Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jego niema juz od 20 lipca !!!
Boże przecież trzeba zacząć go SZUKAĆ!!!
Z całym szacunkiem wchodze tu za kazdym razem z nadzieją,ale juz ją pomału tracę.Niemożna tak czekać az on sam przyjdzie...to nie realne :shake:
Spójrzcie w te oczy..boże co ten pies musi przezywac teraz :-(

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja też codziennie zaglądam po kilka razy mając nadzieję, że jednak się odnalazł.
Mam wyrzuty sumienia, że kupiłam tę budę. Może wszystko potoczyłoby się inaczej.
Kudłatku gdzie Ty się misiaku podziewasz???

Posted

ketunia napisał(a):
Ja też codziennie zaglądam po kilka razy mając nadzieję, że jednak się odnalazł.
Mam wyrzuty sumienia, że kupiłam tę budę. Może wszystko potoczyłoby się inaczej.
Kudłatku gdzie Ty się misiaku podziewasz???

trzeba go szukac,to juz nie jest takie:a kudłaty uciekł moze wroci
trzeba chodzic szukac,pytac...inaczej on sie nie znajdzie i umrze z głodu,pragnienia lub strachu

Posted

Szkoda, że jestem daleko.
Gdyby co dzień spacerować po okolicy, może natknęłoby się na Kudłatego.
Przez ten lasek biegnie trakt spacerowy?
Może na drzewach co 20 m przyczepić taśmą klejącą plakacik.
W lesie każdy przeczyta co napisano i wtedy zwróci uwagę na psa chodzącego samopas.

Posted

Dziewczyny pojawił się gdzieś pomysł z szukaniem pomocy przez naszą klasę i ucichło w tej sprawie. Może dogadamy tę kwestię? Uważam, że warto było by założyć specjalny profil ze zdjęciami Kudłatego (ale nie jako fikcyjne konto,bo wiele osób ma zablokowaną opcje przyjmowania wiadomości od kont fikcyjnych). Następnie widzę to tak, że wszystkie tutaj znałybyśmy login i hasło do tego konta i wtedy można by było myśleć nad strategią rozsyłania wiadomości. Czy robiłybyśmy to na oślep czy według jakiegoś planu?

Posted

Lilmo napisał(a):
Dziewczyny pojawił się gdzieś pomysł z szukaniem pomocy przez naszą klasę i ucichło w tej sprawie. Może dogadamy tę kwestię? Uważam, że warto było by założyć specjalny profil ze zdjęciami Kudłatego (ale nie jako fikcyjne konto,bo wiele osób ma zablokowaną opcje przyjmowania wiadomości od kont fikcyjnych). Następnie widzę to tak, że wszystkie tutaj znałybyśmy login i hasło do tego konta i wtedy można by było myśleć nad strategią rozsyłania wiadomości. Czy robiłybyśmy to na oślep czy według jakiegoś planu?

myśle ze kazdy musiałby wziasc po kilka imion i wysylac.
np.jedna osoba imiona na A druga na B itd

Posted

Dziewczyny przecież ja nie siedzę w domu i nie czekam na telefon!!!
Mój pies jest na spacerze co najmniej 3 razy dziennie.I w tym pobliskim lasku i w innych też.Wieczorem jak idę z nią na długi spacer to chodzę w różne miejsca,codziennie gdzie indziej.I patrzę za Kudlatkiem,ludzi chodzących z psami też się pytam czy go nie widzieli...
Dzisiaj idę na spacer w pobliże miejsca gdzie był widziany Kudłatek.I znowu będę o niego pytać.
Szukam go,szukam!!!

A on jak kamień w wodę...

Z gazety na razie nie odpowiedzieli,będę jutro dzwonić do nich.

Ja też przeżywam to,że Kudłaty uciekł.Ale nic na razie więcej nie mogę zrobić.

Posted

Byłam wieczorem z psem na dlugim spacerze w okolicy kamieniołomu,to jest dalej ulicą Wolności,tam gdzie po raz ostatni był widziany Kudłaty.
Obeszłam okoliczne pola i lasek,w samych kamieniołomach nie byłam.Będę tam jutro.
A w polach ani śladu Kudłatka.Nawet gdyby tam był,to trawy są czasami wysokości mi do ramienia czyli ok.150 cm.Spokojnie mógłby się ukryć i obserwować.Sprawdzałam dwa miejsca w tych zaroślach,którymi bardzo zainteresowała się moja sunia.Takie wydeptane w trawie,ścieżka i coś jakby legowiska.Patrzyłam tam nawet czy nie ma czasem trochę sierści,żeby wiedzieć czy to pies wyleżał czy inny zwierz.
No i nic nie wyszukałam...
Pytałam dwóch napotkanych ludzi,też go nie widzieli,ani dzisiaj ani wcześniej.

Jutro będę w kamieniołomach,sprawdzę przy okazji czy ogłoszenie Kudłatka nadal tam wisi.

Posted

Obawiam sie, ze Kudlaty moze byc calkiem daleko, w koncu nie zgubil sie przypadkowoz dala od domu, tylko uciekl z dt dzien po przyjezdzie; liczenie na to, ze wroci jest poboznym zyczeniem.
Naprawde szkoda, ze nie bylo kogos z psem gonczym, zeby wytropil Kudlatego zaraz po ucieczce.

Posted

Niestety też mi się wydaje, że Kudłaty może być wszędzie. On nie jest przywiązany do żadnego miejsca, żeby tam wracać, więc jak go coś przepłoszy, może iść dalej.
W tym miejscu gdzie było wyleżane zostaw jedzonko i coś co pachnie Tobą. Tylko trzeba by tam chodzić co dzień i zostawiać jedno i drugie. Aż będzie wiadomo, kto to wyleżał. Ale jeśli to Kudłaty to jest szansa, że się przełamie i będzie czekał.

Posted

Dziewczyny, może zostanę wyśmiana, ale pomyślałam o telefonie do wróżki. Teraz pełno tych programów i nr. w gazetach, a nóż wysłać smsa i spytać, czy on chociaż żyje. Nie wiem czy te przepowiednie są prawdą, ale czasem jak słucham jak te kobiety idealnie i konkretnie odpowiadaja na pytania, to az sie chce zaryzykowac.

Posted

Olena84 napisał(a):
Dziewczyny, może zostanę wyśmiana, ale pomyślałam o telefonie do wróżki. Teraz pełno tych programów i nr. w gazetach, a nóż wysłać smsa i spytać, czy on chociaż żyje. Nie wiem czy te przepowiednie są prawdą, ale czasem jak słucham jak te kobiety idealnie i konkretnie odpowiadaja na pytania, to az sie chce zaryzykowac.

Nigdy nie ufaam takim rzeczom, ale mimo to kuszą....

Nie wiem co myśleć, napewno nie zostaniesz wyśmiana. Tyle, że jak bym usłyszała coś złego, a było by inaczej to nie bedzie fajnie... wole żyć w wierze że bedzie dobrze, że on sie znajdzie.. niż w wierze że to co mówiła wróżka jest nie prawda...

Posted

Może wrózka by pomogła,bo jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta.
Najgorsze jest to,że poza jednym telefonem nikt Kudłatego nie widział...

Ja pojutrze będę na chyba największym jaworznickim cmentarzu to tam na przystanku autobusowym też powieszę ogłoszenie.

I muszę sprawdzić jeszcze dwa ogłoszenia czy wiszą jeszcze,bo tu nigdy nic nie wiadomo.Może ktoś zerwał,jakieś dzieciaki albo co.Te koło których często chodzę to wiszą.

Kudłatku ujawnij się wreszcie,wszystkie cioteczki bardzo o to proszą!!!

Posted

I dalej żadnych wiadomości o Kudłatym.
Bylam dzisiaj w kamieniołomach,musze tam powiesic nowe ogłoszenie,bo stare zniszczylo się przez deszcze.Dziś właśnie z tego powodu nie powiesiłam nowego,bo co chwilkę dość mocno padało.Może jutro wieczorem będzie lepiej!

W piątek wyjeżdżam po dzieci do rodziny,wrócę w niedzielę.Przez ten czas mój TZ będzie się rozglądał za Kudłatkiem,bo on zostaje w domu.

Ja liczę na jakikolwiek odzew z ogłoszeń.Z gazety mi nie odpisali,a nie mogłam się do nich dzisiaj dodzwonić.Albo zajęte albo nikt nie odbierał.Spróbuję z samego rana,może się uda.

Trzymajcie wszyscy kciuki,że by Kudlatek się odnalazł!!!
To jest za mądry i za piękny pies,żeby się tak po prostu stracić!:shake:

Posted

Od 19 lipca śledzę wątek Kudłatego i jestem pełen podziwu dla działań pani która przyjęła go do swojego DT, natomiast chciałbym zasugerować Państwu moje przemyślenia jeżeli ten biedny pies jeszcze żyje ? to jedyną metodą jego poszukiwań jest forma którą zasugerował ktoś z Państwa w poprzednich postach zryw ludzi " Jaworzanianów " i przeczesywanie okolicznych lasów drzewo po drzewku , ponieważ w dobie ekonomizacji jest to kosztowne działanie proszę oszacować koszt i myśle żę ja
jak i wielu z Państwa kochających zwierzęta dogomaniaków się przyłączy .

Posted

A mnie się wydaje,że Kudłaty jest już baaaardzo daleko od Jaworzna.Przecież to duży,dość charakterystyczny pies, ktoś by go przez ten czas zauważył ,dał znać na policję,lub do straży miejskiej.

Posted

Czy schroniska na Śląsku i Olkuszu i Sosnowcu są sprawdzane przez pomocne cioteczki?
Przecież on mógł zostać odłowiony i może siedzi w schronie?
To trzeba osobiście,systematycznie sprawdzać!
Może znaleźć trzeba namiary na okolicznych hycli i z nimi rozmawiać,pokazać zdjęcie psa- on duży i charakterystyczny!

Posted

Widzę,że założenie na NASZEJ KLASIE profilu Kudłatego to był dla was wielki problem.Pisanie na Naszej Klasie w forum dogomaniaków to kropla w morzu potrzeb.Tam zaglądają tylko osoby które piszą i tutaj więc informacja nie trafia do szerszej grupy osób z poza dogomani.
Kudłaty ma już założony swój profil...
ZAGINĄŁ PIES
KUDŁATY
JAWORZNO