomniała o Skarbusiu! :loveu:

50 zł Czerda (14.XII) :loveu::loveu:

Dziękujemy dobra Kobieto!

Martynko - od razu Ci posłałam, jutro, pojutrze, powinny dotrzeć.

Posted

Wyszlismy finansowo na zero skarbus narazie nie choruje ma sie dobrze . Jezeli chodzi o finanse najblizszy wydatek to szczepienia w lutym no i ta karma ktora starcza na okolo miesiac. Wiec narazie pieniadze na gwałt nie potrzebne bede bierzaco pisała o jakis nagłych sytuacjach . :lol: