Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vidget pojechał do domu :-) Są różne dzieci, są takie które jeżdżą rowerkiem, ale są także takie które się z psami całkiem ładnie dogadują. Widziałem. Byliśmy na spacerku z nową opiekunką Vidgeta i starszą latoroślą. Poznaliśmy także pozostałych domowników. I spodobali się nam (Vidgetowi :-) przede wszystkim). Vidget został domowym psem rodzinnym, z opcją wybiegu na działce i spacerów po całkiem ciekawej i skądinąd całkiem nieźle mi znanej okolicy. Będzie na pewno kochany i nie będzie narzekał na brak rąk do miziania czy chętnych do zabawy. Trochę żal że nie będzie miał chyba okazji spełnić się jako sportowiec (a ma bardzo duże predyspozycje-to było takie nasze marzenie) ale wszystko wskazuje że to jest koniec jego wędrówki, i dom w którym będzie chciany kochany i szczęśliwy.
Vidget cieszę się że cie poznałem i dziękuję za chwile radości na wspólnych spacerach, teraz nadszedł twój czas aby cieszyć i bawić twoje nowe stado...:-)
P.S.
Vidgeta wydał Vito, pies który pozwala mi być swoim opiekunem z którego to faktu jestem mocno dumny i prawie blady :evil_lol:

Posted

Vidget, trzymaj się! oby wszystko było tak, jak to wyglądało albo i lepiej!!!

ech, muszę znaleźć nowych podopiecznych dla KWLa, jeden weekend - dwóch ulubieńców pojechało do nowych domów :cool3:

Posted

Wątek przeniesiony, tytuł zmieniony :evil_lol:
[quote name='morisowa']ech, muszę znaleźć nowych podopiecznych dla KWLa, jeden weekend - dwóch ulubieńców pojechało do nowych domów :cool3: Przecież już są - Apollo za Bąbla i Olo za Vidgetta :razz:
(Baryłek! :cunao:)

Posted

[quote name='morisowa']ale ja cem, żeby to były piesecki z rejonu 4. Ale piesecki z rejonu 4 mają dobrą opiekunkę, więc trzeba pomóc tym bardziej potrzebującym z innych rejonów :p
(dlatego od jakiegoś czasu nie biorę nowych od Ciebie. Tzn. z założenia to w ogóle nie biorę nowych :roll:, ale u ciebie mają ogłoszenia i -jeszcze przez kilka dni- opiekun, któremu chce się gadać z ludźmi i pokazywać psy)

Posted

[quote name='APSA']ale u ciebie mają ogłoszenia i -jeszcze przez kilka dni- opiekun, któremu chce się gadać z ludźmi i pokazywać psy)
gdybym mogła przez ten czas chodzić na wolontariat... :shake: będę musiała nadrabiać porządnym oglaszaniem

• 3 weeks later...
Posted

Tak :-) Vidget jest bardzo miłym domownikiem, bardzo spragnionym swoich opiekunów. Wszędzie za nimi podąża, a na swoje miejsce wybrał to z którego może cały dom obserwować. Odnoszę wrażenie że jest dobrze, tym bardziej że opiekunowie skłaniają się ku szkoleniu PT dla niego :-)

• 1 month later...
Posted

Dostałem pozdrowienia od Vidgeta - ma się dobrze. I mamy kontynuatorkę naszej cudnej schroniskowej serii v (very special dog) piękną Vitię. Czarne długowłose cudo o pięknym ruchu. Miła wspaniała sunieczka.

• 4 months later...
Posted

Za dziesiątym podejściem udało mi się dotrzeć do wątku. Dogo stymuluje procesy mózgowe :roll:

Ze strony wolontariuszy:

[FONT=Comic Sans MS]17 października 2009 r. - sobota na Paluchu[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Przybycia...[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Ten podobno już trzeci raz...[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Posted

Skontaktowałem się z domkiem - i jak się okazuje Vidget od paru dni juz jest z powrotem w swoim domu. Zwiał i zgubił obrożę z adresówką, dlatego trafił na Paluch. Ale był przez domek poszukiwany i już szczęśliwie odnaleziony cieszy się domkiem i swoimi ludziami.

• 7 months later...
Posted

Vidget nie przeżył kastracji... miał szczęsliwą adopcję i dobrą kochającą rodzinę. Żegnaj mój roztańczony wspaniały piękny psie... cudo kochane.

Posted

Vidget był wydany przez mojego Vita. A Vit ma wrodzoną wadę serca i bardzo ciężko zniósł narkozę przy kastracji kilka lat temu ( mimo tego że była bardzo delikatna, wziewna i pod opieka anestezjologa) ... Jak można było przewidzieć że drugi jeszcze bardziej nakręcony wariatek ma to samo ? Że są aż tak podobne ??? Nikt patrząc na to co wyczynia Vit nie wpadnie na to że jest to tak naprawdę bardzo chory pies, którego nikt przez ponad rok nie chciał adoptować - nikt nie chciał psa z potencjalnie chorego-dzięki czemu cieszę się wspaniałym psem, tak potencjalnie chorym, ale jakie ma to znaczenie skoro jest tak cudowny ? ( a i tak wada jest fizjologiczna i nie da się kompletnie nic z tym zrobić). Ma już co najmniej 10 lat, a szaleje czasem jak szczenię. Jest nieprawdopodobnie szybki i zwinny - Vidget był jego młodszą i bardziej radosną kopia pod każdym względem... Jak on cudownie tańczył... to zapamiętam na zawsze. Najpiękniej tańczący pies - Vidget...['] Vidget ...
I dziękuje rodzinie która mu dała ten ostatni cudowny rok zycia - miał dom, ludzi, ogród, zabawę - był pański ! był kochany i chciany ! dostał to o co dla wszystkich naszych psów zabiegamy.