Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak już jesteśmy przy szczerych opiniach to ja też się odezwę. Jakkolwiek by to brutalnie nie zabrzmiało uważam, że szanse na to, że Kudłaty jeszcze żyje są znikome. Psy umierają bez jedzenia i wody w ciągu kilku dni, a Kudłatego nie ma już grubo ponad miesiąc. Ktoś gdzieś kiedyś napisał, że napewno poszedł w kierunku ludzi, gdy poczuł głód. Guzik prawda. Nie zapominajmy, że Kudłaty to zalękniony pies bojący się ludzi. Nawet jeżeli miał taki zamiar to istnieje możliwość, że brak sił po wielu dniach bez wody i pożywienia, uniemożliwił mu to. Uważam, że zaginięcie Kudłatego jest straszliwą tragedią. Przykra jest prawda, którą napisała martka... Kudłaty pojechał po nowe, lepsze życie, a skończyło się ono znacznie mniej godnie niż miałby spędzić resztę życia w schroniskowym boksie. Nie ukrywajmy, że do całej tej tragedii przyczynił się człowiek. To człowiek mógł zapobiec jej. Kudłaty to przecież nie mały piesek, który przeciśnie się przez niewielką szparkę w ogrodzeniu, więc ja do dziś nie jestem sobie w stanie wyobrazić jego ucieczki. Czytałam wiele wątków o zaginionych psach. Także o ucieczkach z domów tymczasowych lub podczas podróży.Większość z nich kończyła się szczęśliwie ze względu na zakres działań w kierunku odnalezienia tych psów. Na tym wątku tego nie mamy! Wystarczy spojrzeć na najprostszą rzecz. Objechanie pobliskich schronisk. Tutaj nie ma tego. Tutaj się dzwoni lub szuka wolontariuszek. To nie wygląda mi na odpowiedzialne działanie. Zresztą sama lunarmermaid nie wierzy w odnalezienie Kudłatego, bo spotkałam już kilka wątków, na których rozważała danie tymczasu kilku psiakom. Nie wiem jak spuentować moją wypowiedź, bo cokolwiek bym nie napisała to mam wrażenie, że już teraz nie ma znaczenia.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zgadzam sie z Wami w 100%. Ja też przestałam wierzyć, że ten biedny, zalękniony psiak się odnajdzie. Tutaj nic się nie dzieje w tej sprawie.
Zaproponowałam ostatnio żeby zrobić zrzutkę na nagrodę za odnalezienie Kudłatego.. i nic cisza.

Ja mogę oferować 50 zł na ten cel.
Czy ktoś się dołaczy?

Posted

Ketunia, nie wolno się poddawać, trzeba walczyć do końca o Kudłatego !!!
Tego psiaka bardzo mi było żal w schronisku, i ja również się cieszyłam, że na dt wreszcie zazna spokoju i szczęścia.
ALe stało się inaczej i teraz trzeba działać.

Ja bym proponowała DUŻA AKCJĘ POSZUKIWAWCZĄ.

Posted

Może najpierw sprawdzić wszystkie schroniska w okolicy.
Trzeba by wypisać listę schronisk i każdy kto może pomóc w znalezieniu Kudłatego by wziął na siebie sprawdzenie kilku, oczywiście ze zdjęciem Kudłatego.
Co Wy na to ?

Posted

Myślę, że pomysł z nagrodą może coś pomoc. Niestety na dzień dzisiejszy mogę tylko dać 50 zł.
Ja cały czas mam jeszcze małą nadzieję, że jednak się odnajdzie.
Tylko tak naprawdę nic się tutaj nie dzieje.
Dogo jakie masz pomysły??
Coś musimy zrobić w tej sprawie.
Pozdrawiam
Kasia

Posted

Proszę piszcie jakie schroniska są w bliższej i dalszej okolicy skąd uciekł Kudłaty (czasami to mogą być jakieś małe, ja o wielu schroniskach nieraz pierwszy raz na dogomanii słyszę).

Lista schronisk.

Posted

Lista schronisk: BB, Raciborz te dwa schroniska obsluguje p. Palka z OL i gdyby np. pies zostal wylapany w Bukownie Slawkowie to moglby tam trafic. Myslowice, to schronisko do ktorego trafiaja psy z Jaworzna. Sosnowiec, Bytom, Chorzow, i Miedary ale to jest dosc daleko juz od Jaworzna po drodze jest jeszcze Czestochowa. Mysle ze wymienilam wszystkie w obrebie 150 km.

Posted

No ale teoretycznie gdyby Kudłaty się zabłąkał do Katowic i tam go zgarnęli to trafiłby to schroniska w Katowicach. Więc może jak już sprawdzać to wszystko co możliwe w rejonie poszukiwań.
I może jeszcze Jastrzębie Zdrój ?

Posted

Lista schronisk do sprawdzenia w poszukiwaniu Kudłatego:

Bytom
Bielsko Biała
Czestochowa
Chorzów
Gliwice
Jastrzębie Zdrój
Katowice
Miedary
Myslowice
Olkusz
Oświęcim
Raciborz
Ruda Śląska
Sosnowiec
Tarnowskie Góry
Tychy
Zabrze - Biskupice

Posted

malawaszka napisał(a):
wczoraj pytałam Wiewiórki, która była w sosnowcu w schronie i nie było tam Kudłatego

A czy ta osoba sprawdzała ze zdjeciem czy Kudłatka tam nie ma ?
Sorry, że tak pytam ale nie mam doświadczenia jak to się sprawdza a chciałabym żeby informacje były pewne. Jeśli tak to odhaczamy Sosonowiec, że tam Kudłatego brak.

Posted

[quote name='Dogo07']A czy ta osoba sprawdzała ze zdjeciem czy Kudłatka tam nie ma ?
Sorry, że tak pytam ale nie mam doświadczenia jak to się sprawdza a chciałabym żeby informacje były pewne. Jeśli tak to odhaczamy Sosonowiec, że tam Kudłatego brak.

wątpię żeby ze zdjęciem
http://www.dogomania.pl/forum/f1166/schronisko-w-sosnowcu-zapomniane-nie-kochane-potrzebujace-milosci-134487/index9.html#post12844979

Posted

Wiem, że lunarmermaid pytała na wątku schroniska w Rudzie Śląskiej, ale od tego czasu minęło sporo czasu, więc zapytam zaraz Piankę jeszcze raz.

Posted

A ja dalej szukam Kudłatego w pobliżu.Mam nadzieję,że może jednak nie poszedł daleko tylko trzyma się w pobliskich łąkach i lasach.
W schronisku w Mysłowicach nie będzie Kudłatego,jeżeli nasza jaworznicka Straż Miejska go nie odłowiła.Chyba,że zaszedłby do Mysłowic.
W Jaworznie go nie złapano...