Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja dopiero teraz jestem na normalnym necie i pisze wieści.

Kudzio siedzi w garażu,dwa razy dziennie wychodzę z nim i Spajkiem na długie spacery - ok.godziny.Obok garażu są pola więc mamy gdzie chodzić.Wczoraj Kudziowi zachciało się biegać - wykończyl mnie kompletnie.
Co do garażu to żeby nikt mnie nie zlinczował - tam są wszystkie moje meble i nie tylko,więc psy czują się tam w miarę bezpiecznie, w każdym razie wchodzą bez żadnych problemów - otwieram drzwi i one pakują sie do środka z właśnej i nie przymuszonej woli.Wiem,że to nie miejsce dla nich ale dobrze,że same chcą tam wejść.

Garażjest duży,prawie jak mieszkanie - 54 m2,więc nawet z moimi rzeczami mają tam dużo miejsca,Mają cały czas dostęp świeżego powietrza - nie mogłam otworzyć okna więc rozbiłam szybę w mniejszej części okna - jest zakratowane więc psy nie wyjdą.

Ja próbuję im załatwic na chwilę miejsce w Gliwicach w schronisku - mówiłam o tym kierowniczce schroniska w Koninie.Gdyby sie udało miałabym blisko do nich i mogłabym tam jeździć.Chyba,że zadecyduje inaczej kierowniczka.
Zobaczymy.

Tyle na razie. Gdyby cos to proszę dzwonić,ja nie mam neta...siedze teraz w bibliotece.

Posted

[quote name='martka1982']do Uli może teraz trafić tylko zgodna suczka no i drogo niestety 450zł miesięcznie

kudłatemu potrzebny jest kojec, koniecznie zadaszony. wlasciwie mieszkanie w domu byloby dla niego gorsze bo sie boi

wkleilabys link do yumanji?

Fakt,że te ceny dt są zbyt wysokie jak dla psów bezdomnych -o tym piszemy już nieraz. Uniemożliwia to często pomoc róznym bezdomnym psom.:shake: Gdyby tak mniej o 100 zl -to już jakoś inaczej i da się uzbierać..

A już mam link wątku hoteliku Yumanji : http://www.dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM...gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostaj%C4%85-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-i-odzyskuj%C4%85-Wiare

Posted

Kudłaty nie dewastuje garażu podczas kilkugodzinnego siedzenia, jedynie w towarzystwie drugiego psiaka?
To by mogło wskazywać, że on jednak może mieszkać w domu.

Posted

Niestety Kudzio będzie musiał wrócić do schroniska. U mnie niestety nic się jeszcze nie wyjaśniło i nie wiem kiedy to nastąpi. A nie będę w nieskończoność trzymać psów w garażu. Robi się to niebezpieczne zwłaszcza dla małego Spajka - Kudzio robi się zaborczy i coraz częściej powarkuje na niego. Poza tym co to za życie w garażu bez słońca i trawy. Jutro zadzwonię i poinformuję kierowniczkę o mojej i psów sytuacji. Czy ktoras cioteczka mogłaby zobaczyć na wątku transportowym czy nie byłoby czegoś dla Kudzia - ja nie mam już samochodu...

Posted

Nie wiem, a może założyć Kudłatemu nowy wątek, i tam szukać mu dt czy nawet na hotelik zbierać deklaracje, skoro schron daje 200zł, to jeszcze pozostałoby do zebrania 200zł.
Bo faktycznie to pierwsza taka sytuacja, że pies musi z dt wrócić do schronu :(.
A dla Kudłatego to faktycznie może być bardzo ciężkie :(.

Posted

Martka1982, mam nadzieję, że pozwolisz, to skopiuję tekst z pierwszej strony na wątek kudłaczy.
Szkoda, że nie mogę nic w moim podpisie zmienić to bym tam umieściła.

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Niestety Kudzio będzie musiał wrócić do schroniska. U mnie niestety nic się jeszcze nie wyjaśniło i nie wiem kiedy to nastąpi. A nie będę w nieskończoność trzymać psów w garażu. Robi się to niebezpieczne zwłaszcza dla małego Spajka - Kudzio robi się zaborczy i coraz częściej powarkuje na niego. Poza tym co to za życie w garażu bez słońca i trawy. Jutro zadzwonię i poinformuję kierowniczkę o mojej i psów sytuacji. Czy ktoras cioteczka mogłaby zobaczyć na wątku transportowym czy nie byłoby czegoś dla Kudzia - ja nie mam już samochodu...

Nie czytałam całego watku,ale wiem ze nie oddałabym psa na pewna smierc jak mozna

Posted

Jestem na zaproszenie Dogo07.
Kundzio śliczny, straszne że musi wrócić do schronu.
Ja w tej chwili mam 4 psy na dt (i tylko 4 miejsca) wiec wziąc go nie mogę.
W jakim on jest wieku? wiadomo?

A co Gliwickieo schronu , to tak jest ok z tego co wiem

Posted

Ada-jeje napisał(a):
To moze ktos zna wyjscie z sytuacji? Najtanszy hotelik to 10 zl. doba, a schron z tego co rozumiem placi 200 zl. na dwa psy, to znaczy ze brakuje sporo.:-(

A ja zrozumiałam że na dt dla Kudłatego jest 200 zł, i gdyby jeszcze zebrać deklaracji na 100 zł to może by się udało go umieścić w jakimś hoteliku ?
Koło Kluczborka jest jakiś nowy. Może tam.

Posted

beka napisał(a):
Jestem na zaproszenie Dogo07.
Kundzio śliczny, straszne że musi wrócić do schronu.
Ja w tej chwili mam 4 psy na dt (i tylko 4 miejsca) wiec wziąc go nie mogę.
W jakim on jest wieku? wiadomo?

A co Gliwickieo schronu , to tak jest ok z tego co wiem

Kudłaty ma ok. 6 lat.
Psiak wróci pewnie do swojego schronu czyli do Konina.
A problem jest w tym, że Kudłaty bardzo źle znosi warunki schroniskowe, nawet jeśli jest to dobre schronisko. W Koninie też nie miał źle, a marniał tam biedak i nie mógł się odnaleźć :(.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Martka1982, mam nadzieję, że pozwolisz, to skopiuję tekst z pierwszej strony na wątek kudłaczy.
Szkoda, że nie mogę nic w moim podpisie zmienić to bym tam umieściła.

jasne, kopiuj:)

Posted

dla Kudłatego każda zmiana to trauma ale z pewnością jeśli trafi do hoteliku to będzie miał lepiej niż w schronie, bo mniej psów, mniej hałasu ale początki będą dla niego i tak bardzo trudne:(((
a ciekawe gdzie pójdzie ten drugi pies - Spajki. nie wiem z jakiego schroniska on był i co z nim teraz będzie

Posted

dogo7, jasne,że idealnie by było gdyby trafił gdzie indziej a nie do schronu. musimy jednak pamiętać o tym,że jakiekolwiek miejsce by to nie było to Kudłaty musi mieć porządny kojec - czyli całkowicie zadaszony, najlepiej na podmurówce, bo pierwszego czy drugiego dnia będzie tak przerażony,że jedyne co będzie chciał zrobić to uciec.ogrodzenie posesji też musi być wysokie i solidne.
patrzyłam już na to co oferują hoteliki i albo są to miejsca, gdzie jest mnóstwo psów i nie wiem wtedy czy one są wypuszczane na teren albo kojec niezadaszony albo niziutki płot:(