teacherka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 16 lutego 2009 odeszła ode mnie za TM moja ukochana, jedyna, cudna Aurusia. Kochałam Ją bardzo. Gdy umierała powtarzałam: NIGDY WIĘCEJ! Ale tak tęsknię do zapachu Jej ciałka, do dotyku Jej nóżek, do obecności długowłosej piękności jamniczej w domku, że NIGDY WIĘCEJ zmieniło się w NATYCHMIAST DRUGA JAMNICZA MIŁOŚĆ. Przeszukałam każdą chyba hodowlę jamniczą w Polsce (i nie tylko). Za radą mądrych ludzi z Dogomanii brałam pod uwagę tylko zarejestrowane hodowle. Byłam nawet w związku kynologicznym. Nie było łatwo, bo poszukiwałam (i poszukuję) jamniczki długowłosej standard. I oto z nadzieją dla mnie pojawiła się hodowla DAGI DOG. I właśnie dzisiaj (22.03.09) jest randka potencjalnych przyszłych rodziców mojej psiej córeczki (oby się poczęła :oops:), BO JA JUŻ JĄ KOCHAM:oops:. Quote
**Villemo** Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Przykro mi z powodu śmierci Twojej Aury-tak niestety jest,że musimy "przeżyć" swoje psy... Wiem co znaczy miłość do rasy bo ja się zakochałam w ASTach:loveu: A nie myślałaś o adopcji-tyle jest bid do uratowania... Quote
teacherka Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Ja nic "innego" nie robię od ponad miesiąca tylko kilka razy dziennie zaglądam i czytam o tych nieszczęściach. Mając przez ponad 10 lat pieska, nie miałam pojęcia, że sa takie psie dramaty!:angryy: Czekam właśnie na długowłosą jamniczą piękność. :oops:Dzisiaj właśnie ma się począć. :oops:Ale Dogomania wiele mnie nauczyła. Wiem, co to pseudohodowla i znaczenie sterylizacji. Jestem nauczycielem i opwiadam dzieciom o tych problemach i tragediach w szkole. Może zaszczepię w nich miłość do zwierząt. Quote
**Villemo** Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Wiesz co ja też od zawsze byłam miłośniczką psów.Jednak też dopiero na Dogo dowiedziałam się tak naprawdę co się dzieje w naszym kraju:shake: Koszmar,po prostu koszmar...:-( Quote
teacherka Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Jamnicza randka udała się.:multi: Za 4 - 5 tygodni okaże się, co dalej :oops:. Auruniu, Ty i tak zawsze będziesz numerem 1. Ptencjalni rodzice:loveu: Matka Fabiola Słodki Urwis Ojciec Bo of Ivy's Hill - Dagi Dog. Quote
teacherka Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Przenoszę wątek do Grupa 4 Jamniki krótko-, długo- i szorstkowłose. Tu jest jego miejsce. Przepraszam :oops: Quote
Recommended Posts