caryca26 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Oby.To moja pierwsza schroniskowa miłość.Od niego zaczęła się moja działalność na rzecz schroniskowych zwierzaków... Quote
caryca26 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Jak jest z ogłoszeniami na gumtree? Dla każdego województwa muszę się osobno rejestrować? Quote
martka1982 Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='caryca26']Jak jest z ogłoszeniami na gumtree? Dla każdego województwa muszę się osobno rejestrować?[/QUOTE] zapytaj terra, ona powinna wiedzieć Quote
terra Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Nie musisz się osobno rejestrować, tylko trzeba zmienić miasto. Ja mam Kudłatego na Łódź. Quote
caryca26 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 No niestety , ale mysle o Tobie kochany psiaku! Quote
martka1982 Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 dziś rozmawiałam z prezeską o Kudłatym i mówię jej,że taki pechowiec,nikt nie odpowiada na ogłoszenia, a ona mi mówi,że owszem - odpowiadają - ktoś chciał go do bloku, inni dzwonią po to aby zapytać ile osób się nim interesuje bo taki ładny............ale tego najważniejsze telefonu nadal brak! przypominam o bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/210626-Liza-Malwinka-i-Grom-potrzebuj%C4%85-perfumy-ksi%C4%85%C5%BCki-koszulki-portfel*do-17.07.g.22 Quote
azalia Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Kudłatku kochany,niech ten jedyny domek wreszcie cię odnajdzie. Quote
epe Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 [quote name='martka1982']dziś rozmawiałam z prezeską o Kudłatym i mówię jej,że taki pechowiec,nikt nie odpowiada na ogłoszenia, a ona mi mówi,że owszem - odpowiadają - ktoś chciał go do bloku, inni dzwonią po to aby zapytać ile osób się nim interesuje bo taki ładny............ale tego najważniejsze telefonu nadal brak!/QUOTE] A dlaczego blok odpada?:cool3: Na starsze lata dla psa to o tyle dobra opcja,że mieszka w cieple /dobre na stawy!/ Przecież Kudłaty ma sierść podobną do mojego Krystianka /w avatarku/ - Krystian się przyzwyczaił do innej temp.;) Jeśli w bloku jest balkon, to przecież namiastka podwórka i świeżego powietrza! Jak pies ma odpowiednią ilość ruchu na spacerze, to potem i tak sobie leży - w hoteliku Kudłaty nie biega przecież cały czas, a kojec jest mniejszy od mieszkania:razz: Quote
terra Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Tak bym chciała, żeby Kudłatemu się poszczęściło i w końcu znalazł dom. Quote
martka1982 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 bo zbyt płochliwy, nie wszedłby do klatki, na spacerze za dużo hałasów, dla niego dźwięki miasta to byłby koszmar. tak mi się wydaje Quote
terra Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 martka1982 napisał(a):bo zbyt płochliwy, nie wszedłby do klatki, na spacerze za dużo hałasów, dla niego dźwięki miasta to byłby koszmar. tak mi się wydaje Właściwie to nigdy nic nie wiadomo. Nie ma jak wziąć Kudłatego na spacer w stronę miasta? Quote
epe Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 terra napisał(a):Właściwie to nigdy nic nie wiadomo. Nie ma jak wziąć Kudłatego na spacer w stronę miasta? Zwłaszcza,że większość bloków w miastach jest budowana na obrzeżach,jest wiele zieleni i mało ruchliwych ulic - najwyżej osiedlowe:razz: Wiem co piszę,bo sama mieszkam na osiedlu w bloku, obok 2 parki,działki, a niedaleko same łąki! To mamy gdzie z moim kudłatym chodzić;) Koniecznie dodać muszę,że mój był tzw. kojcowy ze wsi, trafił do schronu po wypadku,gdy uciekł z tego kojca i wpadł pod samochód! Quote
azalia Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Może Kudłaty odnalazł by się w bloku,najważniejszy jest kochający człowiek. Quote
martka1982 Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 terra napisał(a):Właściwie to nigdy nic nie wiadomo. Nie ma jak wziąć Kudłatego na spacer w stronę miasta? on jest teraz na wsi jakies 20km od nas, w poblizu jest miasteczko nie wiem o jakich blokach byla mowa w tej rozmowie telefonicznej i jak dokladnie ta rozmowa przebiegala no ale nie wyszlo z niej nic trudno jest mi sobie wyobrazic Kudłatego w bloku głownie ze wzgledu na dzwieki,ktore by go otaczały ale na pewno nie jest to niemozliwe Quote
hop! Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Duży, lękliwy, wrażliwy na dźwięki pies nie powinien mieszkać w centrum miasta, ale w ostateczności mógłby zamieszkać na spokojnym, niewielkim osiedlu oddalonym od głównych ulic i położonym blisko terenów zielonych. Z tym, że dla bezpieczeństwa nie powinien być spuszczany ze smyczy, bo nigdy nie wiadomo kiedy coś go przestraszy. Może się zdarzyć, że spanikowany pies wyrwie się i ktoś wypuści smycz z ręki. Dlatego najlepiej i najbezpieczniej dla takiego psa jest w domu z ogrodem (spokojne miejsce, szczelne ogrodzenie). Tylko jak Kudłatemu znaleźć taki dom? Quote
Natussiaa Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 cudny jest... ma chyba troche z mastifa tybetanskiego :razz: Quote
Karolcia_ko5 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Posiedziałam dłużej z chłopaczkami. Kudziu ma jakiś gorszy okres.... ;| . Jest taki bardziej postresowany i lękliwy. W dodatku dostaję lekarstwa bo wygryzł sobie troszkę sierść i malutkie ranki są.. Quote
Anula Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 A może wstawcie go na ten wątek - jest piękny,kudłaty i duży. http://www.dogomania.pl/threads/211231-Poszukiwana-y-du%C5%BCy-w%C5%82ochaty-pies-sunia-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85cy-do-domu-z-ogr%C3%B3dkiem!!?p=17271642#post17271642 Quote
caryca26 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Kudłatku , mój przystojniaku myślę o Tobie ... Quote
Recommended Posts