Jump to content
Dogomania

PiSdZ - Likwidacja PSEUDOHODOWLI pekińczyków (Otwock) Opisy, str. 11,12

Recommended Posts

Posted

spokojnie, ja czekam cierpliwie, przypominam tylko że czekamy na zdjęcia osobne i info trochę i gotowi do ogłoszeń jesteśmy
nie jest moim celem pośpieszać, tylko przypominam że czekamy na sygnał a zaczniemy ogłaszać ;)

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakich ogłoszeń ??????? To są chore zabiedzone psy, które muszą być pod obserwacją! W dodatku mają nieuregulowaną sytuację prawną więc nie mogą iść do adopcji takiej ot z ogłoszenia!

Posted

mam takie małe pytanie do zorientowanych w sprawie gremlinków(zupełnie poza dyskusją dotyczącą prowadzenia wątków, więc pewnie ono zginie w tłumie):
czy te 50 psów to były same dorosłe psiaki czy też były wśród nich szczeniaki-bo jakoś nie znalazłam o tym żadnej wzmianki ani tu ani na wątku kociego świata a w takim miejscu jak ta pseudo-tfu!:angryy:hodowla wydawało by się że szczeniaków też będzie trochę....

Posted

Na pierwszej stronie jest informacja, że środę zostaną wykonane badania USG psów odebranych w drodze interwencji. O ile dobrze rozumiem to chodzi o dzisiejszą środę ze względu na ciężki stan psów. Czy badanie się odbyło? A jeśli tak to jak przedstawiają się wyniki poszczególnych psów? Co wykazały badania? Czy są stwierdzone i w jakiej ilości ciąże??

Posted

xxxxxxxxxxxxxx
to wszystko jest strasznie przykre ,te psy przeszły już swoje piekło na ziemi i bardzo chcę wierzyć że jest im lepiej ,że nie dzieje się krzywda ,że są leczone ,dobrze karmione ,trzymane w ciepłych ,schludnych pomieszczeniach ,że ktoś je głaszcze ....tylko tyle ,a może aż tyle.
Nie byłam w domu u tego człowieka ale koło domu, widziałam te psy wypuszczone na zewnątrz,widok przerażający wręcz porażający....:-(

Posted

PiSdZ dziala profesjonalnie i blyskawicznie. Nie czeka, nie obnosi sie ze swoimi zamiarami, nie pisze po urzędach . Jedzie i robi swoje . Popieram takie dzialanie, ponieważ jest to sposób praktykowany rownież z naszym przypadku i daje to nalepszy skutek. Znam takie organizacje, ktore czekają, gdybają a w tym czasie psy sa mordowane i sprawa upada z braku dowodów. Moje kontakty z PiSDz są jak najbardziej poprawne, nigdy mi nie odmówili pomocy !

Posted

[quote name='gagata'] I to jest wszystko,co mialam do powiedzenia w tej sprawie.

dziękujemy za uwagę w takim razie:diabloti:

[quote name='Gosiapk']... tylko zróbice listę ludzi chętnych brać pieski na DT, na dogo znajdzie się takich przynajmniej kilka!

masz namiary na takowe domki???? bardzo chętnie skorzystam!
a ja zapytam jeszcze...moze się powtórzę....komu przywieźć takie zwykłe wiejskie kundle, które potrzebują dt????? no przeciez tyle ponoc było tych domów dla pekinów to może zechcą zabrać te nasze swietokrzyskie wypierdki skoro ta niedobra organizacja PiSDZ nie chce uszczęsliwic tych domków gremlinsami?

Posted

Koci Świat ma bardzo dobrze prowadzony wątek, ale to chyba nie jest casting na najfajniejszy wątek na dogo?

W Kocim Świecie 20 psów jest w jednym miejscu i jak się doczytałam, opiekę nad nimi sprawuje 6 osób.

Dzięki temu jest podział obowiązków - jest komu myć i strzyc psy, jeździć do różnych specjalistów w różnych klinikach, koordynować bazarki i allegro, pilnować wątku, robić i wstawiać zdjęcia. Brawo, świetna robota! :multi:

Natomiast 30 psów pod opieką PiSdZ jest rozsianych po domach tymczasowych, a kto ma choć kilka zwierząt 'u ludzi', wie jak często ciężko doprosić się o zdjęcia, czy relacje.

Ludzie mają swoje życie: praca, rodzina, do tego czasochłonna opieka nad takim biednym, schorowanym tymczasowiczem - jeżdżenie po weterynarzach, podawanie leków, pielęgnacja, nauka czystości, sprzątanie brudów.

Spróbujcie zrozumieć, a nie od razu oceniać. Bo pierwszym rzucić kamień jest bardzo łatwo... zza monitora.

AKCJA PEKIŃCZYK to tylko jedna z wielu, przeprowadzonych ostatnio przez Grzegorza. Ledwo skończył tam, już jechał przez pół Polski, by odebrać kucyki w strasznym stanie na moim terenie.

PiSdZ nie prowadzi schroniska, nie ma możliwości gromadzenia zwierząt w jednym miejscu. Bazuje na wolontariuszach, domach tymczasowych, a co za tym idzie, nie ma odebranych zwierząt pod bezpośrednią pieczą, nie może robić fotek na zawołanie i zdawać relacji 'z życia pieska'. Cierpliwości, proszę.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Czy będą te pekińczyki oddawane do DT czy DS?

Będą. Nie wytrzymałam atmosfery na wątku i zadzwoniłam do Grześka Bielwaskiego. Otrzymałam informację że wszytskie psiaki są po jego opieką.

Są chore i wyniszczone dletego też na tą chwile nie będą przekazywane do dt bo On chce żeby wszystkie psiaki były leczone przez jednego weta. Psiaki na dt bedą oddawane po leczeniu jak i sterylkach (o ile ich zdrowie na to pozwoli).

Zdjęcia i filmiki będą. Prosił o uzbrojenie się w cierpliwość! Są w przygotowaniu razem z opisami psiaków.

Ludzie nabierzmy wspólnie pokory trochę. Trzeba zrozumieć sytuację innych. PiSdZwT na prawde zapiepsza jak tylko może. Nie ma tylko na głowie 30 pekińcxzyków ale też z 15 psów u siebie na miejscu i interwencje. Grzesiek otrztymał dzisiaj 60 zgłoszeń z prośbą o interwencje :roll: a to też cza zajmuje... i na dodatek JA MU TEZ UKRADŁAM 5 MINUT Z TEJ DOBY COBY ZASPOKOIĆ SWOJĄ CIEKAWOŚĆ I PODZIELIĆ SIE TĄ INFO Z WAMI.

Posted

żadko wchodzę na to forum, własnie ze wzgledu na walke z osobami, które pomagaja, zawiść - moze o zainteresowanie mediów?
Psy zostały uratowane, jesli ktoś ma niedosyt informacji to nic prostszego jak zadzwonić do P. Grzegorza i spytać. Ale widocznie rzucanie na niego podejrzeń i oskarżanie o brak kompetencji jest łatwiejsze.
On jest praktycznie 20 godz. na dobę na interwencjach a częśc ludzi na tym forum siedzi przed kompem i wypisując bzdety leczy kompleksy.
Ja też zadzwoniłam i się dowiedziałam się tego czym byłam zainteresowana. wiem, że wszystko jest w jak największym porządku. Kto chce pomóc, pomoże i nie bedzie tracił czasu na retoryczne pytania.....wiedząc że P. Grzegorz nie ma nawet czasu napisać słowa bo ratuje inne zwierzęta.
Jak nie chcecie pomagać to nie róbcie chociaz szkód, tu chodzi o zwierzaki a nie o Was.
Panie Grzegorzu powodzenia.

Guest Elżbieta481
Posted

Przepraszam,że się wtrącę,ale widzę,że na tym wątku zebrały się osoby doświadczone,mądre,przedstawiciele bezinteresownych organizacji prozwierzęcych.Bardzo proszę o zajrzenie na wątek:
Mają dom, ale potrzebuja pomocy - Dogomania Forum
Może coś doradzimy dziewczynie zanim psa zatłuką bejsbolem.
Też tam będę.Elżbieta

Posted

czy możemy się dowiedzieć czegoś o pieskach?

Może trzeba pomóc w ich kompaniu, czesaniu, obcinaniu pazurków. Jeśli peski przebywają w okolicach Warszawy, to chętnie pomogę jutro i pojutrze!

Posted

[quote name='Gosiapk']Czy moja pomoc w ten weekend będzie potrzebna, czy nie?

Proszę o odpowiedź.

Gosiapk - psiaki są pod opieką PiSDZ...a ta organizacja jest z rejonu wielkopolski...wiec jak chcesz pomóc? pojedziesz do Trzcianki? z resztą zadzwoń proszę do p. Grzegorza i zapytaj, albo do Weronii;)

Posted

andzia69 napisał(a):
Gosiapk - psiaki są pod opieką PiSDZ...a ta organizacja jest z rejonu wielkopolski...wiec jak chcesz pomóc? pojedziesz do Trzcianki? z resztą zadzwoń proszę do p. Grzegorza i zapytaj, albo do Weronii;)

Organizacja jest z okolic Poznania, ale psy są pod Warszawą.

Posted

Prosilabym o numer konta dla zagranicznych przelewow , Weronia ,jak bedziesz , to prosze podaj .
Te malenstwa nie maja na szczescie pojecia co tu na watku sie dzieje i to lepiej dla nich .W sumie dalismy sie poniesc emocjom wszyscy , ale pamietajmy ,ze te kruszyny nie maja nic wspolnego z tym kto kogo lubi i dlaczego .Im jest to obojetne .One chca tylko byc wyleczone , pojesc sobie , byc glaskanym i tyle .Aby wlasnie im te opieke zapewnic ,potrzebne jest wsparcie .Wsparcie ,a nie ataki , nie dzialanie na komando .Ludzie sie dwoja i troja by o te maluchy zadbac i widocznie im naprawde czasu brak na pisanie o tym co w ciagu dnia przy nich zrobiono , bo po calym dniu orki ,na pewno sa tez zmeczeni .Osobiscie wole pozniej te info otrzymac niz natychmiast kosztem wlasnie opieki nad tymi psami . Sama wiem co to znaczy opieka nad chorymi psami po przejsciach i wiem jak to u mnie bywa ze zdjeciami .Wiem tez jak dlugo czasem czekam na zdjecia z nowych domow i to rozumie .
Niesmaczne wypowiedzi tu na watku z pewnoscia nie pomogly w przekazywaniu informacji o tych pieskach ,bo gdy ktos mialby o sobie takie rzeczy czytac ,to odpowiedzialby?? My jestesmy wszyscy tylko ludzmi , prawda??

Prosilabym po moim poscie nie wypisywac znow pytan co ,gdzie i jak i dlaczego ?? Ja nie wiem i tyle ,ale nadal ufam . Cierpliwie poczekam i nie ponaglam .

Bardzo prosze moda o oczyszczenie tego watku .

Posted

[quote name='niufek']
Bardzo prosze moda o oczyszczenie tego watku .

[quote name='andzia69'] i tym samym chciałabym poprosic moda o zamknięcie tego wspaniałego, kolejnego wątku, który jak magnes przyciąga ...

Witam.
Przychylam się do prośby niufek - czyścimy wątek.
Jakoś osobiście nie przepadam za zamykaniem wątków - zwłaszcza tych, które "przyciągają jak magnes" z tego czy innego powodu. Mimo wszystko uważam, że każdy ma prawo zabierać głos w temacie który go interesuje - a dyskusja ma jak najbardziej sens mimo tego że czasem poruszane kwestie odbiegają od głównego tematu wątku.

Pozdrawiam.

Posted

Wątek już po zmoderowaniu.

Trochę "statystyki":
Przed moderacją wątek miał 28 stron - po moderacji 10 stron.
Przed moderacją na wątku było 271 postów - po moderacji jest (w tej chwili) 95 postów więc jak łatwo obliczyć usunęłam 176 postów.

W związku z tym prosiłabym o wypowiadanie się już tylko w temacie wątku. Prosiłabym również o merytoryczne wypowiadanie się w tym temacie a nie wypowiadanie się tylko po to żeby się wypowiedzieć.

Uprzejmie informuję, że od tej pory każdy post, który uznam za nie związany z tematem będzie usuwany "automatycznie" czyli już bez powiadamiania na zielono o tym, że wątek znów będzie moderowany.

Pozdrawiam.

edit
Po przeczytaniu od nowa całego zmoderowanego już wątku usunęłam jednak jeszcze jeden post. W związku z tym musiałam poprawić "statystykę".

Posted

O Matko!
Jakie biedne psiaki.

O Boże jak to dobrze że uratowane, kto może niech pomoże. Cudownie, że uratowane. Czapki z głów, moherowe berety również. Cudownie że istnieją tacy ludzie co ratują.

Posted

[quote name='Gosiapk']Czy moja pomoc w ten weekend będzie potrzebna, czy nie?

Proszę o odpowiedź.

Kto Ci ma udzielić odpowiedzi????
Przeczytaj poczatek wątku. Wszystko jest opisane.
30 psów pojechało do Trzcianki (daaaaleko za Poznaniem)
20 jest w okolicach Warszawy chyba w Kocim świecie.
Pisały stamtąd dziewczyny, że nie mają czasu klikać i w ogóle tu mało na razie piszą. PISAŁY TO PROSZĄC O ZROZUMIENIE. Nawet z odbieraniem telefonu jest problem, i z NIEZAPOWIEDZIANYMI WIZYTAMI.

Ale dały kontakt do siebie i opisały jak się kontaktować.
Czy na prawdę nie możesz przeczytać tych kilku postów, bo po moderacji na prawdę tego niewiele jest...
Nas nie pytaj, PYTAJ KONKRETNE OSOBY, KTÓRE MAJĄ PSY POD OPIEKĄ.

Prawdopodobnie pomoc się przyda, ale trzeba pytać u źródła.

Posted

A wiecie co, była u mnie sąsiadka. Taka starsza prawie 80-letnia Pani. Bała sie podejść do komputera. Ale wiem, że KLAN ogląda, a tam taka gosposia co "emajlować" ostatnio zaczęła ucząc się od córek swoich Państwa. No i to ją przekonało. Ona kocha małe pieski. No i pokazałam jej temat i wiecie co powiedziała "O Boże jakcy wspaniali ludzie, a ta Pani Weronia jak Matka taka cudowna".

Nooo musiałam to opisać aby dać dowód że jest super, hiper itd.

Ludziska przecierz PSiZd naprawdę zarobiony. Zobaczcie aukcja zrobiona na pieski i te z Kociego i te z reszty świata plaskaczy. Wszystko jest OK. Jak nam potrzeba czegoś bo boli,, bo sedzi bierzemy AMOL. Oni tez potrzebują takiego "amolu" znaczy wszystkiego. To proste jak rogal.