Kinia1984 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 dzis wycofalam zamowienie...wczoraj dostalam tel ze dzis na pewno wysla...dzis dzwonie i pytam o nr listu przewozowego a oni ze jeszcze tydzien...to powiedzialam zeby sie nie "fatygowali" i prosze o anulowanie zamowienia i zwrot kasy... Wyniki moczu sa lepsze ale to dlatego ze Skarbus ostatnio jadl normalna karme..bialka mniej w moczu. Ale obawiamy sie badania krwi, ktore zostalo wykonane dzis...wieczorem beda wyniki... Jesli ktos moglby skarbusiowi kupic takie skarpetki dla niemowlat ze stoperami, takimi gumkami antyposlizgowymi to byloby fajnie, rozmiar najmniejszy... A co to doggles? Quote
Gosiapk Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Doggles to okulary dla psów zapinane pod brodę i za uszami, jak walnie w ścianę, to oczka nie uszkodzi. P. Garncarz zalecił mojej Misi, która z powodu jaskry straciła nagle wzrok i stuka główką w różne przedmioty. Moja Misia jest spokojna i pozwala sobie je założyć i nosi. Quote
AresekSE Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Kinia1984 napisał(a):Jesli ktos moglby skarbusiowi kupic takie skarpetki dla niemowlat ze stoperami, takimi gumkami antyposlizgowymi to byloby fajnie, rozmiar najmniejszy... Kinia, wyslij na priva info/linka do sklepu ktory te skarpetki sprzedaje i adres gdzie te skarpetki maja byc dostarczone, ja mu to kupie, pozdr/André Quote
Kinia1984 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 bardzo dziekuje:) poszukam pozniej jakis linkow a na allegro masz konto? a teraz mniej przyjemne wiesci...znowu walczymy z nerkami Skarba...tak jak myslalysmy po sterydach i normalnym jedzeniu po udarze, mocznik, kreatynina i ap skoczyly do punktu wyjscia,. od 2 dni jezdimy na kroplowki, dodatkowo skarbus dostaje ipaktine i hepatiale...w poniedziaek dostane rachunek...pewnie bedzie ponad 100 zł, do tego byla krew 50 zł i mocz 25 zł, bjuto wyslij jak mozesz ta kase ktora jest... bardzo prosimy o jakies wplaty jednorazowe...Skarbus znow w potrzebie... Quote
Bjuta Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 P.B. jak zwykle poratowala Skarbusia i przyslala stówkę. Dziękujemy bardzo!!!:loveu: Z reszty skladek nazbieralam jeszcze 75 i wyslalam 175. Mam nadzieję, że dotrą jutro, bo dopiero jutro się wyślą, Quote
eski Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Bjuta napisał(a):P.B. jak zwykle poratowala Skarbusia i przyslala stówkę. P.B stokrotne dzięki. Jesteś aniołem :angel::angel::angel: Quote
Kinia1984 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 p.b.:loveu: ratujesz nam życie... dostalam zwrot z krakvetu 95 zł za 10 puszek trovetu. Quote
Kinia1984 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Skarbusiowi skonczyl sie karsivan i lotensin... nie mamy na te leki...moze ktos ma zbedny w domu...chociaz karsivan... Quote
Bjuta Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 A te pieniążki, które wysłałam w piątek nie doszły czy nie starczyło?? Ile kosztują te leki? Quote
Kinia1984 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 pieniażki doszly. Jutro podlicza nas w lecznicy za plukanie kroplowkami za ipaktine i hepatiale wyjdzie na bank ponad 100 zł, karsivan kosztuje chyba 60 zł ale nie jestem pewna ile dokladnie, lotensin kosztuje jakies 37 zł, koncza sie tez krople do oczu maxitrol tez jakies 30 zł kosztuja, za pare dni mamy powtorzyc sama biochemie - 50 zł moze starczy moze nie...najgorsze jest to ze te leki musi brac caly czas i co miesiac bedzie ta sama historia... Quote
Bjuta Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Mam jeszcze na koncie 90 zł na przyszłe miesiące - mogę je przesłać w każdej chwili, tylko już ich potem nie będzie. Kiniu, wysłać? Na razie wysyłam 30 zł od siebie na maxitrol. Quote
Kinia1984 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 narazie sie wstrzymaj a za kase na kropelki bardzo dziękujemy:):):) Quote
Bjuta Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Posyłam jeszcze 50 zł od P.B. Dziękujemy!!! :loveu: Quote
Kinia1984 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 pieknie dziękujemy a Skarbus przesyła buziaka:) w czwartek wkleje rozliczenie Skarbusiowe Quote
Kinia1984 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 hm...jestes pewna?:) skabusiowi ostatnio nie pachnie z pysia kwiatkami:):) Quote
Gosiapk Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Kinia1984 napisał(a):hm...jestes pewna?:) skabusiowi ostatnio nie pachnie z pysia kwiatkami:):) :D Jak będę chciała buziaka od kwiatków, to poproszę o niego moje stroczyki ;) Quote
Ania012 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 i ja odwiedzam Skarbusia. Jak on się czuje? Mam pytanie czy kroplówki ma dożylne czy podskórne? Dziewczyny ile płacicie za badanie krwi? Ja za mocznik i kreatyninę płaciłam 20-30 zł. Czy psiak dostaje LEspewet? To ziołowe tabletki wspomagające prace nerek. Co do zakupu karm Royal to ja polecam sklep internetowy http://www.e-karmy.com/k17,1-psy-b-karmy-lecznicze-royal-canin.html Quote
Kinia1984 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 kroplowki ma podskorne poniewaz nie ma opcji zeby Skarbus bez narkozy dostal dozylnie,jemu nawet ciezko pobrac krew:) zamiast lespewetu dostaje ipaktine, lepiej dziala. Ja z lespewetem nie mam dobrych doswiadczen, dodatkowo dostaje lek wspomagajacy prace nerek lotensin. Jesli chodzi o badania krwi to placimy 50 zł to ceny ktore dyktuje laboratorium, poza tym skarbus oprocz mocznika i kreatyniny musi miec robiony jeszcze poziom fosforu, potasu itp., ostatnio mial tez choelsterol i konieczne u niego sa badania watrobowe gdyz skarbusia ap to ostatnio 1100 czyli kilkukrotnie podwyzszone.. Z royalem jest problem bo skarbus nie tyka go, z hillsem to samo. Je narazie boscha nerkowego i on mu bardzo pasuje...z musu royala zje, ale byly dni ze jak w misce mial royala nie jadl 3 dni...wieczorem wstawie wyniki. Quote
Ania012 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Pusio dostawał Impakitine i lespewet i na szczęście u nas to działało. Z tymi cenami to różnie jest. Mnie zawsze dziwiło, że w laboratorium za badanie krwi płaciłam więcej niż u "naszego" weterynarza od którego krew jechała właśnie do tego też laboratorium. Na wątrobę osłonowo świetnie działa Ornipural tylko z jego dostępnością jest bardzo ciężko Taki fantastyczny leka, a w Polsce niestety nie ma go w sprzedaży. Quote
Kinia1984 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Rozliczenie: Badanie krwi i moczu na początku karty informacyjnej zostalo pokryte z pieniązkow ktore zostaly poprzednio czyli od tych 218 zł odejmujemy 70 zł i wychodzi 148 zł wpłaty: z poprzedniego miesiąca zostało 40 zł 175 zł bjuta (dekl+ p.b.) 30 zł bjuta na krople 50 zł p.b. 95 zł zwrot z krakvetu za puszki razem:390 zł Wydatki: lecznica 148 zł puszki 91 zł apteka 54,75 kupilam tez zalecona przez weta polfiline zamiast karsivanu, ale brak paragonu koszt: 4,8 zł 50 zł badanie krwi z czwartku, wyniki w poniedzialek bedą razem : 348,55 Zostalo 41,45 zł Quote
Bjuta Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Hej! Posłałam 150 - 50 ze składek marcowych i stówa od P.B. Buziaki dla Skarbusia, jego opiekunek i cioteczek szanownych!!!! Rozliczenia są jak zwykle w poście 10. Quote
Kinia1984 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 jejku!:) dzieki wielkie:) pozdrawiamy ze Skarbem , chyba zaraz chlopaka do lasu wezmiemy na spacer:) jak mi aparat zadziała to nakrece film:) Quote
Recommended Posts