Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MORETA/KEYA napisał(a):

Kudłaty ma już założony swój profil...
ZAGINĄŁ PIES
KUDŁATY
JAWORZNO

nie mogę znaleźć:shake: a chciałam zaprosić do znajomych żeby ludzie widzieli u mnie - Kręgiel Baśka

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ZAGINĄŁ PIES-to imię
KUDŁATY-to nazwisko
JAWORZNO-to miasto
Jak wpiszesz to w wyszukiwarkę,to na pewno znajdziesz.Na razie czekam żeby dodali mnie do znajomych w profilu miasta Jaworzna "Jaworzno Moje Miasto"tam jest sporo ludzi zapisanych i może w ten sposób Kudłatego ktoś namierzy.Napisałam też na głównych stronach jakiś profili dziewczyn z Jaworzna i na profilu harcerzy z Jaworzna.
Tyle na razie mogę zrobić dla Kudłatka

KUDŁATKU WRACAJ DO DOMCIU:shake::shake::shake:

Posted

Kudłatego dalej nie widać.Żadnego telefonu,TZ też go wypatrywał jak chodził z naszą sunią na spacery i nic...
On faktycznie może być już daleko albo siedzi w polach i w lasach.Jak jest mądry to ma tam co jeść.Jest dużo zwierzyny i ptaków,przypuszczam,że i padlina jakaś by się znalazła gdyby polować mu się nie chciało.
Zresztą ludzie tyle śmieci wyrzucają po lasach,że żal patrzeć...

Ja chcę tylko wiedzieć,że nic mu nie jest,wszystko ok i niech wróci!!!

Posted

Ehh współczuję cioteczko, najgorsza jest ta niepewność, która pożera... ale trzeba się trzymać i wierzyć, że jak się nie znajdzie to da sobie i tak radę, ktoś inny dobrego serca mu pomoże.

Posted

Co do przeczesywania lasów...
Czy któras z cioteczek popatrzyła na mapę,gdzie są zaznaczone tereny leśne w Jaworznie?:shake:
Ja wiem,że to byłoby super móc to zrobić,ale skąd wziąć tylu ludzi,żeby przeczesać las np.na Wilkoszynie - gdzie Kudłatek polami i lasem mógł bez problemu zawędrować - który ma ok.3 km długości a szerokości nie mam pojęcia....Na pewno dość sporo,skoro ludzie tam chodzą na grzyby.
Z 500 osób by sie przydało,bo trzeba z conajmniej dwóch stron iść,żeby pies nie uciekł gdyby tam był.
Na nieszczęście moje w Jaworznie jest mnóstwo lasów,mniejszych lasków i pól,nie uprawianych już więc zarośniętych potwornie wysoką trawą.

Gdyby to była zima - chyba byłoby łatwiej go znaleźć.

Kudłatek musi się znaleźć!!!

Posted

A czy w tych lasach są jakieś domy,osady ludzkie?
Pytam,bo był taki wątek o zaginionym seterze i okazało się,że pan go znalazł głęboko w lesie,zabrał do domu- a mieszka właśnie jakoś tak w środku lasu. Pan bez internetu,nic nie wiedział,że pies poszukiwany!
Wiem,że Sojfon miała wtedy dobry pomysł,aby zdjęcie psa dać listonoszom,kierowcom busów też!
Chyba dzięki listonoszowi pan się dowiedział,że pies szukany -a ponieważ była mowa o nagrodzie,to się skontaktował z panią;)

Posted

Niestety w tych lasach nawet leśniczówek nie ma...
Typowe lasy,bez żadnych domów.Domy są przy lesie,a w lasach głucho.
Na dodatek często są zakazy wchodzenia do lasów,bo ziemia u nas piaszczysta i w momencie w lesie robi się sucho.

Posted

Dziś przez króciutką chwilę miałam nadzieję,że znajdę Kudłatego...
Idę sobie przez las z moją sunia a tu nagle przed nami coś się przedziera przez krzaki.Myślałam,że może to Kudłatek na psa chce zajrzeć.
Patrzę,wychodzi coś na ścieżkę....sarenka.Niestety.:shake:
To nie Kudłatek.Szukamy więc dalej.

Posted

epe napisał(a):
Czy schroniska na Śląsku i Olkuszu i Sosnowcu są sprawdzane przez pomocne cioteczki?
Przecież on mógł zostać odłowiony i może siedzi w schronie?
To trzeba osobiście,systematycznie sprawdzać!
Może znaleźć trzeba namiary na okolicznych hycli i z nimi rozmawiać,pokazać zdjęcie psa- on duży i charakterystyczny!

Olkusz odwiedza missieek i Ona wie o Kudłatym, Ada-jeje chyba też, ale Sosnowiec nie jest sprawdzany, a tam dzwonienie nic nie da bo zawsze powiedzą że NIE MA - dla świętego spokoju... to samo MYsłowice - pisałam juz, ze to musi sprawdzać ktoś osobiście - nie telefonicznie, zostawienie plakatów też NIC nie da w tych miejscach :shake:

lunarmermaid napisał(a):
Niestety w tych lasach nawet leśniczówek nie ma...
Typowe lasy,bez żadnych domów.Domy są przy lesie,a w lasach głucho.
Na dodatek często są zakazy wchodzenia do lasów,bo ziemia u nas piaszczysta i w momencie w lesie robi się sucho.

znam trochę Jaworzno i naprawdę jest to cholernie truudny teren do szukania psa - zaraz po sąsiedzku są wielkie tereny piaskowni, wielkie wyrobiska, wyrobiska rekultywowane i posadzone miliony drzewek - nie ma takiej siły, która przeczesze te tereny naprawdę - jeśli pies będzie się trzymał z dala od osad ludzkich to jest nie do znalezienia bo tam ma gdzie się chować...

sposób z listonoszami jest wart uwago jeśli jednak Kudłaty trzymałby się osiedli w poszukiwaniu jedzenia

Posted

ketunia napisał(a):
Dziewczyny a może wyznaczyć jakąś nagrodę za znalezienie Kudłatka.
Zrobiłybyśmy zrzutkę. Chociaż po 5 zł.
Co Wy na to?

Pieseczku gdzie się podziałeś???

jestem za...

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jezeli kudlaty zostal odlowiony przez hycla z Olkusza to on moze juz byc w BB.

Na którymś wątku czytałam o cioteczce, która w BB szuka boksia.
Zaraz poszukam. Może ona by sprawdziła.

edit: to cioteczka Kluska4
Zaprosiłam ja na wątek.
Na tym wątku jest osoba która moze sprawdzić w Tychach:
http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-kudlaty-pies-bukowno-kto-z-bielska-tych-pomoze-142184/index2.html

Posted

Niestety ja w najbliższym czasie nie pomogę :shake: Nie mieszkam w Bielsku, a pracuję w Katowicach i nie mam szans dojechać do Bielska przed 16h. A w niedziele schron zamknięty :shake:

Posted

Kluska4 napisał(a):
Niestety ja w najbliższym czasie nie pomogę :shake: Nie mieszkam w Bielsku, a pracuję w Katowicach i nie mam szans dojechać do Bielska przed 16h. A w niedziele schron zamknięty :shake:

Wielka szkoda, nie wiem kto jeszcze mógłby w bb sprawdzić.:shake:

Posted

ancymonka2000, czy możesz wśród swoich znajomych rozesłać wici, że Kudłaty zaginął i jest poszukiwany.
Im więcej ludzi wie o psie, tym większa szansa, że ktoś go zobaczy i zgłosi.

Posted

Niestety, takiego psa nie spotkałem na swej drodze. Duzo czasu juz upłynęło...
Ja jestem dość zasadniczy facet : pytanie ; jak mozna dopuscic by pies uciekł pierwszej nocy ? Przecież są twarde i nizłomne zasady postepowania z psem w nowym otoczeniu, a jedna z pierwszych jest zapewnienie mu bezpieczeństwa przez uniemozliwienie mu ucieczki. Poza tym : nie spotkałem ANI JEDNEGO ogłoszenia na słupie, w sklepie, w sklepie zoo, w lecznicy itp. Wiec co to za szukanie ? Sorry, mam watpliwości.

Posted

Nie wiem czy ktoś tutaj jeszcze ma nadzieję,że Kudłaty się odnajdzie...ja już niestety ją straciłam.
Również mam mnóstwo wątpliwości dotyczących nie samej ucieczki tylko tego co było potem. Odnoszę od początku to samo wrażenie - że właściwie to nic nie było potem:( Kilka ogłoszeń na słupie nie wystarczy, skoro Jaworzno to takie duże i rozległe miasto. A gazety? radio?.....
Mam również wrażenie,że gdyby nie delikatne (jak na te okoliczności aż za delikatne) uwagi na dogo dotyczące sposobu i możliwości szukania Kudłatego, to w ogóle nic, nawet tych kilka ogłoszeń na słupach by nie było.
Ja wiem,że to jest "obcy" pies, schroniskowy, "niczyi" ale takie same wysiłki powinny byc podjęte przy jego szukaniu, jak w przypadku gdyby zaginął nasz najukochańszy pupilek. Odpowiedzialnośc, to odpowiedzialnosc.

Specjalnie użyłam wielu bezosobowych zwrotów ale wszyscy wiemy do kogo te słowa kieruję. Chciałam jeszcze tylko dodac,że ta opinia, którą teraz piszę, jest opinią całego schroniska w Koninie - jego pracowników i wolontariuszy.
Mamy żal.............po prostu.

Kudłaty nie zasłużył na to, aby go tak potraktowac. Takim "szukaniem" odebrano mu wszelkie szanse. To miał byc początek jego lepszego życia, a stał się końcem:((((