Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

|Byłam u weta bo skarbuś ma ranę na jajeczkach przedłużyła mu antybiotyk do wtorku dała receptę na maść żeby mu smarować tą ranę . Jeżeli chodzi o kastrację to nie wiadomo czy będzie można bo on jest już stary a ja nie zniosę każdej cieczki i kolejnych nieprzespanych nocy bo nikt by nie zniósł tak jak pisałam to jest nie do wytrzymania w dzień da sie ignorować piski dyszenie itp ale ja nie mam warunków żeby go odizolować bo w bloku jest mnóstwo suk . Co wy sądzicie o tym bo ja już nie wiem co robić i moje dobre chęci niestety już nie wytrzymują nieprzespanych nocy i pisków w dzień non stop . Teraz trzeba mu zrobić badanie krwi czy nadaje sie do kastracji a sama kastracja to też wydatek na który z własnej kieszeni nie mogę sobie pozwolić.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nazbieramy na kastrację! Przecież są deklaracje.
Gdyby stan jego serducha wykluczył uśpienie do zabiegu, to jest coś takiego jak kastracja chemiczna. Ale akurat u psiaków kastracja to jest małe piwo. Takiej staruszki sterylizować raczej by się nie dało. Ale ciachnąć Skarbusia to jest dwa dni kłopotu. Nie więcej...

Posted

Martynko, zróbcie Skarbkowi wszystkie podstawowe badania i jak nie będzie przeciwskazań to nic tylko ciachnąć ;) Weci kastrują staruszki tylko na trochę innych zasadach niż młodziaki, mój Shogunek
[*] kiedy był kastrowany miał około 12 lat, a był dużym psiakiem, zabieg zniósł bez komplikacji i jeszcze tego samego dnia czuł się rewelacyjnie :razz:

Posted

Dzięki podniosłyście mnie na duchu bo on sie już zachowuje tragicznie . Jeden problem z głowy bo z beniem sie dogadują to teraz drugi te jego nieznośne jęczenie itp Taki z niego kawaler tak sie pannami interesuje a zębów na górze nie ma młodzieniaszek :lol: Powiedzcie mi jak się pies po kastracji zachowuje czy sie robi tez mniej agresywny bo on na spacerach to strasznie nie lubi innych tylko benia wylizywacza lubi . Wyobraźcie sobie dziewczyny ze wczoraj z nim na godzine na spacer wyszłam z zapaleniem przydatków :-( oboje sie szprycujemy antybiotykami ale on jak dwa dni temu leżałam na dywanie z bólu przyszedł i mnie pocieszał :lol:

Posted

A i pytanie do Mysi na czym polegał ten świąd bo on sie drapie bardzo i może to nie suczki a to ..... on dostaje betamox wiec moze go uczula a był odpchlony wiec pchły odpadają . Pani wet powiedziała że on jest alergikiem wiec może....

Posted

martyna87 napisał(a):
A i pytanie do Mysi na czym polegał ten świąd bo on sie drapie bardzo i może to nie suczki a to ..... on dostaje betamox wiec moze go uczula a był odpchlony wiec pchły odpadają . Pani wet powiedziała że on jest alergikiem wiec może....

pies alergik... no coś o tym wiemy, bo moja jedna suńka jest alergikiem :roll: Uczulić może wszystko :shake: np. jedzenie, leki, roślinki (ale teraz jesienią to raczej odpada), itd.
Wtedy to chyba była alergia typowo po pchłach, bo trafił z pchełkami, został odpchlony, ale skóra była w nieciekawym stanie no i zaczął się koszmarnie drapać :roll: po dexamethasonie mu przeszło, myślę, że trzeba wetce o tym wspomnieć, że się tak drapie ;)

Posted

No to z naszego Skarbusia niezły Alwarom :):evil_lol:

Martynko trzymam kciuki za Twoją wytrwałość z psem jak z człowiekiem też czasami daje w kość :)Mam nadzieje, że będzie można kawalera wykastrować i w tedy życie wasze będzie sielanką:).

Posted

Pliszka piekny bazarek:)

Skarbus wczorajsza noc przespal...:) Ale kastracja by sie bardzo przydala, bo on jest strasznie nerwowy do psow...wiem ze to kwestia złych doswiadczen ale ostatnio na spacerach warczy i wscieka sie tez na suczki, co w jego przypadku jest conajmniej dziwne:evil_lol:taki maly nerwusek:) tylko Benka znosi jakos:) ale ogolnie jest troche lepiej...Zobaczymy co bedzie z wynikami krwi iczy wogole Skarbus moze byc jeszcze kastrowany..

Posted

chyba największa przeszkodą mogło by być chore serce, a wet pewnie osłuchał Skarbka kiedy przyszłyście do lecznicy z problemem kaszlu i charczenie, więc serduchu raczej zdrowe ;)

Posted

Skarbuś od 2 nocy śpi:multi: dałam mu wapno bo to chyba uczulenie było ale nie jestem pewna w każdym razie pomogło . Jest grzeczny już tak nie bryka wykupiłam maść i mu smaruję klejnoty i daje antybiotyk. Wczoraj błąd żywieniowy zrobiłam bo nie miałam karmy royal więc dałam mu puszkę chapi i całą noc słyszałam bączki ,nie to nie były bączki a bąkale :oops: dałam mu węgiel i przeszło po paru godzinach chyba brzuch biedaka bolał :-(

Posted

To mialysmy bąkową noc bo Benus tez takie śmierdzące cichacze puszczal że dorosly facet by sie nie powstydzil:lol: Monika wysle nam chusteczkę dla Skarbusia z napisem "Szukam domu" za free. Dziekujemy Monika:loveu:

Posted

Cześć dziewczynki mam prośbę o przesłanie zaskórniaków październikowych bo mi już sie pieniążki skończyły

25 weterynarz pierwsza wizyta
45 druga wizyta u weta
45 trzecia wizyta u weta w tym sedalin który dostał jak nie spał i którego nie podałam bo już nie piszczał
25 maść mupirox na klejnoty
23 szampon dla alergików na tłusty łupież dr Seidla
Razem

163 zł
160 dostałam przelewem

Posted

Skarbusiek ma sie dobrze został wyprany w szamponie dla alergików i już nie pachnie brzydko no i sie nie drapie ... Jest starym cwaniaczkiem:loveu: bo ostatnio nie chce jeść i czeka na kąski ze stołu . Chrapie nadal wyprowadza mnie na długie spacery zdrowiej dla mnie bo palę i sie dotleniam w ten sposób . Opowiem wam coś .....
Mam w domu również królika Lansika o którym zapomniałam wspomnieć i jak skarbus przez pierwsze dni go widział w klatce trącał łapką i wyglądało to tak jakby krzyczał '' Uwolnijcie go , przecież on tez powinien chodzić wolno a siedzi w klatce" lament był straszny moja mama powiedziała ze to niczym '' Uwolnić Orkę " z czasem Skarbek pogodził się z tym że jak królik lata to zamykam pokój i ze królik nie jest wcale taki biedny jednak solidarnie siedzi przy klatce czasami . Myślę że klatka mu sie źle kojarzy i dla tego probował:evil_lol: UWOLNIĆ KRÓLIKA

Posted

No proszę! Skarbusiu! Jakie ty masz dobre serducho!!! :loveu: Pewnie, króliczkowi się wolność należy! Martynko, jak wy dajecie sobie radę na 2 pokojach z taką menażerią? :roll: Przynajmniej macie cieplutko... :lol:

Martynko, 20 zł. wysłane, niniejszym październik jest rozliczony do zera ;).