Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marta23t napisał(a):
Lilmo jesteś wielka:loveu: dzięki Kochana!!!

kurde jak wstawić banerek:oops: nigdy się nie nauczę:shake:

Naprawdę nie ma za co :oops: Cieszę się, że chociaż w taki sposób mogę pomóc.

Postaram się w skrócie wyjaśnić w jaki sposób wstawić banner, ale nauczycielka zawsze ze mnie była kiepska, więc nie wiem czy coś z tego wyjdzie ;)

Najpierw musisz kursorem zaznaczyć bannerek z mojego postu ( tak aby zrobił się jakby niebieski ) i kopiujesz. Następnie klikasz u góry strony "Panel Użytkownika", a następnie po lewej stronie są opcje ustawień i należy wybrać " Edytuj Sygnaturę". Pojawia się okienko takie jak przy pisaniu wiadomości i po prostu wystarczy wkleić banner i zapisać.

Posted

Aura dzisiaj jest w nastroju zabawowym, przywitała mnie niesamowicie radośnie, tarzała się, pozwalała się łaskotać, ale cały czas dawała mi do zrozumienia, że już możemy otworzyć tą puszkę, którą przyniosłam :evil_lol:.

Posted

zabrałam dziś Aurorke do siebie na tymczas :p

mała już wykąpana, widać że w domu nigdy nie była, z pakiem dogaduje sie świetnie już razem kota pogoniły :angryy:

powiedzcie tylko czy czeste posikiwanie - robi to bardzo często to może byc tylko znaczenie, czy może wynikać ze stresu ?

Boje się zeby nie miała jakiś problemow z nerkami, ale mam wrazenie ze sika na wszystko co psem lub kotem pachnie, zupelnie jak piesek a nie suczka

Posted

Moja Nokia jak wychodzi na spacer to robi siku ze 100 razy i to w takicj miejsach gdzie wyczuje jakieś psie zapachy, więc mimo, że jest suczką to także znaczy teren, ale ona chyba ma coś z psa, bo jak siusia to podnosi lekko jedną nogę :evil_lol: A czy Aurorka do tego dużo pije? Moja Tinka także dużo siusiała, ale przy tym wypijała litry wody, jak się okazało była to cukrzyca. Niestety przegrała z nią walkę w okropnie krótkim czasie :-(

Posted

jesteś Kasia wielka:loveu:
a to że sika-nic jej nie jest. moje psy też posikują i znaczą / tzn. suczki/. zawsze w nowym miejscu jest ze 100 razy siku. a jak moja doszedł do nas nowy pies to Popi sikała za dziesięciu.:cool3: monie jej szybko- załapie o co chodzi i będzie ok. pies ze stresu w nowym miejscu znaczy a ona wiele przeżyła:shake: napisz koniecznie jaka jest, jak się zachowuje, jak w kąpieli...wszytsko napisz błagam:oops::evil_lol:

Posted

narazie nic nie wypiła i nic nie zjadła - chrupek, chce wcinac tylko parówki

martwi mnie fakt ze wcale nie jest zainteresowana człowiekiem, jeszcze takiego ignoranta ze schroniska nie mialam, mozna ja wolac na ogrodzie i wolac w domu i nic, a kazdy poprzedni psiak ze schronu wrecz błagał o kontakt, do tego chce gonic koty i ani razu nie usiadła nie połozyla sie tylko biega i biega i weszy :diabloti:

w polowie drogi ze schronu musiala ja niesc bo zaparla sie i ani rusz

no i jutro mam ciezki egzam, a ona mnie tak roprasza bo samej jej nie zostawie a ona mi biega w jedna druga w jedna i druga, normalnie cos na uspokojenie b jej trzeba

nic bedziemy pracowac z nia, tylko najgorsze ze ona czlowieka ma gdzies :shake:

Posted

też tak myślę a właściwiem mam nadzieję że szybko poczuje się bezpieczna i dojdzie do siebie,

a jutro chyba pojedzie sie pokazać jednej Pani :lol:

Posted

aha i przez cały długi week wieści od małej nie będzie, bo wyjeżdzam a małą zostanie pod opieka pozostałych domownikow, dopiero ewentulnie w poniedzalek, no chyba ze jutro na odwiedzinach Aurorka zostanie juz na zawsze ;)

Posted

dziś jeszcze czyszczenie uszek bo stan fatalny, obcinanie pazurkow bo długie az sie wykrecają, jednego bocznego ułamanego przy nasadzie, ktory już długi czas pewnie wisiał i raził mała, amputowałam i jest dużo lepiej ;)

wieczorem mała zmeczona znalazła swoje miejsce w domu, dostała tam kocyk, bo przeciez niech spi tam gdzie czuje sie bezpiecznie, alee spała do 3 w nocy, poznij ozywiona biegala po domku, zwiedzala w spokoju, ale ze do gory mam panele na korytarzu a ona szybko przebiera długimi pazurkami to budziła mnie co chwila tym bieganiem, zupelnie jakby 100 małych tupiacych stworkow biegało po domu

ale jest juz ogolnie lepiej, nad wszytskim mozna popracowac, kwestia czasu

Posted

Aurorka dalej u mnie, jest stan psychiczny już dużo, dużo lepiej. Przesypia całą noc grzecznie już bez zwiedzania domu.

Ze spacerami też już lepiej bo chodzi chętnie nawet na dłuższe przechadzki nad wartę, bo na początku stawała na ulicy i nie chciała iść ;)

teraz będę mieć troszkę więcej czasu pewnie więc może postaram się nauczyć jej jakiś podstawowych sztuczek - typu siad, zobaczymy jak zabawa będzie się jej podobać.

No a postrach na koty to jest straszny, moje chodzą po domu jak na szpilkach bidule :oops:

Supergoga może by jej sterylke zrobić teraz? Zawiozłabym ją do lubonia do tego swojego.

Przy okazji zrobię fotki i wstawię.
Nie poznacie malizny taka teraz ładna się robi, sierść już inna i spojrzenie takie bystre :diabloti:
Mama jej spacjalnie gotuje jedzonko bo za chrupkami i nawet za puszeczkami nie bardzo, woli domowe, to ma kurczaczka albo inne miesko z ryzem i marchewka na ladna siersc :loveu:

Posted

Saint z tym, że ja mogę wyjechać na cały lipiec - jeszcze nie jest pewne ale jak wyjade to chce aby miała już wszystko za sobą.

Zresztą chcialabym domku dla niej jak najszybciej aby się nie przywiązała za bardzo, wieki jej trzymac chociaz bym chciala nie moge, jestem dla niej tylko domkiem tymczasowym

Posted

domek tymczasowy ma niestety to do siebie, że może być domem tygodniowym, ale może być też rocznym.. ;)

Może dorzuciłabyś jej do tego jedzonka jakieś witaminy?

Posted

Linka napisał(a):
domek tymczasowy ma niestety to do siebie, że może być domem tygodniowym, ale może być też rocznym.. ;)

Może dorzuciłabyś jej do tego jedzonka jakieś witaminy?

Aurorka nie jest moim pierwszym psem na tymczasie więc zdaje sobie z tego sprawę....

jednak zależy mi na tym aby szybko znalazła dom, do schronu na pewno nie wróci, bo nie u mnie takie numery

witaminy miałam od Marty, teraz mała będzie dostawać to co Pako