__Lara Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 O ludzie, ludzie, jak ja mocno trzymam kciuki za tego psa !!!!!!! Quote
martka1982 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 dzięki za podpowiedź! napisałam do aty, nawet kiedyś poznałyśmy się osobiście bo była w naszym schronisku po pudelka Toni ale zupelnie nie kojarzylam,ze ona jest z Gniezna Quote
martka1982 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 jadą jutro po południu jeśli się nie uda, a jak się uda to też zapraszam na bazarek. 1/3 pójdzie dla Kudłatego http://www.dogomania.pl/threads/209476-dla-Kud%C5%82atego-Malwinki-i-Falbanka-ksi%C4%85%C5%BCki-ubrania-i-inne-do-23.06.-g.22.30 Quote
epe Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 A gdzie Pani znalazła Kudłatego? Wiesz coś bliżej o niej,dlaczego tak natychmiast go chce? Ja myślę,że się zakochala od pierwszego wejrzenia;) Chcę w to wierzyć! Quote
azalia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Oby to był ten domek i ta pani,niech kudłatek będzie szczęśliwy już na zawsze. Quote
martka1982 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 epe napisał(a):A gdzie Pani znalazła Kudłatego? Wiesz coś bliżej o niej,dlaczego tak natychmiast go chce? Ja myślę,że się zakochala od pierwszego wejrzenia;) Chcę w to wierzyć! Nie wiem gdzie znalazła, chce go szybko ponieważ z jakiegoś wyjazdu wraca jej mama i chciałaby aby Kudłaty już był, gdy ona przyjedzie. nie mogłam rozmawiać długo ale wiem,ze w domu są matka i córka (dorosła) ale czy ktoś jeszcze. Pani wie o jego płochliwości, wie wszystko co powinna. Niestety okazuje się,że nasza prezeska go nie zawiezie, a szkoda bo nie ma to jak osoba zaufana. w takim razie trzeba bedzie sprawdzic dobrze dom już po adopcji. bardzo się boję,że im zwieje, jak już kiedyś raz zrobił...tego się boję najbardziej, bo on na początku, w strachu, jest do tego zdolny. i mam nadzieje, ze osoby, ktore go beda zawozic tym razem sprawdza kojec, jego wysokosc i podmurowanie i w ogole warunki,zeby nie bylo jak ostatnio.... Quote
__Lara Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Będzie dobrze martka, Kudłatemu musi się wreszcie udać. Quote
martka1982 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 trzymam za to mocno kciuki ale dopiero jak będą napływały wieści z domu,że wszystko jest ok (i mam nadzieję,że fotki też będą), to będę mogła odetchnąć. a w takim razie poproszę atę o wizytę po adopcji Quote
epe Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Martka! Nie wiem czemu pomyślałam, ze mama tej pani jest w domu cały czas;) Więc może Kudłaty nie będzie uciekał,bo nie będzie sam? Trzeba tylko mocno podkreślić, aby przez pierwszy miesiąc miał dużo uwagi ze strony opiekunek,aby się z nimi związał emocjonalnie. Wtedy i ucieczki nie będą mu w głowie?:razz: Noże on uciekał z nudów? Quote
martka1982 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 oj nie, nie z nudów, ze strachu, bo uciekł pierwszej nocy. w hotelu lubieczu też na początku myślał tylko o ucieczce, przymierzał się do ogrodzenia i chciał je przeskoczyć, sama to widziałam podczas pierwszych odwiedzin. potem, gdy już się przyzwyczai do ludzi i miejsca może chodzić luzem po podwórku i nie ma żadnego problemu, do suczek go ciągnąć nie będzie, bo kastrat:) Quote
__Lara Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 martka1982 napisał(a):oj nie, nie z nudów, ze strachu, bo uciekł pierwszej nocy. w hotelu lubieczu też na początku myślał tylko o ucieczce, przymierzał się do ogrodzenia i chciał je przeskoczyć, sama to widziałam podczas pierwszych odwiedzin. potem, gdy już się przyzwyczai do ludzi i miejsca może chodzić luzem po podwórku i nie ma żadnego problemu, do suczek go ciągnąć nie będzie, bo kastrat:) Kastrat - fajne określenie :) i bardzo dobrze :) To ogrodzenie jako nr 1 musi być dobrze sprawdzone. Quote
martka1982 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 właśnie dostałam smsa. Kudłaty jedzie dopiero za 2 tyg (ale czy na pewno to nie wiem), nie mam pojęcia dlaczego czy znacie kogoś z Gniezna, kto mógłby sprawdzić dom? ata nie odpisała chodzi o sprawdzenie ogólnych warunków ale przede wszystkim kojca - czy Kudłaty będzie miał możliwość wydostać się z niego górą albo dołem? najlepszy byłby kojec bez szczelin między kratami a dachem i podmurowany. druga sprawa to ogrodzenie - czy jest ogrodzona cała posesja? czym? jakie wysokie jest ogrodzenie? oraz oczywiście samo nastawienie pań. Kudłaty to super pies ale początki z nim będą ciężkie i panie muszą być tego świadome, na początku chodzenie tylko na smyczy po posesji. piszę to wszystko na wątku ponieważ jutro wyjeżdżam. gdyby ktokolwiek się zgłosił si_bcw będzie miała namiary na dom lub nasza prezeska 513 252 632 będę wdzięczna za pomoc Quote
Karolcia_ko5 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Pani jest w szpitalu dlatego wyjazd został przełożony. Za około 2 tygodnie jedziemy z psiakiem na kontrole do Gniezna. Myśle, że wtedy można zrobić oględziny domku. Quote
epe Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Dziewczyny! Strasznie jestem ciekawa tego domku! Kudłatku! Nawet nie wiesz co ci się szykuje - chcę wierzyć,że to TEN dom, dlatego tak długo trwało czekanie misia kochanego;) Quote
terra Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 To przy okazji Kudłaty obejrzy domek. Oby mu się spodobał. Quote
caryca26 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ja też trzymam kciuki z całych sił za tego wielkiego , ślicznego misia! Quote
__Lara Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 epe napisał(a):Dziewczyny! Strasznie jestem ciekawa tego domku! Kudłatku! Nawet nie wiesz co ci się szykuje - chcę wierzyć,że to TEN dom, dlatego tak długo trwało czekanie misia kochanego;) Ja też chcę wierzyć, że to TEN dom, BARDZO! Quote
Onaa Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Takie ogłoszenie jest w Dziale Przygarne psa: http://www.dogomania.pl/threads/209597-szukam-DUZEGO-przyzwyczajonego-do-%C5%BCycia-w-kojcu-na-ogrodzie-psa. Quote
si_bcw Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 nie odezwałam się tam, bo nie wiem jak zagwarantować, że Kudłaty czy jakikolwiek inny pies nie nabierze apetytu na drób... myślę, że do takich warunków trzeba by psa od szczeniaka a tymczasem zapraszam na bazarek w 1/3 przeznaczony dla Kudłatego: http://www.dogomania.pl/threads/209476-dla-Kud%C5%82atego-Malwinki-i-Falbanka-ksi%C4%85%C5%BCki-ubrania-i-inne-do-23.06.-g.22.30?p=17095205#post17095205 Quote
malawaszka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 kurcze czytam czytam post po poście, zaległości i myślałam, że już Kudi w domku a tu... jeszcze 2 tygodni - oby się udało :kciuki: Quote
caryca26 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Dzisiaj przelałam na konto TOZ moje stałe 50zł za czerwiec. Quote
martka1982 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 dziękujemy! oby to była już ostatnia potrzebna kwota............ Quote
Recommended Posts