Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ofcaa napisał(a):
witam
czy jakas dobra dusza ma miejsce na sobote dla jedniej osoby bez psa,dokladka do paliwa oczywiscie 8) nie zajmuje wiele miejsca a samej pociagiem mi sie nie chce jechac.aha,trasa warszawa-krakow-warszawa
pozdrawiam iwona

ponawiam prośbe :roll:

Posted

Złośnica&LUGER napisał(a):
my też... :wink: i jakie ładne w tym roku...kolorowe to potwerdzenie.

No nie? sam byłem w szoku :lol: tyle, ze u mnie jak zwykle przekecili imie psa :lol:

Posted

Flaire napisał(a):
Asiaczek, a ja wczoraj przeczytałam, że Basenji to terier! Wiesz coś o tym? Toż my kuzynki! :wink:

Zgadza się. Mniej znana nazwa basenji to "terrier z Konga". Tak więc, witaj kuzynko!
Pzdr.

Posted

Wam to dobrze... ja mam wrażenie, że tak dawno zgłaszałam na Kraków, że już zapomniałam kiedy to było - a potwierdzenia i nr startowego nadal nie ma... a tu już wtorek...

Pozdr.

Posted

Ja zgłosiłam moje 4 baski + 3 baski koleżanki z Rosji. A potwierdzenie dostałam tylko dla jednego psiaka z Rosji.

Czy naprawdę tak trudno wsadzić wszystkie 7 potwierdzeń do jednej koperty i wysłać jednym kopem? Tym bardziej, że prosiłam, aby tak zrobiono, bo Natalia przyjeżdża trochę wcześniej do W-wy i mogłaby się minąć z potwierdzeniem. Uznano moje racje, ale i tak zrobiono po swojemu. No cóż. Nie moim zadaniem jest dbanie o finanse O/Kraków.
Pzdr. i czekamy na dalsze potwierdzenia.

Posted

No, kwity znalazlam i chyba juz wiem na czym blad polega :evilbat:
Na KP mam potwierdzone, ze wplacilam, ale do tego dostalam jeszcze jakas jedna kartke, na ktorej jest napisane "razem 0zl" - czyli pani, ktora przyjmowala pieniadze pewnie tego nie zaksiegowala :evilbat:
A ja, durna, myslalam, ze jak wplace w oddziale to bedzie mniejszy problem niz z potwierdzeniem przelewu wyslanego przez internet :evilbat:

Ale teraz pytanie za 100 punktow: czy Krakow tez ma stare potwierdzenia (a smiem watpic, w sumie ten gustowny, rozowy kolor i nawet jakis copyright moga swiadczyc o tym, ze sie postarali i wydrukowali nowe), czy tez trzeba miec jakies durne swiadectwo zdrowia - zainteresowanych odsylam do lewego gornego rogu potwierdzenia. I skad ja mam takie swiadectwo wziac jesli powiatowy wet patrzyl na mnie jak na kosmitke jak chcialam od niego takie swiadectwo przed Katowicami (zupelnie niepotrzebne zreszta)?

Posted

Kraków zawsze wymaga takiego zaświadczenia. Każdego roku wypisuje je mój powiatowy lekarz weterynarii. Wydawało mi się, że jak mamy paszport to takie zaświadczenie nie będzie potrzebne.

Posted

Ja zawsze na wszytskie wystawy w Polsce wchodze tylko na książeczke zdrowia i nigdy nie mamy problemu - a w krakowie wystawiamy sie od 4 lat.

Posted

Poniewaz wybieram sie tam w celu uprzejmego wyjasnienia :evilbat: ze jednak zaplacilam i nie zamierzam wydac kolejnych 90zl na te wystawe, to przy okazji zapytam o to zaswiadczenie.

Matrix, nie wiem ktory powiat Cie obejmuje, ale u powiatowego weta w Wadowicach dowiedzialam sie, ze nie dostane takiego zaswiadczenia, bo tego juz nie wystawiaja.

Posted

Ale na potwierdzeniu nie pisze,że to ma byc urzędowe świadectwo zdrowia psa.....więc powinno wystarczyć od weta...
Musiałabym chyba wziąć dzień urlopu,żeby złatwić urzędowe :evil:

Posted

[quote name='mausa']Asiaczku podaje link do wykazu przyjętych psów i jeśli psy Twojej koleżanki są przyjęte to pakuj manatki i wio do grodu Kraka, a na miejscu dostaniesz resztę papierków :wink:
http://www.krakow.zkwp.pl/krakow/wyst2005/wykaz.doc
Dzięki za pomoc. Jesteśmy i jedziemy. Ale zawsze przyjemniej, jak organizatorzy wykonają swój obowiązek i uprzejmie poinformują nas, że nasze psiaki zostały przyjęte, prawda? :wink:
Pzdr.

Posted

Znowu wraca temat "urzędowych " zaświadczeń o stanie zdrowia naszych psiaków. Otóż informuję Was, że takich zaświadczeń już się nie wydaje, bo nie ma do tego podstawy prawnej. I żaden oddział nie ma prawa żądać od nas takiego świstka. Jest za to paszport z aktualną wściekłością.
I to wszystko.
Pzdr.

Posted

cytuje z potwierdzenia :
pkt 2 : Przy wejściu na teren wystawy należy przedstawić aktualne świadectwo szczepienia psa przeciwko wściekliźnie oraz AKTUALNE ŚWIADECTWO ZDROWIA PSA.

Sami widzicie, że celowo zaznaczyli dużymi literami, że zyczą sobie zaświadczenie o stanie zdroiwa psa czyli ma się rozumieć od "osobistego"weta :lol: Ciekawa tylko jestem czy ktoś to będzie sprawdzał :evil:

Posted

No właśnie. Ja też nie dostałam. Oj, i chyba wydaje mi się, że do dnia wystawy nadal nie będę miała potwierdzenia.... Taką mam pewną pewność :wink:
Mausa - dobrze myślę?
Pzdr.