Seymour666 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Fajnie, że się ktoś odezwał.Co do małej, to mam na tyle dużo doświadczenia z psami, żeby rozpoznać kiedy konflikt jest nie do opanowania, wtedy malą wzięłaby moja mama. zresztą w przypadku CTR raczej nie ma co liczyć na taką idealną koegzystencję ze wszystkimi psami, ale nasza mała nie jest zaczepna, poza tym radziliśmy już sobie nieraz z przyłączaniem nowego psa do stada. Większy problem z oczami, bo w Częstochowie nie ma specjalist w tej dziedzinie. My w kazdym razie jesteśmy gotowi spróbować, ale oczywiście decyzja należy do dotychczasowych opiekunów Bromby. Wiadomo, że najlepszy byłby w ogóle dom bez innych psów, ale o taki jest trudno, zwłaszcza, że CTR nie powinien trafić do osoby bez doświadczenia... Quote
malawaszka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Seymour666 napisał(a):zresztą w przypadku CTR raczej nie ma co liczyć na taką idealną koegzystencję ze wszystkimi psami a dlaczego? znam sporo CTRów, które w świetnej komitywie zyją w stadzie i z dużymi i z małymi rasami Quote
andzia69 Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Seymour666 napisał(a):Większy problem z oczami, bo w Częstochowie nie ma specjalist w tej dziedzinie. no właśnie....i tu leży pies pogrzebany....u nas też nie ma okulisty:shake: Wasiu - a ci chętni to chcieli sunię na dt? czy na ds? skąd są? może mają u siebie okulistę?...cholerne to nasze zadupie:-( i co tu robić.... Quote
malawaszka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 szukali CTRa na DS - napisałam już na czernyszowym forum to co tu napisałaś i zobaczymy Quote
Cockermaniaczka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Kurcze,okulista to w warszawie lub Wroclawiu:roll: A nie mozna psicy tam dowiezc?U nas to kiepsko ze specjalistami,jak jest powazna sprawa to odsylaja do Wrocka:cool1: Quote
andzia69 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Cocermaniaczka - żeby sukę tam dowieźć to - trzeba mieć na to czas - zeby spędzić tam gdzieś cały dzień albo i dłużej, bo to nigdy nie wiadomo, kasę, transport itd. A z tym jest ciężko...już naszego pudlowatego Axelka, któremu się odklejała siatkówka i miał owrzodzenie rogówki nie miał kto zdiagnozować:shake: Dobrze, że znalazł się dt, który się tym osobiście miał zająć. Nawet na zdjęciach widać, że suka mruży jakby oczka: Quote
malawaszka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 pieniądze by się znalazły - tylko czy ktoś by z nią pojechał? Quote
andzia69 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 malawaszka napisał(a):pieniądze by się znalazły - tylko czy ktoś by z nią pojechał? watpię...wszyscy pracują:-( no i gdyby było trzeba np. zostać i jakieś badania porobić to gdzie...w hotelu? k..a...u nas to zawsze pod górkę:placz: ze Zgredkiem też do Wrocławia na operację jechałam, bo tu nie umieją:angryy: Quote
malawaszka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 no ale ogladał te oczy jakiś dobry wet w Kielcach? przeciez musi być chociaz jeden sensowny nie? bo może to cos nieskomplikowanego - zwykłe zapalenie przewlekłe? Quote
andzia69 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 malawaszka napisał(a):no ale ogladał te oczy jakiś dobry wet w Kielcach? przeciez musi być chociaz jeden sensowny nie? bo może to cos nieskomplikowanego - zwykłe zapalenie przewlekłe? jutro suka ma umówioną wizytę do jeszcze jednego weta...zobaczymy czy coś powie sensownego... Quote
malawaszka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 no to trzymam :kciuki: żeby było coś sensownego i jednocześnie uspokajającego :loveu: Quote
andzia69 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 grudkowe czy grudkowate zapalenie, 3 powieka...na razie dostała krople do oczu i trzeba czekać na efekty - jeśli będą nie bardzo to operacja usuniecia tego dziadostwa uszy - masakra - dzisiaj w przyspieniu miała je czyszczone coraz bardziej sadzi sie do innych psów na spacerach - widać poczuła się pewniej u boku swojej tymczasowej opiekunki Domku - gdzie jesteś!!!:-( Quote
malawaszka Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 moze tymczasowa opiekunka za bardzo pobłażała pannicy? ukrócić kanapy i inne rozpuszczania :razz: Quote
andzia69 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 malawaszka napisał(a):moze tymczasowa opiekunka za bardzo pobłażała pannicy? ukrócić kanapy i inne rozpuszczania :razz: może...więc dobże by było, zeby suka jak najszybciej trafiła do domku i to takiego, co to nie da sobie wejsć na głowę:p Quote
Seymour666 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Cholera,niedobrze z tymi oczkami. Co do tego, że sie stawia do innych psów, to w końcu taka rasa i często zdarza się u psów, które pewnie poczuły się w nowym miejscu, ale z tym można sobie poradzić,radziliśmy już sobie z takimi gagatkami zresztą myślałam o szkoleniu. Ale ostateczna decyzja należy do was i wiem, że wybierzecie to, co dla psicy najlepsze...:cool1: Quote
andzia69 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Seymour666 napisał(a):Cholera,niedobrze z tymi oczkami. Co do tego, że sie stawia do innych psów, to w końcu taka rasa i często zdarza się u psów, które pewnie poczuły się w nowym miejscu, ale z tym można sobie poradzić,radziliśmy już sobie z takimi gagatkami zresztą myślałam o szkoleniu. Ale ostateczna decyzja należy do was i wiem, że wybierzecie to, co dla psicy najlepsze...:cool1: niedobrze z oczkami...mam nadzieję, że te krople choć trochę "opanują" stan zapalny...potem jednak myślę, że bez operacji się nie obejdzie... a może ona się denerwuje, że niedowidzi...albo co i dlatego tak reaguje na inne psy? sama nie wiem Seymour...musimy przemyśleć wszystko - wiem, że dobry domek by miała u ciebie...ale boję się też o awantury pomiędzy psami - co innego gdy to są małe psiaki...np. dom z ogrodem...da się wtedy jakoś żyć izolując psiaki...ale jak są 2 duże plus mały...to nie będzie łatwe - wiem, bo sama mam spore psy i nie dałabym rady oddzielać je na dłuższą metę w mieszkaniu gdyby coś było nie tak... Quote
Pysia Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Grudkowe zapalenie nie jest niczym strasznym. Jeżeli leki nie pomogą to byle wet może to wyczyścić przy niewielkim uśpieniu. 60% młodych psów przechodzi przez to schorzenie :) Nic jej nie będzie. Stawianie się do psów... Tak myślałam że ideałem to ona nie jest. Ale na pewno ma twardy, mocny charakter. I do tego jest zrównoważona :) To ważne, bo przy zrównoważonym psie wiele można wypracować. Ale nie dajcie jej do domu gdzie jest druga suka lub dominujący pies. Będzie jatka. Suka poczuła się pewnie wiec teraz zaczyna mieć typowe zachowania stadne. Trzeba jej pokazać wyraźnie od razu co nam się podoba a o nie. Wszystko to wiem, bo od 3 lat i 4 miesięcy mam identyczna suke. Pies ideał który po 2 tygodniach pokazał swoje prawdziwe oblicze.... Malawaszka zna Szelmy historie. Quote
andzia69 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Pysia...ja to wiem...tym bardziej, ze jak mi została ostatnia tymczasówka - suka ideał do pewnego momentu - to jak córka przyjezdża z nia to muszę moją sukę i Bubę oddzielać - o ile na spacerach to jakoś ujdzie...to w domu bałabym się je obie puścić wolno...nie ważne, która by zaczęła - pozostałe moje psy na bank wkroczyłyby w akcje... ps. moja tymczasowa ideałem nie jest:angryy: niecierpi obcych ludzi na ten przykład:mad: Quote
Seymour666 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Niestety, wczoraj w nocy domek został zajęty, Renata z "For Animals" znalazła młodą bokserkę, której ze względu na suki nie mogła wziąć do siebie. Suczka jest więc u mnie, z moimi kotami i psami się dogaduję, z rodziną tyż. Oczywiście będziemy szukać jej właściciela, ale sądząc po jej stanie, niewielkie są na to nadzieje. Jeśli się nie znajdzie, mój syn stanowczo żąda, żeby została u nas.Przepraszam więc za zamieszanie i złudne nadzieje, no chyba, że właściciel boksi się odnajdzie... Quote
andzia69 Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Seymour - to dobrze,że zajęłaś sie boksią:p a my szukamy dalej domku dla Bromby! Quote
malawaszka Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Andzia to opisz w jednym poście jaka Bromba jest bo bez ogłoszeń to ani rusz - czy będzie wysterylizowana przed adopcją? Quote
kika22 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Przeprasza za offa :oops: Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie. Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ... Bardzo proszę o głosiki: Forum o psach i kotach Z góry dziękujemy ;-) Aby oddac głos trzeba sie zalogowac na forum krakvetu:lol: Quote
andzia69 Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 malawaszka napisał(a):puk puk! :cool3: czy będzie sterylka? Wasiu...i tu mamy problem...ona jest świeżo po narkozie - czyszczenie uszów - podobno wyciagnięte były takie woskowiny jak...z uszu Shreka:cool3: no i wet na razie powiedział, że musi trochę odczekać do kolejnej narkozy...i druga sprawa - dt powiedział, że nie podejmie się opieki posterylkowej:-( aaa - co do agresji względem innych psiaków - zaobserwowano, ze dzieje się to tylko kiedy jest na smyczy... Quote
malawaszka Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 andzia69 napisał(a):dt powiedział, że nie podejmie się opieki posterylkowej:-( :crazyeye: a dlaczego? no bez sensu? lepiej ją wydać i żeby się rozmnazała? przecież opieka posterylkowa nie jest jakaś mega skomplikowana :shake: Quote
Recommended Posts