Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dzięki za podpowiedź! napisałam do aty, nawet kiedyś poznałyśmy się osobiście bo była w naszym schronisku po pudelka Toni ale zupelnie nie kojarzylam,ze ona jest z Gniezna

Posted

A gdzie Pani znalazła Kudłatego?
Wiesz coś bliżej o niej,dlaczego tak natychmiast go chce?
Ja myślę,że się zakochala od pierwszego wejrzenia;) Chcę w to wierzyć!

Posted

epe napisał(a):
A gdzie Pani znalazła Kudłatego?
Wiesz coś bliżej o niej,dlaczego tak natychmiast go chce?
Ja myślę,że się zakochala od pierwszego wejrzenia;) Chcę w to wierzyć!

Nie wiem gdzie znalazła, chce go szybko ponieważ z jakiegoś wyjazdu wraca jej mama i chciałaby aby Kudłaty już był, gdy ona przyjedzie. nie mogłam rozmawiać długo ale wiem,ze w domu są matka i córka (dorosła) ale czy ktoś jeszcze. Pani wie o jego płochliwości, wie wszystko co powinna. Niestety okazuje się,że nasza prezeska go nie zawiezie, a szkoda bo nie ma to jak osoba zaufana. w takim razie trzeba bedzie sprawdzic dobrze dom już po adopcji. bardzo się boję,że im zwieje, jak już kiedyś raz zrobił...tego się boję najbardziej, bo on na początku, w strachu, jest do tego zdolny. i mam nadzieje, ze osoby, ktore go beda zawozic tym razem sprawdza kojec, jego wysokosc i podmurowanie i w ogole warunki,zeby nie bylo jak ostatnio....

Posted

trzymam za to mocno kciuki ale dopiero jak będą napływały wieści z domu,że wszystko jest ok (i mam nadzieję,że fotki też będą), to będę mogła odetchnąć.
a w takim razie poproszę atę o wizytę po adopcji

Posted

Martka!
Nie wiem czemu pomyślałam, ze mama tej pani jest w domu cały czas;)
Więc może Kudłaty nie będzie uciekał,bo nie będzie sam?
Trzeba tylko mocno podkreślić, aby przez pierwszy miesiąc miał dużo uwagi ze strony opiekunek,aby się z nimi związał emocjonalnie.
Wtedy i ucieczki nie będą mu w głowie?:razz:
Noże on uciekał z nudów?

Posted

oj nie, nie z nudów, ze strachu, bo uciekł pierwszej nocy. w hotelu lubieczu też na początku myślał tylko o ucieczce, przymierzał się do ogrodzenia i chciał je przeskoczyć, sama to widziałam podczas pierwszych odwiedzin. potem, gdy już się przyzwyczai do ludzi i miejsca może chodzić luzem po podwórku i nie ma żadnego problemu, do suczek go ciągnąć nie będzie, bo kastrat:)

Posted

martka1982 napisał(a):
oj nie, nie z nudów, ze strachu, bo uciekł pierwszej nocy. w hotelu lubieczu też na początku myślał tylko o ucieczce, przymierzał się do ogrodzenia i chciał je przeskoczyć, sama to widziałam podczas pierwszych odwiedzin. potem, gdy już się przyzwyczai do ludzi i miejsca może chodzić luzem po podwórku i nie ma żadnego problemu, do suczek go ciągnąć nie będzie, bo kastrat:)

Kastrat - fajne określenie :) i bardzo dobrze :)

To ogrodzenie jako nr 1 musi być dobrze sprawdzone.

Posted

właśnie dostałam smsa. Kudłaty jedzie dopiero za 2 tyg (ale czy na pewno to nie wiem), nie mam pojęcia dlaczego
czy znacie kogoś z Gniezna, kto mógłby sprawdzić dom?
ata nie odpisała

chodzi o sprawdzenie ogólnych warunków ale przede wszystkim kojca - czy Kudłaty będzie miał możliwość wydostać się z niego górą albo dołem? najlepszy byłby kojec bez szczelin między kratami a dachem i podmurowany. druga sprawa to ogrodzenie - czy jest ogrodzona cała posesja? czym? jakie wysokie jest ogrodzenie?
oraz oczywiście samo nastawienie pań. Kudłaty to super pies ale początki z nim będą ciężkie i panie muszą być tego świadome, na początku chodzenie tylko na smyczy po posesji.

piszę to wszystko na wątku ponieważ jutro wyjeżdżam. gdyby ktokolwiek się zgłosił si_bcw będzie miała namiary na dom lub nasza prezeska 513 252 632
będę wdzięczna za pomoc

Posted

Dziewczyny!
Strasznie jestem ciekawa tego domku!
Kudłatku! Nawet nie wiesz co ci się szykuje - chcę wierzyć,że to TEN dom, dlatego tak długo trwało czekanie misia kochanego;)

Posted

epe napisał(a):
Dziewczyny!
Strasznie jestem ciekawa tego domku!
Kudłatku! Nawet nie wiesz co ci się szykuje - chcę wierzyć,że to TEN dom, dlatego tak długo trwało czekanie misia kochanego;)

Ja też chcę wierzyć, że to TEN dom, BARDZO!