Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 9-10 tygodniowego szczeniaka kundelka nie wiem jak wyglądała matka ani ojciec. Piesek jest agresywny w stosunku do mojej 12 letniej córki gryzie ja drze ubrania a gdy ciagnie ja za spodnie a ona próbuje go odciągnąć to zaczyna warczec,gdy chce przejść z domu na ławkę musi biec bo pies ja gryzie,GRYZIE TYLKO I WYŁĄCZNIE JA.Corka nic mu nie zrobiła daje mu jeść bawi sie z nim opiekuje sie nim. Nie dziala izolowanie psa a ni podkladanie zabawki mu pod pyszczek. A gdy biegnie potrafi za nia biec szczekac warczec a i zaczyna gryźć.  Nie wiem co mam zrobić zastanawiam się  juz nawet nad oddaniem go..

Posted

To normalne zachowanie szczeniaka, gdy dziecko odciąga go lub biegnie. Szczeniak zachowuje się wobec córki tak, jak traktowałby drugiego szczeniaka.  Zaproś do domu trenera, który nauczy córkę nie tylko jak bawić się z psem, ale i jak uczyć odpowiedniego zachowania. Izolowanie niczego nie uczy - zabawkę trzeba proponować szczeniakowi zanim zacznie chwytać ubranie.  

Napisz gdzie mieszkasz, może ktoś zna dobrego trenera w Twojej okolicy.

Posted

Zgadzam się z Sową, szczeniak traktuje dziecko jak kumpla do zabawy a bawi się tak jak to robią szczeniaki.

Wychowywać trzeba oboje jednocześnie, dobry trener powinien pomóc.