terra Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Biedaczek, wiele musiał w życiu przejść, że tak się boi ludzi. Te ucieczki też mu pewnie nie służyły. Kastracja na pewno w jakimś stopniu go wyciszy. Quote
Karolcia_ko5 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Dogo07 napisał(a):A ja nie abrdzo rozumiem, co z tym ds dla Kudłatka, wcześniej coś pisało, że domek jest tylko nie od razu, czy w takim razie się rozmyślił czy też to nie było nic poważnego. No bo trzeba się zastanowić co dalej z Kudłatym. Przecież nie może wrócić do schroniska :-(. Z tego co wiem, Pani chętna na niego, przeprowadzała się skąś tam i nie chciała na razie go brać. Została jego wirtualną opiekunką. Po za tym rozważała adopcje pomiedzy Kudłatym a innym niewidomym psiakiem z innego schroniska, chyba zdecydowała się na Kudłatego. Nie wiem tylko kiedy zamierza do adoptować już na dobre.. Dowiem się w schronisku dzisiaj czy coś wiedzą. Quote
Onaa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Czyli dobrze mi się wydawało, że ds dla Kudłatego był na horyzoncie tylko w niewiadomej przyszłości. Może faktycznie dobrze byłoby się dowiedzieć, jak obecnie sprawa wygląda. Quote
epe Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Co tam słychać u Kudłatego? Jak się sprawuje? Quote
lunarmermaid Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Kudłatek dzisiaj bardzo grzeczny,już mu nie w głowie uciekanie.Chodzi sobie po kojcu bez smyczy - wczoraj ją przegryzł i próbował zwiać.;) A dzisiaj 4 razy byliśmy na spacerku na smyczy,co prawda na ogródku ale to i tak dobrze. Spacer wygląda tak,że ja idę przodem a Kudłatek na smyczy za mną,ale nie muszę go ciągnąć,sam sobie drepta. Nie ucieka juz przede mną,podchodzi do kraty kojca i daje się pogłaskać. Mojej córce również... Wieczorkiem to chciał nawet wyjść na ulicę pospacerować,ale uważam,że Kudłatek jeszcze za bardzo jest płochliwy.Tak za dwa dni może pójdziemy na dłuższy spacer. Jest ślicznym i mądrym psem.Oby mu się super domek trafił!!!:loveu: Quote
terra Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 No proszę, Kudłaty się cywilizuje.:lol: Jednak dla całkowitej pewności proponuje na spacer poza ogrodem wyjść z podwójnym zabezpieczeniem tj. obrożą i szelkami. Nigdy nie wiadomo co go spłoszy i czy nie wyślizgnie się z obroży. Będą jakieś zdjęcia ślicznego Kudłatego? Quote
MartynaP Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 o taaaak szelki sa super :lol: mozna nawet samemu zrobic,ja robiłam z tych doczepianych pasków na torby turystyczne bo sa szerokie i mocne-dawałam na karku psa krzyzowałam miedzy przednimi łapkami i zapiecie było na plecach.Roboty tylko tyle ze musisz zapiecie przyszyc,no i wczesniej zmierzyc ;) Quote
Olena84 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Dopiero teraz przeczytałam że Kudłatek sie znalazł! Cudownie:multi:!!! Quote
Lilmo Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Najważniejsze, że są widoczne postępy w zachowaniu Kudłatego. Mam nadzieję, że takimi małymi kroczkami będzie co raz bardziej ufał człowiekowi. Trzymam kciuki za Ciebie piesku! Quote
martka1982 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 To nadal jest dla mnie jak cud,że Kudłaty się odnalazł:))) Quote
malawaszka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 terra napisał(a): Dorzucę 30 zł. na nagrodę za odnalezienie Kudłątego. Terra się wywiązała z obietnicy a ketunia? ketunia napisał(a): Zaproponowałam ostatnio żeby zrobić zrzutkę na nagrodę za odnalezienie Kudłatego.. i nic cisza. Ja mogę oferować 50 zł na ten cel. Czy ktoś się dołaczy? :cool3::cool3::cool3: nie upominam się dla siebie, a dla ponad 25 psów, które są u missieek ze schroniska w Olkuszu więc myślę, że upominam się w słusznej sprawie :p Quote
lunarmermaid Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Kudłatek coraz lepiej! Troszeczkę zaokrągliły mu się boczki,no i nie ucieka już tak jak przedtem gdy podchodziłam do kojca. Dzisiaj nawet sam się prosił o wyjście na "spacerek". Coraz częściej wygląda z budy lub kurnika i podgląda świat. Wczoraj była burza ...Ponieważ wiem,że Kudlatek boi się burzy,to gdy tylko schował się do kurnika zamknęłam go tam na klucz,żeby jakiś głupi pomysł w czasie burzy nie powstał w jego główce. No i jest zazdrosny o zainteresowanie innym psem.Jak głaskam Spajka ,mojego drugiego tymczasowicza,to on od razu nadstawia łebek do głaskania. Popwiedzcie mi tylko jedną rzecz - co mu dawali do jedzenia w schronie,skąd wzięła go misieek,że kudlaty dużo lepiej wyglądal w dniu odebrania go,a na drugi dzień - tragicznie...Czy w tej karmie były jakieś "ulepszacze" czy co? I ja to zauważyłam i moja córka i TZ też,więc to nie tylko moja opinia. Jak myślicie,co to było? Quote
malawaszka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 lunarmermaid napisał(a):Popwiedzcie mi tylko jedną rzecz - co mu dawali do jedzenia w schronie,skąd wzięła go misieek,że kudlaty dużo lepiej wyglądal w dniu odebrania go,a na drugi dzień - tragicznie...Czy w tej karmie były jakieś "ulepszacze" czy co? I ja to zauważyłam i moja córka i TZ też,więc to nie tylko moja opinia. Jak myślicie,co to było? trociny..... :mdleje: Quote
Ada-jeje Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Cos napewno dodaje bo my juz tez to zauwazylysmy, jak bierzemy psy. Quote
lunarmermaid Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Ale to nie chodzi tylko o trociny... Jak zadzwonili do mnie ze schroniska i powiedziałam,jak zachowuje się pies to zapytali mi się,czy to na pewno Kudlaty. On nie podszedł do nikogo,kogo nie znał a do mojej córki,do misieek - tak.Do samochodu wszedl bez problemu - tez nie do pomyślenia. Czy oni nie dają jakiś środków uspokajających w karmie? Quote
ketunia Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 malawaszka napisał(a):Terra się wywiązała z obietnicy a ketunia? :cool3::cool3::cool3: nie upominam się dla siebie, a dla ponad 25 psów, które są u missieek ze schroniska w Olkuszu więc myślę, że upominam się w słusznej sprawie :p Ja też przeleję. Poproszę nr konta na pw Quote
terra Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Bardzo prawdopodobne, że psy w schronie dostają coś, dzięki czemu "właściciele" mają święty spokój.:angryy: A że to szkodzi psom, kto się tym przejmuje?:angryy: Psy w schronie dostają trociny jako wypełniacz?:crazyeye: Quote
Olena84 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Poproszę o nr. konta, przeleje coś w poniedziałek. Quote
lunarmermaid Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Kudlatek dzisiaj po raz pierwszy zaszczekał! Obszczekał rowerzystę,który przejeżdżał obok kojca. Coraz mniej się boi.Jak mój TZ pracował w ogrodzie to już nie schowal się do budy,tylko leżał obok i patrzył. A to zdjątka Kudłatka. Quote
epe Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Lunarmermaid! Jakiego macie pięknego psa stróżującego!:loveu: Tak się cieszę,że Kudłaty coraz mniej strachliwy!:lol: Jeszcze wyjdzie na psa!:evil_lol: A domki będą się bić o niego!:lol: Quote
Ada-jeje Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 lunarmermaid Ty nas tu nie klam, zobacz na date fotek, podmienilas psa, przyznaj sie. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
lunarmermaid Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Data nie ustawiona,bo resztka baterii...Spieszyłam się,żeby wogóle jakieś zdjęcia były.:evil_lol: Jutro może uda mi się zrobić Kudłatemu zdjęcia stojące,zobaczycie jak się ładnie zaokrągla w brzuszku.;) Quote
terra Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Tak się cieszę, że Kudłaty już się tak nie boi. :loveu: Przy bramce siedzi i czeka na wyjście na spacerek lub okazję do myknięcia na panny ;) Quote
epe Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Myślę,że spacer na panny!:evil_lol: Znałam takiego psa,który przychodził na spacer do parku na panny! Wszystkie inne psy się cieszyły ze spotkania towarzyskiego,były zabawy,a on jeden stał i sokolim okiem "omiatał" alejki - jak tylko coś majaczyło,hen na horyzoncie i przynosiło zapach suczki -Morfi dawał w "długą". Po chwili wracał i dalej czekał aż coś nowego przyjdzie:evil_lol: Quote
Recommended Posts