Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Niestety,chyba będę musiała oddać Kudzia spowrotem do schroniska...

Jutro wyprowadzam się i niestety do bloku...Nie mam co zrobić z psami,z wynajmu domu nic nie wyszło.Próbowałam załatwić kojec,ale nikt nie ma.

Na razie zamknę je w garażu i będę przychodzić wyprowadzać je na spacer,ale jak tak długo wytrzymają?

Ja już nie wiem co robić...

Posted

Tak,dalej jestem w Jaworznie... Od miesiąca załatwiam kupno domu,ale mam problem z kontem w Anglii - mam tam pieniądze na zakup ale bank zażądał ode mnie jakiś dokumentów z sądu w Londynie potwierdzających,że to moje pieniądze... A to kosztuje 400 funtów,których obecnie nie mam i będę mieć taką kwotę dopiero w październiku. Wtedy dopiero będę mogła kupić dom. Dlatego Kudzio musi wrócić do schronu,bo ja nie mam teraz możliwości żeby go zatrzymać.

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Niestety,chyba będę musiała oddać Kudzia spowrotem do schroniska...

Jutro wyprowadzam się i niestety do bloku...Nie mam co zrobić z psami,z wynajmu domu nic nie wyszło.Próbowałam załatwić kojec,ale nikt nie ma.

Na razie zamknę je w garażu i będę przychodzić wyprowadzać je na spacer,ale jak tak długo wytrzymają?

Ja już nie wiem co robić...

no to ładnie, jeśli ma wrócić do schronu to do naszego
przekaże to kierownictwu
kiedy go przywozisz?

Posted

Właśnie. Poza tym on może być tylko w kojcu, na polu. A schronisko nie może przeznaczyć trochę więcej funduszy na jego utrzymanie i dać go do jakiegoś hoteliku ? Przecież w schronisku to Kundziu się załamie :(.
On był tam taki smutny.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Właśnie. Poza tym on może być tylko w kojcu, na polu. A schronisko nie może przeznaczyć trochę więcej funduszy na jego utrzymanie i dać go do jakiegoś hoteliku ? Przecież w schronisku to Kundziu się załamie :(.
On był tam taki smutny.

Dogo7, pokaż mi drugie takie schronisko,które płaci za pobyt psa w DT.............. ja takich schronisk nie znam, poza naszym. To co spotyka Kudłatego nie jest fair.
Jeśli ma wrócić do schroniska to tylko do naszego a nie gdzieś tam, gdzie nie wiadomo jakie panują warunki, choć moim zdaniem dla niego jakiekolwiek schronisko będzie oznaczało śmierć!

Posted

Nie mam pomysłu co z Kundziem, jak mu pomóc.
Zwłaszcza, że tyle czasu a nikt się nim nie zainteresował.
Można by jeszcze próbować że tą część co obecnie to dalej pokrywa schronisko a resztę szukać ratunku w deklaracjach, bazarkach, jednorazowych wpłatach i dać go do hoteliku. A potem może lunarmermaid mogłaby go zabrać do siebie. Ja wiem, że to nie jest dobre dla psa, takie zmiany, ale jeśli inne wyjście to schronisko.

A do bloku on się nadal nie nadaje ?

Posted

Dogo07 napisał(a):

A do bloku on się nadal nie nadaje ?

Chyba nie, przecież nigdy tam nie mieszkał. Chociaż nie wiemy co było wcześniej, przed schronem.

Posted

do Uli może teraz trafić tylko zgodna suczka no i drogo niestety 450zł miesięcznie

kudłatemu potrzebny jest kojec, koniecznie zadaszony. wlasciwie mieszkanie w domu byloby dla niego gorsze bo sie boi

wkleilabys link do yumanji?