terra Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Piękny jest Kudzio :) Teraz taka pora na linienie. Może lunarmermaid zbieraj sierść Kudłatego i będą skarpety na zimę ;) Quote
lunarmermaid Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Z tego co już mu powyciągałam to spokojnie byłaby dla niego poducha na zimę. Normalnie tony sierści. Ciekawe czy w schronisku też się tak lenił? Quote
lunarmermaid Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Niestety,chyba będę musiała oddać Kudzia spowrotem do schroniska... Jutro wyprowadzam się i niestety do bloku...Nie mam co zrobić z psami,z wynajmu domu nic nie wyszło.Próbowałam załatwić kojec,ale nikt nie ma. Na razie zamknę je w garażu i będę przychodzić wyprowadzać je na spacer,ale jak tak długo wytrzymają? Ja już nie wiem co robić... Quote
__Lara Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 NO nie, ale się pokomplikowało :( :( :( :( co tu zrobić??? Quote
Onaa Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Biedny Kundzio :(. Lunarmermaid, czy Ty nadal mieszkasz w Jaworznie ? Quote
lunarmermaid Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Tak,dalej jestem w Jaworznie... Od miesiąca załatwiam kupno domu,ale mam problem z kontem w Anglii - mam tam pieniądze na zakup ale bank zażądał ode mnie jakiś dokumentów z sądu w Londynie potwierdzających,że to moje pieniądze... A to kosztuje 400 funtów,których obecnie nie mam i będę mieć taką kwotę dopiero w październiku. Wtedy dopiero będę mogła kupić dom. Dlatego Kudzio musi wrócić do schronu,bo ja nie mam teraz możliwości żeby go zatrzymać. Quote
lunarmermaid Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Ja sama na ten czas będę mieszkać w 5 osób w jednym pokoju z psem i kotem. Quote
martka1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 lunarmermaid napisał(a):Niestety,chyba będę musiała oddać Kudzia spowrotem do schroniska... Jutro wyprowadzam się i niestety do bloku...Nie mam co zrobić z psami,z wynajmu domu nic nie wyszło.Próbowałam załatwić kojec,ale nikt nie ma. Na razie zamknę je w garażu i będę przychodzić wyprowadzać je na spacer,ale jak tak długo wytrzymają? Ja już nie wiem co robić... no to ładnie, jeśli ma wrócić do schronu to do naszego przekaże to kierownictwu kiedy go przywozisz? Quote
terra Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Oj, niedobrze. Jak biedny Kudłaty zniesie powrót do schroniska? Quote
lunarmermaid Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Kudzio nawet ładnie przejechał samochodem do garażu. Dostał michę jedzonka,pospacerował ze Spajkiem i poszedł spać. Na razie nie mam neta-piszę z komórki... Quote
__Lara Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 :( ale jak tu znaleźć bezpłatny tymczas tak nagle? Quote
Onaa Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Właśnie. Poza tym on może być tylko w kojcu, na polu. A schronisko nie może przeznaczyć trochę więcej funduszy na jego utrzymanie i dać go do jakiegoś hoteliku ? Przecież w schronisku to Kundziu się załamie :(. On był tam taki smutny. Quote
martka1982 Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Dogo07 napisał(a):Właśnie. Poza tym on może być tylko w kojcu, na polu. A schronisko nie może przeznaczyć trochę więcej funduszy na jego utrzymanie i dać go do jakiegoś hoteliku ? Przecież w schronisku to Kundziu się załamie :(. On był tam taki smutny. Dogo7, pokaż mi drugie takie schronisko,które płaci za pobyt psa w DT.............. ja takich schronisk nie znam, poza naszym. To co spotyka Kudłatego nie jest fair. Jeśli ma wrócić do schroniska to tylko do naszego a nie gdzieś tam, gdzie nie wiadomo jakie panują warunki, choć moim zdaniem dla niego jakiekolwiek schronisko będzie oznaczało śmierć! Quote
Onaa Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Nie mam pomysłu co z Kundziem, jak mu pomóc. Zwłaszcza, że tyle czasu a nikt się nim nie zainteresował. Można by jeszcze próbować że tą część co obecnie to dalej pokrywa schronisko a resztę szukać ratunku w deklaracjach, bazarkach, jednorazowych wpłatach i dać go do hoteliku. A potem może lunarmermaid mogłaby go zabrać do siebie. Ja wiem, że to nie jest dobre dla psa, takie zmiany, ale jeśli inne wyjście to schronisko. A do bloku on się nadal nie nadaje ? Quote
terra Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Dogo07 napisał(a): A do bloku on się nadal nie nadaje ? Chyba nie, przecież nigdy tam nie mieszkał. Chociaż nie wiemy co było wcześniej, przed schronem. Quote
martka1982 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 __Lara napisał(a)::( ale jak tu znaleźć bezpłatny tymczas tak nagle? tymczas nie musi być bezpłatny. jest na to 200zł Quote
__Lara Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 martka1982 napisał(a):tymczas nie musi być bezpłatny. jest na to 200zł Macie pomysł gdzie "uderzyć"? Quote
martka1982 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 napisałam już do jednej osoby z pytaniem czy ma miejsce wolne Quote
martka1982 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Nie ma nowego dt:((( ta osoba, której ufam nie ma u siebie miejsca:(( Quote
Olga7 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Zaglądalam czasem do Kudusia -ale nie czytam systematycznie wątku -nie wiem zatem ,czy pytalyscie może u tej Uli z Zarek k/Częstochowy ? Nie wiem ,czy ma miejsce bo psy spią przy domu chyba głownie. Jesli to zgodny pies -to może tam narazie -poki co moze by mógl być ? http://www.dogomania.pl/threads/188225-P%C5%82atny-DT-w-okolicach-Siewierza-Cz%C4%99stochowy albo u Yumanji : Quote
martka1982 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 do Uli może teraz trafić tylko zgodna suczka no i drogo niestety 450zł miesięcznie kudłatemu potrzebny jest kojec, koniecznie zadaszony. wlasciwie mieszkanie w domu byloby dla niego gorsze bo sie boi wkleilabys link do yumanji? Quote
Lu_Gosiak Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 tu jest miejsce: http://www.dogomania.pl/threads/189840-Hotel-u-Lilki...-Okolice-Kluczborka moja znajoma z kolezanka otworzyly pare dni temu hotelik, zadzwoncie jak chcecie powiedzcie, ze od Lu_Gosiak dzwonicie, kojce sa zadaszone Quote
Recommended Posts