Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

lunarmermaid napisał(a):

W schroniskach w Sosnowcu i Olkuszu takiego psa nie przywieźli,do Mysłowic się nie dodzwoniłam.napiszę jeszcze do tych schronisk maile ze zdjęciem Kudłatego i z prośbą o kontakt,gdyby tam się znalazł.

:shake: w tych trzech schroniskach nie ma co liczyć na pomoc!!! oni nawet mając tego psa pod nosem powiedzą Ci przez telefon, ze NIE MA :shake:

Posted

Spróbuj napisać do Ady-jeje;) Ona chyba napewno zna kogoś z Jaworzna,zapomniałam nicku,ale kojarzę,że kiedyś czytałam!
Ada-jeje jest z Chrzanowa;) Fundacja Pro Animals! Może też dałyby na swojej stronce ogłoszenie? Albo do waszej miejscowej gazety "Przełom"?

Posted

Zaginął w dzielnicy Szczakowa.

Dziś w nocy jedzenie znowu nie ruszone,ale wpadłam na pomysł i dałam też druga porcję od strony lasu a nie ulicy.
I ta porcja została zjedzona!!!
Tylko nie wiem,czy czasem rano nie szedł inny pies,bo moja sunia szczekała.Sprawdzę to dzisiejszej nocy.
Mam nadzieję,że to Kudłaty,bo w nocy szczekały psy,które mają kojce od strony lasu.

Kudłatku,żebyś to był TY!!!

Posted

A czy ten las, do którego uciekł Kudłaty był sprawdzany?
On najprawdopodobniej boi się oddalić. Może tam cały czas przebywać.
Warto przejść się po lesie i sprawdzić..

Posted

Po tym lesie chodzę dwa razy dziennie.Niestety jest on bardzo zakrzaczony,jest mnóstwo nierówności i jam pod wyrwanymi drzewami.Ogólnie mówiąc - jak będzie chciał być niewidoczny to tak będzie.Mój pies już kilka razy ciągnął w dziwne miejsca,właśnie w takie większe krzaki,możliwe więc,że Kudlaty tam się ukrywał.

Mam nadzieję,że dzisiejsze jedzonko zostawione w lesie zniknie,zanim zaczną chodzić ludzie z psami na spacer - specjalnie wcześnie pójdę sprawdzić - będzie to znaczylo,że Kudłatek nadal tam jest.Bo innego psa chodzącego luzem tu nie było widać.

Posted

Plakaty porozwieszane,jedzonko wyłożone...tylko teraz pilnowanie w nocy jak będą psy szczekać.Muszę rano wcześnie bardzo iśc zobaczyć czy jedzonko z lasu zjedzone.Jeżeli tak to jest duże prawdopodobieństwo,że to Kudłatek.
I oby tak bylo.Wtedy jest szansa,że go złapiemy...

Posted

trzymam z całej siły :kciuki:

jak w Mysłowicach szukaliśmy dzikiej suni Negry od missieek to pomimo tego, że ona jest kompletnie niezsocjalizowana i cudem wydostała się z posesji, to trzymała się blisko miejsca skąd uciekła i pomogły plakaty - rozwieszane z uporem maniaka bo były zrywane, w końcu ktoś ją wyczaił i dał znać bo suka w dzień sie chowała i wychodziła tylko o zmierzchu/świcie - złapać ot tak nie było szans bo suka na widok cżłowieka rozpływała sie w powietrzu, udało się w klatkę łapkę (to sunia wielkości :hmmmm: drobnego husky powiedzmy) - postawiłyśmy w nocy w miejsce gdzie przychodziła jeść i złapała się - mam wielką nadzieję, że i Kudłatemu się uda!!!

Posted

[quote name='epe']Jak się namierzy Kudłatego,to można liczyć na pożyczenie takiej klatki?
Bo Lunarmaid chyba jej nie posiada?

obawiam się, że Kudłaty jest za duży na tą klatkę - tak mi się wydaje ze zdjęć, Negra jest taka:
http://img406.imageshack.us/img406/9854/dsc0019b.jpg

tu brak odniesienia, ale ona w tej klatce nie mogła się obrócić, ani wyprostować - dziw, że weszła, ale smaczne kąski były powkładane i się udało, ale kudłaty może być za duży

tą klatke pożyczyłyśmy od Fundacji For Animals (mam nadzieję, że nie pomieszałam bo tyle tych fundacji już jest :oops: )

Posted

I co, był Kudłaty na wyżerce?
A może by tak przejść tyralierą w 10 osób wzdłuż i w szerz tego lasku, to może Kudłaty wyskoczy z tych zarośli i będzie wiadomo gdzie go szukać.

Posted

Zjedzone!!! Nawet to przed bramką!!! Leciałam w piżamie o 4.45 do lasu,żeby sprawdzić.Dopiero się rozjaśniało,dobrze,że mnie nikt nie widział.;) :cool1:

Dzisiaj chyba zarwię trochę nocy,bo jedzonko znika między 1 a 5 rano.Jeżeli to Kudlatek to załatwię u weta coś mocno i szybko działającego,co można podać w jedzonku i będę znowu na niego czatować.

Oby to był on!!!:modla: