Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Było by super!!! Trzeba na plakatach napisać,że pies jest bardzo nieufny i do ludzi nie podejdzie,chyba,że po jedzenie i to raczej rzucone.Boi się mężczyzn,nie można go łapać tak od razu bo ucieknie i pójdzie w inne miejsce,gdzie bedzie mial spokój.

Szpileczko pomóż!!!

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Było by super!!! Trzeba na plakatach napisać,że pies jest bardzo nieufny i do ludzi nie podejdzie,chyba,że po jedzenie i to raczej rzucone.Boi się mężczyzn,nie można go łapać tak od razu bo ucieknie i pójdzie w inne miejsce,gdzie bedzie mial spokój.

Szpileczko pomóż!!!

Co za bida :placz:

Posted

zadzwonilam do Szpilki - mam nadzieję nie ubije mnie za porę ale sprawa ważna - nie odbiera, nagrałam się jej na pocztę ... mam nadzieję pomoże - wierzę w nią bo serce ma wielkie i naprawdę sporo umiejętności ...

Psiak piekny i bardzo specyficzny - nie da sie go nie zobaczyć ...

Posted

Potwornie tym się martwię,że on taki wycofany do ludzi.
Dziewczyna ze schroniska powiedziałami,że gdybym go łapała razem ze Strażą Miejską to trzeba na środki uspokajające,bo inaczej się nie da.
Jeżeli pojawi się u mnie to pomału na jedzonko go złapię.Oby tylko się znalazł!!!

Już chyba żadnego tymczasowicza nie wezmę,taka jestem zdołowana tym wszystkim.....:shake:

Posted

posłuchaj ...

wszystko będzie dobrze, zawsze jest ryzyko - tak naprawdę we wszystkim co robimy ...

Spajky - nie wyobrażam sobie aby miał trafic gdzie indziej niz do Ciebie ... oddałabym Ci go w ciemno ZAWSZE. Jestes niesamowita i chociaz teraz masz mase wyrzutów ja zdania nie zmienię. Ile będzie trzeba tyle razy Ci to przypomnę! Za mało takich ludzi jak Ty.

Nie zachowujesz sie jakby nic się nie stalo - to swiadczy, że jesteś niezwykle odpowiedzialna, wrażliwa i rozsądna. Psiak sie znajdzie - nie przyjmuje innej opcji, to pierwsza doba, więc trzeba ustalić jak najlepszą formę pomocy dla Ciebie aby go odzyskać.

Posted

na przyszłośc zakładaj zawsze psu obroże z przypiętą adresówką, nawet jak złapie go hycel zadzwonią do Ciebie z adresówki. A teraz trzeba dużo plakatów rozwieszać...

Posted

iwona213 napisał(a):
na przyszłośc zakładaj zawsze psu obroże z przypiętą adresówką, nawet jak złapie go hycel zadzwonią do Ciebie z adresówki. A teraz trzeba dużo plakatów rozwieszać...

też uczona doświadczeniem mam obsesję na tym punkcie - ale kiedyś też byłam polakiem mądrym po szkodzie, jak mi mój psiak Albin zwiał ... wrócił ale co plułam sobie w brodę przez kilka godzin ... do dzisiaj pamietam.

Szpilka jesteś może?

Posted

Adresówkę miałam mu przypiąć ale on cały czas spał w budzie i prawie nie wychodził,nie miałam kiedy tego zrobić.

Dzisiaj w nicy się nie pojawił...Zostawiłam mu jedzonko,ale nic nie tknięte.
Psy nie szczekały,więc nie łaził po ulicy.

Musi się znaleźć.Plakaty porozwieszam,może to coś da.

Posted

Kudłaty to naprawdę duży pies, jego nie da się nie zauważyć, tylko,że on nie będzie chodził tam gdzie ludzie. Mam nadzieję,że siedzi w tym lesie koło domu i w końcu tak zgłodnieje,że wyjdzie.
Lunarmermaid duży ten las? Co jest za lasem?

Posted

Lasek nie duży,z każdej strony potem droga.W tą stronę gdzie poszedł Kudłaty za drogą jest większy lasek i jeziorko.
Też mam nadzieję,że zgłodnieje i się pojawi.Jeżeli nawet siedzi w lesie to psy go wyczują a i on może do nich wyjść.
Poczekamy,zobaczymy.

Plakat super,ladnie się drukuje tylko jest jeden błąd - powinno być prosimy o pilny kontakt a jest prosimy i pilny kontakt.

W każdym razie porozwieszam w najbliższej okolicy,może ktoś go widział...

Posted

może sa gdzies jakies sunie z cieczką? Nie kręcą się psiaki przy jakimś domu? ...

Ehhh byłam w pracy i miałam nadzieję, że wróce i przeczytam - wrócił ... No nic, nadziei nie ma co tracić, plakaty wierzę pomogą ...

Nad jednym myślę - czasem jak na plakatach napisze się - nagroda finansowa - to i oczy się nagle szerzej otwierają ... jednego sie boję, że ludziska będą za nim biegac i go łapać nieumiejętnie ...

Pomyślcie nad tą nagrodą, w razie czego zawsze pomogę w finansach jak będzie potrzeba.

Szpilka - DZIĘKUJĘ!!!

Posted

Jakaś sfora psów po "centrum" biegała - tak mi powiedzieli w Straży Miejskiej.Ale z drugiej strony skoro Kudłaty jest taki nieufny to nie poszedł by w miejsce,gdzie jest mnóstwo ludzi przez cały czas.

Dzisiaj próbuję znowu na jedzonko,może siedzi jeszcze w lesie i zgłodniał.

W schroniskach w Sosnowcu i Olkuszu takiego psa nie przywieźli,do Mysłowic się nie dodzwoniłam.napiszę jeszcze do tych schronisk maile ze zdjęciem Kudłatego i z prośbą o kontakt,gdyby tam się znalazł.

Mam nadzieję,że on jednak w pobliżu....

Dzięki wielkie za plakacik.Szpilka jesteś boska!!!:loveu:

Posted

A jak jest teraz z tymi Mysłowicami? Można tam wejść? Bo ja bym im wcale nie wierzyła! Byłoby dobrze,aby ciotki z tamtych okolic,mogły osobiście zaglądać do tego schronu!

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Moi sąsiedzi z ulicy tak.Jutro porozwieszam plakaty w najbliższej okolicy.

Do schroniska w Mysłowicach można wejść,ale nie można robić zdjęć.

chodzio mi o osoby z dogo ;)