flashka-g Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 sami psychiczni..zaczekajcie juz dzownie po kaftany bezpieczenstwa;] hehehe no ale widzis Tomus..odwołać łatwiej i taniej po prostu....buahahaha :D Quote
orsini Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 hahahaha bo najglosniej na nas krzycza te osoby co nie maja pozglaszanych psow, albo i tak nie chcieli jechac!moze znajda sie ze 2 osoby ktore bardzo bardzo chcialy jechac, ale...no ale zeby byla chociaz 1 taka osoba, ale nie piatkowa?to juz moznaby polemizowac... :lol: Quote
flashka-g Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 ja tam mialam w piatek husky a w niedziele Pona,grzywacza i Irish softa.no ale myslalam ze przełozą na sobote to bym jeszcze twojego piecha mogóła wystawic;] Quote
orsini Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Flaszi nawet by to konieczne nie bylo, bo ta osoba, ktorej suke mialabym wystawic w koncu nie chciala jechac, wiec ona sie bardzo cieszy ze odwolali-bo jej to na reke. Quote
pmmazz Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 a ja sie nie ciesze... byla szansa na to zeby moj kojot mial juz przynajmniej reproduktora w pieknym wieku 18 miesiecy, a byla to jedyna miedzynarodowa w tym roku na ktora w 100% sie wybieralismy... a w dodatku mielismy duze szanse na zwyciestwo w swojej klasie... i byc moze zaczelibysmy dorosly Championat... no nic...lipa i tyle..... Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Szkoda, że Warszawską międzynarodówkę odwołali :( , ale i tak mój dziadek zachorował więc i tak nic by z tego nie było :wink: Quote
orsini Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 burzan NIC wszakze jestesmy wariatami!!! i nie ma co sie spierac. Piatek nie ulega dyskusji, a cala reszta wystawki?juz zaloby narodowej nie ma,a ze zrobili jak zrobili?tak jak pisalam, w 90% sa zadowoleni ludzie co i tak nie maja psow zgloszonych albo nie mieli jechac. Quote
orsini Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='burzan']Orsini - dotąd miałem Cię za bardziej rozsądną osobę. Szkoda Wielkim problemem tego świata jest, ze głupcy i fanatycy sa tak pewni swych racji a ludzie mądrzy - pełni watpliwości. (Bertrand Russel) przykro mi takie jest moje zdanie. jakos meczy nikt nie odwoluje,a wystawa to taki sam sport.Ja proponowalam-nie wpuscic publicznosci,rozpoczac i zakonczyc modlitwa...nawet brak finalow bym zrozumiala wyobraz sobie! Ale odwolania w calosci nie rozumiem! Quote
Gosiak Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Orsini napisała: "w 90% sa zadowoleni ludzie co i tak nie mają psów zgłoszonych albo nie mieli jechać" Orsini, nie wiem, skąd masz takie wyniki swoich sondaży ale to PRZERAŻAJĄCE ŻE 90% LUDZI MIAŁOBY MYŚLEĆ TAK JAK TY!!! Tak się składa, że ja miałam psa zgłoszonego w piątek i ABSOLUTNIE SIĘ ZGADZAM z decyzją Związku o odwołaniu wystawy ! Nie wyobrażam sobie, jak można było postapić inaczej. Czasem trzeba sobie uświadomić, że na świecie dzieją się ważniejsze rzeczy niż zdobywanie nagród przez nasze psy. I nie ma znaczenia czy ktoś jest wierzący czy nie i czy żałoba narodowa kończy się w piątek czy kiedy indziej. Tak na marginesie - nie obraź się bo strach mieć w tobie wroga, ale strasznie mnie to intryguje ile masz lat ? Quote
Fuka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 sh_maniak napisał(a):Fuka a ty bys teraz była zadowolona ze zmiany sedziego...... przeciez większośc osób jedzie na wystawe własnie dla sędziego, który ma oceniac, a nie dla tego którego u dadzą na odczepnego. Oczywiscie masz racje - ludzie zgłaszaja sie zeby pokazac psa konkretnemu sedziemu. Ale jak wiadomo czasami sedziowie sie zmieniaja - nawet na tej wystawie miałam pokazywac psy innemu sedziemu, niz ten do ktorego były zglaszane. Ale czasem tak jest... A jezeli nawet te wystawe zorganizuja w innym terminie - to na pewno nie uda sie im sciagnac tej samej ekipy sedziowskiej, wiec w moim odczuciu to akurat nie gra roli. Natomiast gra dla mnie role to, że nasz czas, pieniadze i nasza prace - wiele ras do wystawy szykuje sie miesiacami, a nie dzien przed - ktos postanowil wyrzucic do kosza. Sytuacja jest wyjakowa i szczegolna - ale tak jak piszą inni "wariaci" mozna było wybrnac jakos i przerzucic sedziowanie piatkowe na pozostale dni. A takie rozwiazanie - swiadczy o kompletnym braku wyobrazni i szacunku dla nas. Po raz kolejny my Polacy pokazujemy, ze jestesmy bardziej papiescy niz sam Papiez. Dzisiaj w telewizi słuchałam ksiedza, ktory mowil, ze jest nam trudno, ale musimy zyc dalej - a zycie to rowniez głupie psie wystawy. I o ile piatek jak juz to wielokrotnie pisalam - byl bezdyskusyjny, to z sobota i niedziela to juz inna sprawa - vide sportowcy... Quote
paolinka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Witam! Mam prosbe do Dogomaniakow... Otoz w dzisiejszym dniu kilka osob powpisywalo sie do MOJEJ ksiegi gosci na MOJEJ stronie www.juniorhandling.pl z pretensjami jacy to junior handlerzy (np.Flashka czy Agasia) sa niedobrzy, maja wszystko gdzies itd... Mam wrazenie, ze pretensje sa kierowane do mnie, poniewaz sa one w mojej ksiedze gosci... Ja nawet nie mialam w planach tej wystawy :niewiem: ... choc szczerze mowiac gdybym zglosila to bym byla ZA jej odwolaniem, ale przeciez kazdy czlowiek ma inne poglady i trzeba to uszanowac... Quote
Fuka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='Gosiak']Orsini napisała: "w 90% sa zadowoleni ludzie co i tak nie mają psów zgłoszonych albo nie mieli jechać" Orsini, nie wiem, skąd masz takie wyniki swoich sondaży ale to PRZERAŻAJĄCE ŻE 90% LUDZI MIAŁOBY MYŚLEĆ TAK JAK TY!!! Tak się składa, że ja miałam psa zgłoszonego w piątek i ABSOLUTNIE SIĘ ZGADZAM z decyzją Związku o odwołaniu wystawy ! Nie wyobrażam sobie, jak można było postapić inaczej. Czasem trzeba sobie uświadomić, że na świecie dzieją się ważniejsze rzeczy niż zdobywanie nagród przez nasze psy. I nie ma znaczenia czy ktoś jest wierzący czy nie i czy żałoba narodowa kończy się w piątek czy kiedy indziej. Gosiak, po czesci doskonale Cie rozumiem - nie wyobrazam siobie wystawiania moich psow w ten piatek, tak jak wiekszosc z nas - bede chciala spedzic go przed telewizorem, ale sobota i niedziela - to juz inna sprawa.... I przypominam o jeszcze jednej kwestii - regulamin zwiazku przewiduje w uzasadnionych sytuacja sedziowanie bez opisywania psow... I wlasnie cos takiego mogloby miec miejsce w sobote i niedziele, to znacznie przyspiesza procedure. Oczywiscie - wszyscy wolimy byc sedziowani normalnie, ale przez wzglad na okolicznoscui - mozna by to zaakceptowac. I sorry - nie potrafie zaakceptowac decyzji o odwolaniu wystawy i juz! Quote
:) Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 A jak wystawa bedzie w lipcu, to pies, ktory ma ponad 18 miesiecy dalej bedzie w mlodziizy?? Bo ja juz tego nie kumam :( Quote
Fuka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Słuchajcie a moze by odwolac wszystkie wystawy, po kolei i zwiazek rozwiazac - bo psy to taka głupia rozrywka. Na świecie tyle nieszczesc, tragedie, wojny, głod, a my tu z pieskami :-? Quote
mar Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Fuka napisał(a):Słuchajcie a moze by odwolac wszystkie wystawy, po kolei i zwiazek rozwiazac - bo psy to taka głupia rozrywka. Na świecie tyle nieszczesc, tragedie, wojny, głod, a my tu z pieskami :-? :bigok: 8) Quote
NNikka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='orsini'] A pisanie mi,ze moge do Lodzi pojechac??? sami sobie jedzcie do Lodzi!!! 1. sedzia mi nie pasuje! 2. do Wawy jezdza pociagi-do Lodzi tez ale tak,ze dojazd i powrot zajmie mi 3 dni 3. pewna osoba znowu sie na niej pojawi-w Wawie jej nie ma moze ktos zauwazyl i w ogole Warszawa ma lepsze wystawki jak jakas tam Lodz! No! No! No! No! Orsini! Ty tu uważaj paskudo! Łódz Ci się nie podoba?! No! Quote
JustynaJK Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 jestem osoba niewierząca,ale absolutnie aprobuję decyzję o odwołaniu wystawy.Myślę,że takie dylematy mamy tylko raz w życiu teraz obecnie i nigdy zapewne juz nie bedziemy ich mieć,bo też pewnie nigdy POLAK nie bedzie Papieżem :( Nie wiem czy ktoś z Was pamięta odwołanie wystaw w stanie wojennym?bo ja owszem To sa naprawdę szczególne i wyjątkowe sytuacje i naprawdę nic nikomu sie nie stanie jak ta wystawa się nie odbędzie Quote
pszym Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 JustynaJK napisał(a):jestem osoba niewierząca,ale absolutnie aprobuję decyzję o odwołaniu wystawy.Myślę,że takie dylematy mamy tylko raz w życiu teraz obecnie i nigdy zapewne juz nie bedziemy ich mieć,bo też pewnie nigdy POLAK nie bedzie Papieżem :( Nie wiem czy ktoś z Was pamięta odwołanie wystaw w stanie wojennym?bo ja owszem To sa naprawdę szczególne i wyjątkowe sytuacje i naprawdę nic nikomu sie nie stanie jak ta wystawa się nie odbędzie Poza tym - jeżeli mogę dodać - mamy doczynienia z czymś transcendentalnym, duchowym i ponadwymiarowym. Też nie jestem Katolikiem, ale zgadzam się z odwołaniem wystawy. Miałem dwa zwierzaki wystawiać...ale trudno. Oczywiście szanuję zdanie inne niż moje, ale pomyślcie dzieję się na świecie coś niewyobrażalnego i unikalnego... Może niektórych to nie interesuje - mają do tego prawo, może niektórzy tego nie rozumieją ( albo jeszcze nie rozumieją ). Może warto poświęcić tą wystawę tylko po to aby przedłużyć czas rozmyślania nad sobą, nad światem itp. Może warto podtrzymać ten nastrój jak najdłużej się da..? P.S. Przepraszam, że tak "duchowo", ale ja to tak czuję. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nie chcę absolutnie nikogo krytykować. Pozdrawiam Quote
orsini Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Gosiak: ale ja sie nie obrazam za jakakolwiek krytyke:))) 1. Toc pisalam, ze piatek nie podlega dyskusji, ale sorki, ja mialam psy zgloszone na sobote! Mam psy co jak slusznie Kasia zauwazyla trzeba duzo przygotowywac. Specjalnie skubalam je na TE wystawe 3 miesiace temu i to ze mi ja przeniosa na lipiec mnie nie uzadza, bo beda juz zarosniete! Zreszta hmmm ci co nas tak ostro atakuja...w imie czego???w imie tej milosci o ktorej Papiez mowil???moze jednak to WY zrewidujcie Wasze zachowanie, a nie wyzywacie nas od wariatow!I nie krzyczycie, ze tylko WY macie racje!!!a my jestesmy nawet nie ludzmi...no nie ma jak milosc do blizniego!to jednak prawda: kochamy Papieza, ale go nie sluchamy. Gosiak: ja wczesniej pisalam, pokaz mi 1 osobe ktora bardzo, bardzo chciala jechac na sobote lub niedziele a nie na piatek i teraz sie cieszy, ze wystawy nie ma. Bo ja nie znam takiej osoby-chyba, ze psy miala zgloszone, ale nie bardzo jej sie chcialo jechac. Ja te wystawe planowalam dawno temu, a 3 miechy temu skubalam psy. Wiem , ze nie rozumiesz, ale co tam :lol: :lol: :lol: Quote
pszym Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 orsini napisał(a):Gosiak: ja wczesniej pisalam, pokaz mi 1 osobe ktora bardzo, bardzo chciala jechac na sobote lub niedziele a nie na piatek i teraz sie cieszy, ze wystawy nie ma. Bo ja nie znam takiej osoby-chyba, ze psy miala zgloszone, ale nie bardzo jej sie chcialo jechac. Ja te wystawe planowalam dawno temu, a 3 miechy temu skubalam psy. Wiem , ze nie rozumiesz, ale co tam :lol: :lol: :lol: Na przykład ja... Miałem jednego psa w piatek i jednego w niedzielę. Zależało mi, bo mieliśmy w niedzielę fajną stawkę psów znajomych i od dawna chcieliśmy się sprawdzić... Quote
orsini Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 no to jestes w tych 10% w takim razie:))no to mam 1 osobe Ok. A wiecej?:)))ktos? Quote
orsini Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 nie wiem ni emoge znalezc tych postow od niepamietam kogo...ktos wykasowal? a ja chcialam odpisac tej osobie, bo sie zalogowala specjalnie, zeby napisac do mnie...Ok ktosiu , przeczytaj sobie to: http://www.odszedlwspanialy.prv.pl/ od poczatku do konca, i potem jak bedziesz chcial mi cos napisac, ze sie zawiodles i jakos tak to moze pod swoim nickiem a nie pod obcym? I krzycza najbardziej Ci co to tacy wierzacy sa... jak to szlo?kto pierwszy jest bez winy niech rzuci kamieniem??? Ja Was nie rozumiem,ale jestem wariat i nieczlowiek wiec moge, ale Wy to chyba powinniscie pomyslec nad soba, bo to , ze ktos jest innego zdania niz Wy nie usprawiedliwia Was-Waszych bluzgow itp. i jakos mecze nie zostaly odwolane pragne przypomniec, ale na tych ludzi nikt nie krzyczy, ze sa stuknieci! Nikt z nas nie jest za tym, zeby robic huczna imrezke czy cokolwiek!Ja bylam za brakiem publicznosci i modlitwie, i co?i wariat tak?no super, widze, ze zamiast jednoczyc to tu odwrotne emocje wywoluje ta cala sytuacja! Quote
Gwarek Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Czu to jest ważne? Większość wypowiedziała zdanie na temat odwołania wystawy. Jest fakt: wystawa jest odwołana. Biadolenie nad tym nic nie zmieni. Quote
Recommended Posts