Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się, że Bogarka będzie. Będę miała więc sposobność osobiście podziękować Jej za piękne zdjęcia z Soskut (klubowa) na Węgrzech.

Ja będę, tradycyjnie, z 4 baskami. Może dojadą moje 2 koleżanki (też z baskami) z Rosji. Zobaczymy. Sędziów mamy następujących - p. Mariola Semik, p. Ewa Pyrchała i p. Peter Harsanyi/Węgry. Ten ostatni sędzia sędziował nas w m. Dombovar/Węgry i naprawdę namieszał w moich maluchach. Dlaczego? Bo rasę zgarnęła moja najmłodsza suczka, zostawiając w tyle takie uznane sławy jak Felka i Farik!!! Niesamowite.
Pzdr.

Posted

Elitesse napisał(a):
wysłąłąm dziś zgłoszenia - priorytetem - mam nadzieje ze dojda !
czy ktos sie orientuje czy z dworca PKP jest bardzo daleko na teren wystawy ??

hmmm, daleko to może nie jest ale na piechotę to nie polecam ;)
z dworca jest dobre połaczenie tramwajowe (chyba z 5 tramwaji tam jedzie)

Posted

Elitesse - a nie liczy sie data stempla?
Ja wyslalam przez internet, ale jeszcze nie doslalam kopii rodowodu, a juz potwierdzili, ze przyjeli. No ale w koncu tam jestemy zarejestrowani 8)

Jesliby isc jakimis skrotami to moze i nie jest tak daleko, ale z psem i calym majdanem na piechotke to nie bardzo.

Posted

Witam!
Z Dworca Głównego to na piechote nie polecam-w Centrum Krakowa są(będzie jeszcze gorzej)remonty.Połączenie bezpośrednie z przystanków MPK(tramwajowe):4,5,10,15-w kierunku Nowej Huty,autobusem sie nie dostaniecie.Od Dworca wysiada sie na siódmym przystanku o nazwie AWF(wystawa jest na terenie Akademii).Autem należy kierować sie w strone al.Jana Pawła II(park AWF),od strony Warszawy-al.29-go listopada,Lublańska,Młyńska,Meissnera--->al.J.P.II,od Katowic-Opolska,Lublańska,Młyńska,Meissnera--->al.J.P.II
Jak ktos bedzie chciał dowiedzieć sie jak dojechać-pisac postaram sie pomóc.Pozdrawiam.

Posted

Zalezy jaka ulga: gminna czy ustawowa 8)
Dawno nei jezdzilam tramwajem, ale o ile sie nie myle kosztuje 1.25 studencki (ustawowa znizka obejmuje studentow i kombatantow 8) jak skoncze studia to chyba poczuje sie kombatantem 8) ) i 1.35 ulgowy gminny. Dla psa to chyba jak za bagaz czyli caly bilet za 2.50.

Posted

Ale tam maja stare tramwajki w tym Wroclawiu - wczoraj tam bylam i wszystkie, ktore widzialam byly jakies takie... hmmm... zdezelowane :roll:

A tak apropos, Darek, autobusem nie? Nie jezdze miejska komunikajca, wiec nie jestem w tym biegla, ale przeciez tam niedaleko, mniej wiecej w okolicy skrzyzowania z meissnera jezdzi 124 - kiedys chyba jezdzilo przez dworzec, a od Meissnera to juz rzut beretem na awf...

Posted

Witam!
Golden-owszem 124 można-mozna też i 424 8) ALE nie dojedzie sie pod samą Akademię,a tramwaj przejeżdża.No więc tak 8) -oba te autobusy kończą trasę na os.Wieczysta-stamtąd należy kierować sie w strone Parku Lotników Polskich(AWF)w którym często z Collinem bywam,ale to tak na marginesie.Park jest bardzo duży i pies po drodze może załatwić swe potrzeby 8) .Z biletami MPK to jak już ktoś napisał-dla psa należy kupić normalny,chyba,że pies jest trzymany na kolanach,to sie za niego nie płaci,oczywiście na smyczy i w kagańcu :wink: Podaje linki do ceny biletów:
http://www.mpk.krakow.pl/s.php?p=2+36+38
http://www.mpk.krakow.pl/s.php?p=2+36+46
..."Pasażerowie mogą przewozić w pojazdach zwierzęta oraz bagaż podręczny, jeżeli istnieje możliwość takiego umieszczenia ich w pojeździe, aby nie utrudniały przejścia i nie narażały na zanieczyszczenie odzieży innych pasażerów, nie ograniczały widoczności kierującemu pojazdem oraz nie zagrażały bezpieczeństwu ruchu...."
"Nie podlega opłacie przewóz:zwierząt małych, trzymanych na rękach,
Podlega opłacie przewóz:psów, jeżeli posiadają kagańce i trzymane są na smyczy oraz innych zwierząt umieszczonych w koszach, klatkach itp., w sposób zabezpieczający przed wyrządzeniem szkody,
Osoba przewożąca psa ma obowiązek posiadania w trakcie przewozu ważnego zaświadczenia potwierdzającego zaszczepienie psa przeciwko wściekliźnie.
Pasażer odpowiada za zanieczyszczenie pojazdu lub uszkodzenie jego urządzeń i wyposażenia oraz za szkody lub obrażenia odniesione przez współpasażerów (np. pogryzienie przez psa) powstałe w związku z przewozem bagażu podręcznego lub zwierząt.
Bagażu i zwierząt nie wolno umieszczać na miejscach przeznaczonych do siedzenia."
To zacytowane zdania z regulaminu MPK Kraków S.A. :roll:
Co do taboru-owszem bilety są drogie,ale za to komfort jazdy jest lepszy-coś za coś.
Jak ktoś czegoś nie wie,to pisać.Pozdrawiam

Posted

golden_owner napisał(a):
Ale tam maja stare tramwajki w tym Wroclawiu - wczoraj tam bylam i wszystkie, ktore widzialam byly jakies takie... hmmm... zdezelowane :roll:

...

niom niestety ale za to autobusy prawie wszytkie nowe :) miasto od kilku lat rozpisuje przetargi na nowe tramwaje ale zawsze cos nie wychodzi, przewaznie te testowane sie nie sprawdzaja albo cos...ale mam nadzieje ze juz niedlugo beda nowe i wygodne :) w koncu obecny prezydent wrocka to wspanialy facet i stara sie jak moze aby miasto pieknialo :)