Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dziś rozmawiałam z prezeską o Kudłatym i mówię jej,że taki pechowiec,nikt nie odpowiada na ogłoszenia, a ona mi mówi,że owszem - odpowiadają - ktoś chciał go do bloku, inni dzwonią po to aby zapytać ile osób się nim interesuje bo taki ładny............ale tego najważniejsze telefonu nadal brak!

przypominam o bazarku:
http://www.dogomania.pl/threads/210626-Liza-Malwinka-i-Grom-potrzebuj%C4%85-perfumy-ksi%C4%85%C5%BCki-koszulki-portfel*do-17.07.g.22

Posted

[quote name='martka1982']dziś rozmawiałam z prezeską o Kudłatym i mówię jej,że taki pechowiec,nikt nie odpowiada na ogłoszenia, a ona mi mówi,że owszem - odpowiadają - ktoś chciał go do bloku, inni dzwonią po to aby zapytać ile osób się nim interesuje bo taki ładny............ale tego najważniejsze telefonu nadal brak!/QUOTE]

A dlaczego blok odpada?:cool3:
Na starsze lata dla psa to o tyle dobra opcja,że mieszka w cieple /dobre na stawy!/
Przecież Kudłaty ma sierść podobną do mojego Krystianka /w avatarku/ - Krystian się przyzwyczaił do innej temp.;)
Jeśli w bloku jest balkon, to przecież namiastka podwórka i świeżego powietrza!
Jak pies ma odpowiednią ilość ruchu na spacerze, to potem i tak sobie leży - w hoteliku Kudłaty nie biega przecież cały czas, a kojec jest mniejszy od mieszkania:razz:

Posted

martka1982 napisał(a):
bo zbyt płochliwy, nie wszedłby do klatki, na spacerze za dużo hałasów, dla niego dźwięki miasta to byłby koszmar. tak mi się wydaje

Właściwie to nigdy nic nie wiadomo.
Nie ma jak wziąć Kudłatego na spacer w stronę miasta?

Posted

terra napisał(a):

Zwłaszcza,że większość bloków w miastach jest budowana na obrzeżach,jest wiele zieleni i mało ruchliwych ulic - najwyżej osiedlowe:razz:
Wiem co piszę,bo sama mieszkam na osiedlu w bloku, obok 2 parki,działki, a niedaleko same łąki!
To mamy gdzie z moim kudłatym chodzić;)
Koniecznie dodać muszę,że mój był tzw. kojcowy ze wsi, trafił do schronu po wypadku,gdy uciekł z tego kojca i wpadł pod samochód!

Posted

terra napisał(a):

on jest teraz na wsi jakies 20km od nas, w poblizu jest miasteczko

nie wiem o jakich blokach byla mowa w tej rozmowie telefonicznej i jak dokladnie ta rozmowa przebiegala no ale nie wyszlo z niej nic

trudno jest mi sobie wyobrazic Kudłatego w bloku głownie ze wzgledu na dzwieki,ktore by go otaczały ale na pewno nie jest to niemozliwe

Posted

Duży, lękliwy, wrażliwy na dźwięki pies nie powinien mieszkać w centrum miasta, ale w ostateczności mógłby zamieszkać na spokojnym, niewielkim osiedlu oddalonym od głównych ulic i położonym blisko terenów zielonych. Z tym, że dla bezpieczeństwa nie powinien być spuszczany ze smyczy, bo nigdy nie wiadomo kiedy coś go przestraszy. Może się zdarzyć, że spanikowany pies wyrwie się i ktoś wypuści smycz z ręki. Dlatego najlepiej i najbezpieczniej dla takiego psa jest w domu z ogrodem (spokojne miejsce, szczelne ogrodzenie). Tylko jak Kudłatemu znaleźć taki dom?

Posted

Posiedziałam dłużej z chłopaczkami. Kudziu ma jakiś gorszy okres.... ;| . Jest taki bardziej postresowany i lękliwy. W dodatku dostaję lekarstwa bo wygryzł sobie troszkę sierść i malutkie ranki są..