Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Gejsza jest straszliwie wychudzona, na pewno ma chore serce, ma też bardzo zaawansowaną krzywicę, stoi na całych stopach, łapki są wykrzywione bardzo, ma obniżoną temperaturę, jest w stanie ciężkim.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Gabi jest śliczną tricolorową dziewczynką z białą łatką na karku, jest malutka waży 2 kg, jest wychudzona i tak jak pozostale ogólnie wycieńczona.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Ajsza w porównaniu z innymi suniami waży całkiem sporo po 2,6 kg, jej stan wydaje się w miarę w porządku.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Ferbiś to młody, dość duży w porównaniu z pozostała 20 chłopczyk, ma śliczne białe skarpetki na przednich łapkach, jest ogólnie wychudzony, ale we względnie dobrym stanie.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Jedna z dziewczynek w najcięższym stanie, jest skrajnie odwodniona, widać, że chyba się poddała - trzeba ją było najpierw ogolić, bo jej ciało było jednym wielkim kołtunem, dopiero doprowadzona do względnej higieny, dziś przechodzi szczegółowe badania, podejrzewamy ciąże martwą - jeśli podejrzenia się potwierdzą sunia będzie miała zabieg chirurgiczny; ma bardzo niska temperaturę, dostałą kroplówki i lekarstwa; wierzymy, że uda się jej wygrać walkę o życie.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Młoda sunieczka, wychudzona i wycieńczona, ale w zadowalającym stanie, oczka ma tylko nieznacznie podrażnione, uszy chore; ogólnie dość ruchliwa, na tle pozostałych wydaje się w dobrym stanie.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Koksik jest młodym samcem, jest strasznie brudny i skołtuniony, ma trochę chore oczy ale jego stan ogólnie jest zadowalający, oczywiście jak pozostałe jest wychudzony i wycieńczony.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Młoda sunieczka, we względnie dobrym stanie, bardzo się boi wszystkiego, jest wychudzona i odwodniona, ma lekki stan zapalny oczu i syf w uszach, ale to wszystko da się jakoś naprawić.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Czupurek jest największy z 20 piesków, które trafił pod opiekę KŚ z pseudohodowli, ma w miarę bujną sierść - choć raczej należy napisać miał, ilość wlepioną w sierść odchodów byłą ogromna, kołtuny przytwierdzone do skóry, piesek zostanie wygolony bo rozczesanie go i zadbanie o skórę przy takim zaniedbaniu jest niemożliwe.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Fruzia ma śliczne dropiate łapeczki, jako jedna z nielicznych ma w zasadzie zdrowe oczy, ma natomiast widoczną, duża przepuklinę, która będzie wymagała na pewno zabiegu chirurgicznego.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Tycia jest maleńka; Była w widocznej ciąży i bardzo źle się czuła, trafiła od razu na stół, wszystkie uratowane zwierzęta są w tak skrajnym stanie wychudzenia i wycieńczenia, że nie byłyby w stanie najprawdopodobniej ani donosić zdrowej ciąży, ani urodzić i przeżyć poród. Suni przy operacji towarzyszył anestezjolog bo malutka ma chore serce; na szczęście operacja przebiegła bez komplikacji i małą obudziła się w dobrej formie i nawet ku naszej ogromnej radości - pięknie machała ogonkiem do nas.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Egon nie widzi, ma też zaawansowaną krzywicę, prawie bezzębny, bardzo mały; waży poniżej 2 kg, Zobaczymy czy po tym jak odrośnie mu normalna sierść, a nie śmierdząca powłoka jaką ma obecnie okaże się białym czy kremowym chłopczykiem.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Gremlinka jest bardzo charakterystyczna i bardzo chora, ewidentnie ciężko chore serce, ma też niezwykły garb na pleckach, czeka ją mnóstwo badań ale wierzymy, że mała poradzi sobie i będzie jeszcze szczęśliwa.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Yoko jest maleńka i drobniutka, ma bardzo wystający języczek; przy pierwszym badaniu temperatura była podwyższona, sunia w czasie pobytu w lecznicy miała jakiś atak neurologiczny - być może padaczkowy a być może to wynik wyłącznie stresu i ogólnego wycieńczenia; Po dalszej obserwacji i badaniach będzie wiadomo coś więcej.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Otylka jest maleńka i drobniutka, pierwsze badanie wypadło w miarę pomyślnie, temperatura w normie, ogólne wyniszczenie i wychudzenie, owrzodzenie rogówki w obu oczkach.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Czika jest sunieczką w wieku najprawdopodobniej średnim, ma wrzody na oczkach, jest tak jak pozostałe odwodniona i wychudzona, waży 2,15 kg.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Suzi ma zaledwie kilka ząbków, jest w złym stanie, widać, że miała biegunkę, ma obniżoną temperaturę, waży poniżej 3 kilogramów, jest bardzo wychudzona.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Dyzio to młody samiec, w porównaniu ze stanem pozostałych 20 piesków z pseudohodowli jest we względnie dobrej formie. Na razie zdiagnozowane lekkie kłopoty z oczami, ogólne wychudzenie, sieść w fatalnym stanie; Jak tylko stan zdrowia pozwoli piesek zostanie wykastrowany i będzie szukał nowego domku.
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Luna jest bardzo drobna, na dzień dzisiejszy waży 1,8 kg jest bardzo wychudzona, prawie bezzębna, jednak i tak jej stan w porównaniu z pozostałymi jest w miarę zadowalający.
Panca Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 obejrzalam wszystkie zdjecia i rycze.....mam nadzieje ze uda sie uratowac te biedactwa....tak jak obiecalam rozeslalam maila z prosba o pomoc i mam nadzieje ze takowa przyjdzie ...wstrzasajace to .....:placz::placz::placz:
bugsik Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 kolejna aukcja na te biedne maleństwa Pekińczyk i z pseudohodowli błagają o pomoc !!! (591943775) - Aukcje internetowe Allegro
astra Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Przelałam 100 zł na Koci Świat na Pekinki, w tym tygodniu rozliczę PIT to jeszcze to wpadnie na KŚ. Poproszę jeszcze siostrę może jej uda się przelać jeszcze coś. Sama mam czarną pekinkę i moja mama ma dwa pekinki kocham je ponad życie i serce mi pęka bo inaczej pomoc nie mogę. Sama mam 2 psiaki malutkie dziecko i pracę na pełen etat, może po pensji uda mi się jeszcze coś przelać.
sonikowa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Na czym polega wirtualna adopcja? Właśnie szukałam tego na dogo, bo tak sobie pomyślałam, że przy takiej masie pekinków dobrze byłoby gdyby obok wpłat ogolnych psiaki miały tez swoich opiekunów w sieci.. czyli osoby, ktore dbałyby przede wszytskim o tego jednego psiaka.
sonikowa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Gosiapk napisał(a):Gremlinusia jest kochana! Ze względu na jej choroby pozwoliłam sobie objąć ją adopcją wirtualną. Pozostałe pieski także czekają na swoich wirtualnych opiekunów. To wydatek tylko 30zł miesięcznie!!! Własnie o to pytałam ;-) Jakie są zobowiązania wirtualnego opiekuna? bardzo bym chciała przygarnąć któregoś malucha, niestety moje psy mi to uniemozliwiają, więc może wirtualnie...
Recommended Posts