Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Weszłam dzisiaj na stronę Związku Kynologicznego w Krakowie i jest tam podana planowana obsada sędziowska. Oto ona:

Sędziowanie grup / Division of groups

25.06.2005 (sobota/Saturday) - grupy/groups: 2, 4, 5, 7, 9

26.06.2005 (niedziela/Sunday) - grupy/groups: 1, 3, 6, 8, 10

Planowana obsada sędziowska / Judges

--------------------------------------------------------------------------------

Grupa 1

Group Ewa Bukład (PL)

Peter Harsanyi (H)

Iwona Magdziarska (PL)

Mieczysław Mateja (PL)

Mariola Semik (PL)

Piotr Śliwka (PL)

Luis Pinto Teixeira (P)

--------------------------------------------------------------------------------

Grupa 2

Group Andre van den Broek (NL)

Ewa Bukład (PL)

Ety Goor (ISR)

Andrzej Kot (PL)

Magdalena Kozłowska (PL)

Zvi Kupferberg (ISR)

Dorota Pawlikowska-Rosół (PL)

Anna Rogowska (PL)

Andrzej Stępiński (PL)

Andrzej Szutkiewicz (PL)

Piotr Śliwka (PL)

Luis Pinto Teixeira (P)

Salvatore Tripoli (I)

Grupa 3

Group Hans Müller (CH)

Zygmunt Jakubowski (PL)

Magdalena Kozłowska (PL)

Marina Ostrovskaja (RUS)

Aneta Sobkowska-Dopierała (PL)

Grupa 4

Group Yochai Barak (ISR)

Stefan Stefik (SK)

Grupa 5

Group Peter Harsanyi (H)

Ewa Pyrchała (PL)

Mariola Semik (PL)

Grupa 6

Group Yochai Barak (ISR)

Stefan Stefik (SK)

Dorota Witkowska (PL)

Grupa 7

Group Hans Müller (CH)

Dorota Witkowska (PL)

Grupa 8

Group Zvi Kuperberg (ISR)

Andrzej Stępiński (PL)

Salvatore Tripoli (I)

Grupa 9

Group Zygmunt Jakubowski (PL)

Marina Ostrovskaja (RUS)

Aleksandra Świsulska (PL)

Grupa 10

Group Andre van den Broek (NL)

Wiesława Misterka-Kluska (PL)

Młody Prezenter / Junior Handling

Sobota / Saturday - Aneta Sobkowska-Dopierała (PL)

Niedziela / Sunday - Ety Goor (ISR)

Wybiera się ktoś??

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
hmmm... obsada dla nas super, ale troszke daleko :roll: ... no ale, nigdy nic nie wiadomo :wink: ... tylko, kto wymyślił, że gr. IX w sobote 8) :P ...???

... bo w niedzielę jest IX grupa na wystawie Brnie w Czechach... :D

Posted
hmmm... obsada dla nas super, ale troszke daleko :roll: ... no ale, nigdy nic nie wiadomo :wink: ... tylko, kto wymyślił, że gr. IX w sobote 8) :P ...???

aaa... :P no to wszystko jasne :wink: :D

Posted

Hmmmm..... :wink: mnie ta obsada na V pasuje :P Ale mam dziwne wrażenie,że jeżeli akita nie będzie sędziował Węgier,ani pani Pyrchała,to akit za dużo w Krakowie nie będzie :( Mnie tam rybka,jeżeli nie będa w tym czasie u mnie szczeniaczki,to pojadę :P

Posted

A V w Brnie też może w niedziele? :roll: :roll: :roll:

Posted

Szkoda tylko, że niewiadomo jeszcze który sędzia jakie rasy będzie sędziował... Kilka nazwisk z zagranicy przy drugiej grupie widzę, ale też kilka nazwisk, krórych bym wolał tam nie widzieć. Poczekamy zobaczymy czy warto jechać.

Posted

A nie wiadomo kto dokladnie bedzie sedziowal beagle ? Bo do wyboru az 3...

Czy my bedziemy czy nie to zalezy od tego czy uda nam sie zdobyc ,,duze" CWC na poprzednich miedzynarodowkach ;)

Posted

Ja może się wybiorę ale nie na 100 % oczywiście z moim Frugiem... może ktoś jeszcze? Napewno będę na widowni :D a czy będę wystawiać to zadecydują wcześniejsze wystawy i forma mojego psa bo w czerwcu będzie wyliniały ...

Posted
V grupa też jest sędziowana w Brnie w niedzielę :D

Aha, czyli Kraków w sobotę a Brno w niedzielę.... Raczej pojadę, bo odpowiada mi ta kombinacja. A przy okazji koleżankę i jej Samka w Krakowie odwiedzę.... :lol:

pozdrawiam

Posted

hmm, a gdzie znalazłaś to Brno 26.06.2005????, bo w kalendarium wystaw BRNO jest 2-3.07.2005 :o

pozdrawiam

Posted
Szkoda tylko, że niewiadomo jeszcze który sędzia jakie rasy będzie sędziował... Kilka nazwisk z zagranicy przy drugiej grupie widzę, ale też kilka nazwisk, krórych bym wolał tam nie widzieć. Poczekamy zobaczymy czy warto jechać.

absolutna racja:))

Posted

No trzeba przyznać ze ciekawi mnie sędzia z Izraela ( bo skrot ISR to chyba to co nie ;)?) i gdyby mnie sędziował to pojechalabym z czystej ciekawosci... wiec jesli by ktos cos wiedzial - bardzo prosze o napisanie kto sedziuje dokladnie beagle :)

Posted
Hmmmm..... :wink: mnie ta obsada na V pasuje :P Ale mam dziwne wrażenie,że jeżeli akita nie będzie sędziował Węgier,ani pani Pyrchała,to akit za dużo w Krakowie nie będzie :( Mnie tam rybka,jeżeli nie będa w tym czasie u mnie szczeniaczki,to pojadę :P

Cha ,cha :wink: a nie mówiłam :o Agappe i zapewne reszcie akiciarzy sędzina nie pasuje.Tej sędzinie moje makity sie podobały,wszystkie dostały doskonałe oceny,Tosiek zgarnął BOB-a,Ojo została nazwana przez nia "piękną lalunią" więc POJADĘ!!!-zgarnę wsio co możliwe,jak nikt nie przyjedzie :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: BĘDĘ KRÓLEM BALU :wink: :wink: !!!a jak sie sędzinie odmaniły gusta .....to dostanę po doopie :wink: :lol: :wink: :lol:

Tak naprawdę ,to chciałabym aby sędziował Węgier :P :P :P Wtedy akit będzie dużo!!! :P :P :P

Posted

Matagi , to Pani Semik taka "kosiara" ???

Gdzieś mi się obiło o uszy, że jako jedna z niewielu szanuje ocene doskonałą.

Ja i tak będe nawet gdybym liczył sie z dostateczną , moje miasto moja wystawa :D

Posted
Matagi , to Pani Semik taka "kosiara" ???

Gdzieś mi się obiło o uszy, że jako jedna z niewielu szanuje ocene doskonałą.

Ja i tak będe nawet gdybym liczył sie z dostateczną , moje miasto moja wystawa :D

Hmmm....nazwę to tak:ta sędzina ma humory :( potrafi załamać wystawcę.Kto chciałby usłyszeć ,mając championa Pl:"gdyby mu odciąć głowę,kto by sie domyślił ,że jest to....TU RASA..." :)

Ale masz rację,Twoje miasto-Twoja wystawa!!! :P Ja u siebie staram sie zgłaszać wszystko co mam,chyba,że cieczki ,albo w trakcie łysienia :P Byłam raz w Krakowie,gościnnie co prawda,nie wystawiałam,ale mi sie wystawa podobała :P Co do tej "kosiary" to i tak sie z nia spotkam,sędziowała będzie albo w Białymstoku albo w Augustowie.Sędzuje ostro,fakt,mało uwagi poświęca wystawionemu psu,może ma aż tak wyrobione oko,ale w opisie jest dużo....napisane.Prawdę mówiąc ,jeżeli chodzi o akita,to powinnam zaliczyc ja do tych sędziów,którzy znaja rasę i sie jej uczą przez cały czas :P

Tak,że zapewne sie spotkamy :P

Posted
Sędzuje ostro,fakt,mało uwagi poświęca wystawionemu psu,może ma aż tak wyrobione oko,ale w opisie jest dużo....napisane

No nie wiem czy dużo - moja znajoma wystawiała collie w Krakowie i pies otrzymał taki opis " typowy , dobra głowa " i tyle !!!