martka1982 Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 O matko! 303zł! to tyle co kosztuje nowa buda z przesyłką! Zastanawia mnie jedno; jak to jest,że jak ktoś sprzedaje budę na allegro to w kosztach przesyłki pisze 40 albo 50zł - to w jaki sposób ci ludzie z allegro wysyłają swoje budy?? dziwne....... Quote
Leyla Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 martka1982 napisał(a):O matko! 303zł! to tyle co kosztuje nowa buda z przesyłką! Zastanawia mnie jedno; jak to jest,że jak ktoś sprzedaje budę na allegro to w kosztach przesyłki pisze 40 albo 50zł - to w jaki sposób ci ludzie z allegro wysyłają swoje budy?? dziwne....... dlatego pytam..sama nie mogę decydować:shake: Może jakaś inna firma transportowa jest:razz: trzeba poszukać Quote
martka1982 Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Firma kurierska DPD w Warszawie 022 577 55 55. Firma kurierska Riders w Warszawie 022 460 88 88 Leyla czy podejmiesz się porozmawiania z tymi dwoma firmami?Może mają taniej Quote
Leyla Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 martka1982 napisał(a):Firma kurierska DPD w Warszawie 022 577 55 55 . Firma kurierska Riders w Warszawie 022 460 88 88 Leyla czy podejmiesz się porozmawiania z tymi dwoma firmami?Może mają taniej Tak,oczywiście, jutro tam zadzwonię. Quote
Lu_Gosiak Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 martka1982 napisał(a):O matko! 303zł! to tyle co kosztuje nowa buda z przesyłką! Zastanawia mnie jedno; jak to jest,że jak ktoś sprzedaje budę na allegro to w kosztach przesyłki pisze 40 albo 50zł - to w jaki sposób ci ludzie z allegro wysyłają swoje budy?? dziwne....... budy sprzedawane na allegro są przewaznie składane, wiec to wcale nie jest duza przesyłka Quote
terra Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 A dlaczego jeśli pojedzie w kartonie to będzie taniej? Można by ją zawinąć w folię do pakowania. Tak zapakowane przyjechały do mnie krzesła i sofa wiklinowa gabaryty podobne. Tyle, że lżejsze były. Quote
Leyla Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 terra napisał(a):A dlaczego jeśli pojedzie w kartonie to będzie taniej? Można by ją zawinąć w folię do pakowania. Tak zapakowane przyjechały do mnie krzesła i sofa wiklinowa gabaryty podobne. Tyle, że lżejsze były. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest:roll: spytam o folię jutro. Pani wyraźnie powiedziała,że jak będzie w kartonie to 203, bez kartonu 303:shake: Quote
Leyla Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='lunarmermaid']Leyla na stronie www.dwiepaczki.pl można zamówić kuriera i pisze,że koszt przesyłki paczki do 30 kg to 34 zł!!! Spróbuj tam zajrzeć i zadzwonić to może powiedzą dokładniej. ok, ale jutro z rana ,bo dziś to już trochę późno.. Quote
lunarmermaid Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Leyla na stronie www.dwiepaczki.pl można zamówić kuriera i pisze,że koszt przesyłki paczki do 30 kg to 34 zł!!! Spróbuj tam zajrzeć i zadzwonić to może powiedzą dokładniej. Quote
Natussiaa Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Znalazłam jeszcze taki wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f938/badzo-tania-buda-k-warszawy-140124/ Quote
Leyla Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 martka1982 napisał(a):Firma kurierska DPD w Warszawie 022 577 55 55 . Firma kurierska Riders w Warszawie 022 460 88 88 Leyla czy podejmiesz się porozmawiania z tymi dwoma firmami?Może mają taniej Pierwszy nr tel, to firma która świadczy usługi dla firm, 2 tel nie odpowiada. Dziewczyny posprawdzajcie reszte możliwości, ja nie mam czasu ,szukam transportu dla Miszy...urwanie głowy. Może faktycznie bedzie taniej kupić budę Quote
Leyla Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Widzę ,że zależy wam bardzo na Kudłatym:crazyeye: Zaoferowałam pomoc w postaci gotowej budy, myslałam ,że wszystko będzie ustalone ,czy jest potrzebna ,czy nie. Mam mnóstwo spraw na codzień związanych z psami i nie moge się tym tematem zająć. Moja pomoc psom nie polega na siedzeniu tylko przy kompie. Krew mnie zalewa jak widzę,że nikt tu nic nie napisał , nie ustalił , a psiak w schronisku nadal siedzi:shake: Prosze ,żeby ktoś ustalił konkrety, bo buda może sie przyda innemu bezdomniakowi. Psów potrzebujących pomocy jest zatrzęsienie i trzeba szybko działać. Quote
lunarmermaid Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Rozumiem Leyla o co ci chodzi.Ja niestety na dogo jestem zawsze tylko wieczorem,ok.22,o ile mnie zaloguje...:angryy:Mam male dziecko,bardzo żywotne i wcześniej nie dam rady być na kompie ( bardzo rzadko mi się zdarza ). Sprawę miała koordynowac karolcia....? Quote
Leyla Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 lunarmermaid napisał(a):Rozumiem Leyla o co ci chodzi.Ja niestety na dogo jestem zawsze tylko wieczorem,ok.22,o ile mnie zaloguje...:angryy:Mam male dziecko,bardzo żywotne i wcześniej nie dam rady być na kompie ( bardzo rzadko mi się zdarza ). Sprawę miała koordynowac karolcia....? Rozumiem Cię ,szczególnie że masz maluszka:cool3: Szkoda mi tego psiaka, że walka o jego lepsze życie tak wolno się odbywa..Każdy dzień dla niego to smutek i przygnębienie... Quote
Karolcia_ko5 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Dziewczyny ja też czasowo chwilami średnio. Dziś byłam w Szczecinie zawieść dwa psiaki. Nie denerwujcie się. Marta ustaliła z tobą, że załatwisz kuriera zgodziłaś się, ja miałam załatwić przelanie kasy. Więc o co te nerwy, jak nie będzie wyboru to pozostaniemy przy 303 zł, bo co zrobimy. Mam nadzieje, że ktoś pomoże. Wiem, że to dość drogo, przynajmniej tak mówicie, bo ja się nie orientuje, ale skoro nie ma innej firmy, to ja już też w tym nie pomogę. Quote
ketunia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Witam, Chciałabym kupic budę Kudłatemu. Proszę podać jaką to zaraz zamówię Pozdrawiam;) Quote
Leyla Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a):Dziewczyny ja też czasowo chwilami średnio. Dziś byłam w Szczecinie zawieść dwa psiaki. Nie denerwujcie się. Marta ustaliła z tobą, że załatwisz kuriera zgodziłaś się, ja miałam załatwić przelanie kasy. No własnie mnie wkurza jak dzwonię i albo nie..albo nikt nie odbiera, albo za drogo..i o wszystko muszę zapytać Was...potem ewentualnie jeszczeraz dzwonic:shake: dwa dni załatwiałam transport dla wielkiego psa, mam ten transport i sama go biorę ze schronu, bo nikt nie może. Boję się bo to kaukaz i może być różnie...echhh...sorry za moje nerwy:oops: Quote
Natussiaa Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 ketunia napisał(a):Witam, Chciałabym kupic budę Kudłatemu. Proszę podać jaką to zaraz zamówię Pozdrawiam;) :crazyeye::crazyeye: Naprawdę ? :loveu: Quote
ketunia Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Naprawdę:lol: Myślę, że tak będzie szybciej. Tamta buda przyda się pewnie innemu psiakowi w potrzebie. Zdecydujcie tylko jaka ma być a ja ją szybko zamówię. Pozdrawiam;) Quote
Natussiaa Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 ketunia napisał(a):Naprawdę:lol: Myślę, że tak będzie szybciej. Tamta buda przyda się pewnie innemu psiakowi w potrzebie. Zdecydujcie tylko jaka ma być a ja ją szybko zamówię. Pozdrawiam;) Bardzo Dziękujemy :loveu: To już Karolcia_ko5 i reszta dziewczyn zdecydują :lol: Quote
terra Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Przez dwa dni nie mogłam się zalogować na dogo:roll: Napisałam do firmy dwie paczki z pyt. o koszt przesyłki budy. jeszcze nie mam odpowiedzi. Ale może już nie będzie potrzebna dzięki ketunia :loveu: Quote
Karolcia_ko5 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 ketunia napisał(a):W takim razie czekam na informacje :lol: Dobrze, możesz kupić mu budę, cieszę się. Tylko czy ty masz już coś na oku czy my mamy poszukać czy jak? Może da się coś zakupić bezpośrednio w mieście gdzie będzie Kudłaty? Quote
ketunia Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Mogę jej sama poszukać i wysłać na adres dt Kudłatego. Chyba, że macie coś konkretnego na oku. Dajcie znać jak najszybciej bo chciałabym ją już dzisiaj zamówić. Pozdrawiam Kasia Quote
Karolcia_ko5 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 ketunia napisał(a):Mogę jej sama poszukać i wysłać na adres dt Kudłatego. Chyba, że macie coś konkretnego na oku. Dajcie znać jak najszybciej bo chciałabym ją już dzisiaj zamówić. Pozdrawiam Kasia Dobrze super, w takim razie zdaję się na ciebie, pamiętaj że Kudłaty to nie mały pies ;)..Jeśli możesz wyślji nam link, jaką budę znalazłaś. Dogadaj się jeszcze dobrze z lunermarmaid bo to do niej ma jechać buda i Kudłaty. Na jego koncie mamy 180 zł. Jeśli pokryjesz koszty kuriera to pieniążki pójdą na jego podróż do DT. Quote
Recommended Posts